Hapal ostáva trénerom pražskej Sparty, naďalej je však v ohrození

Pavel Hapal bol veľmi sklamaný.
Pavel Hapal bol veľmi sklamaný. (Autor: TASR)
SITA|28. máj 2018 o 17:43

Skúsený kouč pred odchodom do Česka trénoval slovenských mladíkov.

PRAHA. Tréner Pavel Hapal bude aj v ďalšej sezóne pôsobiť na lavičke českého tímu Sparta Praha. Vedenie klubu podľa informácii českého denníka Sport vyhodnotilo, že Hapal nie je príčinou zlého ročníka, v ktorom Sparta obsadila až piate miesto.

Napriek tomu je však 48-ročný kouč v ohrození.

"Na Sparte kvitujú, že Hapal pozdvihol tím v domácich zápasoch, ale zároveň si uvedomujú, že vo vonkajších zápasoch má dlh," uviedol nemenovaný zdroj. "To však nemení nič na tom, že stále má dôveru vedenia," dodal anonym z prostredia Sparty.

Hapal prevzal hráčov Sparty 6. marca, keď sa vzdal pôsobenia v slovenskej reprezentácii hráčov do 21 rokov. Na Letné nahradil hviezdneho, no neúspešného Taliana Andreu Stramaccioniho.

Hapal už pripravuje plán, ako situáciu v klube zlepšiť a ako dosiahnuť priaznivejšie výsledky. "Vieme, kde nás tlačí topánka. Niektoré pozície potrebujeme posilniť - napríklad pravého obrancu, budeme riešiť aj stopérov," prezradil rodák z Kroměříža.

Sparta si piatym miestom v tabuľke najvyššej českej súťaže vybojovala účasť v predkole Európskej ligy 2018/2019 a práve vystúpenie v tejto súťaži môže určiť ďalšiu budúcnosť Hapala v klube.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hapal ostáva trénerom pražskej Sparty, naďalej je však v ohrození