Vo Flachau sa jej klaňala aj Shiffrinová. Vlhová bude mať miernu výhodu

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|10. jan 2023 o 07:00

Vlhová zaútočí na prvé víťazstvo v sezóne.

FLACHAU, BRATISLAVA. Svetový pohár v rakúskom stredisku Flachau oslavuje tridsiate výročie. Malebná dedinka s dreveničkami pripomína rozprávku. 

Vo Flachau nájdete ulicu, námestie i sochu najslávnejšieho miestneho rodáka Hermanna Maiera, ktorý získal štyri veľké glóbusy za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári.

Herminátor, ako znie prezývka slávneho rakúskeho zjazdára, prepožičal svoje meno aj zjazdovke, na ktorej sa pôjde utorňajší slalom žien (prvé kolo 18.00, druhé kolo 20.45, obe na RTVS).

Z Flachau

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Dve Slovenky na pódiu

Vo Flachau zažilo slovenské lyžovanie viaceré pamätné momenty. Pred siedmimi rokmi tam zvíťazila dvakrát v rozpätí štyroch dní Veronika Velez-Zuzulová.

Pri jej druhom triumfe skončila na treťom mieste Petra Vlhová. A bolo to vôbec prvýkrát, čo stáli dve Slovenky na pódiu po pretekoch Svetového pohára.

„Celú noc sme nespali a čítali si o našom úspechu,“ zaspomínala Velez-Zuzulová. 

Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová na Svetovom pohári vo Flachau v roku 2016.
Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová na Svetovom pohári vo Flachau v roku 2016. (Autor: SME archív Gabriel Kuchta)

Obe tvorili nerozlučnú dvojicu. „S Petrou sme trénovali a na Svetových pohároch sme spolu bývali v izbe. Mám s ňou spojené veľmi pekné spomienky. V tom čase to bola iná Petra, ako je dnes. Užili sme si spoločný čas,“ povedala bývalá lyžiarka. 

Poklona od Shiffrinovej

V ďalších dvoch rokoch Vlhová preteky vo Flachau nedokončila a zdalo sa, že večerný slalom jej príliš nevyhovuje. Bol to však omyl.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vo Flachau sa jej klaňala aj Shiffrinová. Vlhová bude mať miernu výhodu