Pavol Hurajt má rybaciny dosť na pol roka

SITA|11. feb 2008 o 15:23

ÖSTERSUND 11. februára (SITA) - O najlepšie výsledky slovenských reprezentantov v úvodných dvoch disciplínach na 42. majstrovstvách sveta v biatlone vo švédskom Östersunde sa postaral Pavol Hurajt. V ...

ÖSTERSUND 11. februára (SITA) - O najlepšie výsledky slovenských reprezentantov v úvodných dvoch disciplínach na 42. majstrovstvách sveta v biatlone vo švédskom Östersunde sa postaral Pavol Hurajt. V sobotných rýchlostných pretekoch skončil na 14. mieste, v nedeľných stíhacích prišiel do cieľa na 20. pozícii. Takto vysoko v pretekoch najvyššieho rangu nebol od sezóny 2004/2005, na majstrovstvách sveta si vytvoril svoje osobné maximá. "Som spokojný, takéto umiestnenia som na majstrovstvách sveta ešte nemal. Trochu ma mrzí to dvadsiate miesto v nedeľnej stíhačke. Nemal som na strelnici také pevné nervy, ako bolo treba. Na prvých troch položkách mi vždy ušiel jeden výstrel. Zakaždým to bol štvrtý. Prvé tri terče padli a prišlo uspokojenie, chvíľková strata koncentrácie a už to letelo vedľa. Je to moja stará slabosť, väčšinou mi nepadajú štvrtý a piaty terčík. V stíhačke to bolo presne o tom - padol prvý druhý, tretí a prišiel skrat. Piaty výstrel som si už dával pozor, lebo som vedel, že dva trestné okruhy by už znamenali výrazný prepad. Myslím si však, že tri nezostrelené terče z dvadsiatich nie je až taký zlý výsledok. Mohlo to byť radostnejšie, ale verím, že v ďalších pretekoch to bude lepšie. Čakajú ma ešte tri, možno štyri štarty, šancí dokázať, že patrím medzi najlepších, budem mať teda ešte dosť," povedal pre agentúru SITA Pavol Hurajt.

V utorok bude finišmanom slovenskej mixštafety. Vlani na MS v talianskej Anterselve sa do zostavy nedostal, teraz by mal byť jej lídrom. "Ešte som nevidel štartové listiny, ale myslím si, že bude minimálne dvadsaťpäť štafiet. Ak by sa nám podarilo skončiť do desiateho miesta, bol by som veľmi spokojný," naznačil ambície rodák z Popradu, ktorý pred týždňom oslávil okrúhlu tridsiatku. V Östersunde ho čakajú okrem mixštafiet ešte vytrvalostné preteky, mužské štafety a s najväčšou pravdepodobnosťou aj nedeľné preteky s hromadným štartom, v ktorých bude súťažiť iba 30 najlepších pretekárov. O tom, že by sa v štafetách šetril na preteky jednotlivcov, však ani nerozmýšľa. "Štafety určite pôjdem na doraz. Ak by sa mi podarilo kvalifikovať sa aj do pretekov s hromadným štartom, budú to posledné preteky na šampionáte, určite dám potom do toho všetko. Nevidím v tom problém, že by mi chýbali sily. Po dvoch víkendových pretekoch sa cítim veľmi dobre, ani náznak únavy. Verím, že to pôjde tak až do konca," nestráca optimizmus najlepší zo slovenských reprezentantov, ktorému po víkendových dvoch bodovaných umiestneniach patrí v celkovej klasifikácii Svetového pohára 53. pozícia. Jediné, čo ho v Östersunde trápi, je pomerne monotónna strava. "Doteraz sme tu každý deň mali ryby. Rybaciny mám dosť hádam aj na pol roka. Majú to však všetci, zjeme to aj my. Už sme sa oficiálne sťažovali, dnes na obed bola kuracina. Na halušky by som tu na severe asi čakal márne, tie si vychutnám až doma," so smiechom zakončil Pavol Hurajt.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Pavol Hurajt má rybaciny dosť na pol roka