Pavel Vrba sa stal trénerom Plzne

Bývalý tréner Žiliny Pavel Vrba novým trénerom českej Plzne.
Bývalý tréner Žiliny Pavel Vrba novým trénerom českej Plzne. (Autor: SITA AP)
SITA|8. okt 2008 o 11:05

Bývalý tréner Žiliny novým kormidelníkom českej Plzne.

PLZEŇ. Novým hlavným kormidelníkom českého futbalového klubu FC Viktoria Plzeň sa stal Pavel Vrba (nar. 6. 12. 1963), ktorý nahradil v západočeskom tíme Jaroslava Šilhavého.

Toho predstavenstvo spoločnosti FC Viktoria Plzeň pre neuspokojivé výsledky mužstva na pondelkovom mimoriadnom zasadnutí odvolalo z funkcie spolu s asistentom Václavom Kotekom.

Žilina pod Vrbovým vedením slovenským vicemajstrom

So 44-ročným Vrbom, ktorý priviedol MŠK Žilina k majstrovskému titulu v sezóne 2006/07 a v uplynulom corgoňligovom ročníku 2007/08 skončil so svojimi zverencami v pozícii vicemajstra, sa vedenie spod Dubňa pred dvoma týždňami (24. 9.) predčasne rozlúčilo (šéfom realizačného tímu MŠK sa stal Dušan Radolský, pozn.). Český lodivod Pavel Vrba podpísal v Plzni kontrakt do 30. júna 2010.

"Veríme, že pán Vrba bude u nás pokračovať v úspechoch, ktoré dosiahol v Žiline. Dostane priestor na koncepčnú prácu," citoval internetový portál www.idnes.cz slová generálneho riaditeľa Viktorie Adolfa Šádeka.

Futbalisti Plzne pod Šilhavého taktovkou vybojovali v deviatich ligových dueloch Gambrinus ligy 2008/09 jediné víťazstvo a v šestnásťčlennej konkurencii patrí mužstvu 12. priečka so ziskom 8 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov