Dážď a rozbitá trať, ale Paulína Fialková sa cíti lepšie ako v Hochfilzene

Paulína Fialková - ilustračná fotografia.
Paulína Fialková - ilustračná fotografia. (Autor: Kerstin Joensson SITA/AP)
SITA|19. dec 2019 o 19:48

Pred necelým týždňom naznačila, že stále patrí do svetovej špičky.

BRATISLAVA. Pred necelým týždňom v Hochfilzene prvýkrát v tejto sezóne naznačila, že stále patrí do svetovej špičky Svetového pohára. Teraz v Le Grand Bornand to Paulína Fialková chce potvrdiť.

Na slovenskú biatlonovú jednotku čakajú v piatok pod francúzskymi Alpami rýchlostné preteky na 7,5 km. Z tých v Hochfilzene si odniesla štvrté miesto a príjemný poznatok, že stále patrí do okruhu favoritiek na víťazstvo.

Paulína Fialková: Cítim sa dobre

"Cítim sa dobre, možno ešte lepšie ako v Hochfilzene. Vnútorné pocity sú teda dobré, ale vo Francúzsku je teplo. Trať bude rozbitá, a preto nás čakajú náročné preteky.

Nechcem nič siliť, ale chcem uspieť. Pôjdem naplno do pretekov a pokúsim sa o maximálny výkon," uviedla Paulína Fialková v rozhovore pre Slovenský rozhlas.

V piatok od 14.15 h sa v šprinte predstavia tri Slovenky. Ako prvá z nich vybehne na trať v alpskom stredisku, ktoré je známe aj z cyklistických pretekov Tour de France, Paulína Fialková s číslom 32.

Číslo 36 bude mať jej sestra Ivona Fialková a číslo 61 patrí na štarte Veronike Machyniakovej, ktorá v tomto ročníku Svetového pohára zažíva svoj debut medzi elitou. Celkovo sa predstaví 99 adeptiek.

Paulína a Ivona budú v prvej skupine

Strelecká trénerka sestier Fialkových Anna Murínová rovnako poukázala na náročné podmienky, ktoré čakajú na biatlonistky.

"Má pršať celý deň aj v noci. Na trati sa to bude ´boriť´. Máme výhodu aspoň v tom, že Paula aj Ivka budú nasadené do prvej skupiny.

Celkovo sa mi nepáči v Le Grand Bornand. Trate sú situované po lúkach, inde by to bolo krajšie," komentovala Anna Murínová pre RTVS.

Už vo štvrtok absolvovali rýchlostné preteky v Le Grand Bornand muži. Zvíťazil Nemec Benedikt Doll, najlepší z tria Slovákov Martin Otčenáš finišoval až na 74. mieste bez nároku na prvé body do hodnotenia SP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Dážď a rozbitá trať, ale Paulína Fialková sa cíti lepšie ako v Hochfilzene