O nominácii sa dozvedel počas sťahovania. Splnený detský sen, tvrdí nováčik

Hokejista Patrik Svitana počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na zimnom štadióne v Poprade.
Hokejista Patrik Svitana počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na zimnom štadióne v Poprade. (Autor: SITA)
TASR|29. apr 2018 o 23:26

Spolu s Dávidmi Bucom a Bondrom si na šampionáte zahrá aj Patrik Svitana.

BRATISLAVA. V slovenskom drese sa na majstrovstvách sveta v Dánsku predstaví aj trojica hokejistov z Popradu a všetci traja si zhodne odbijú aj premiéru na svetovom šampionáte.

Spolu s Dávidmi Bucom a Bondrom si na šampionáte zahrá aj Patrik Svitana, ktorý si tak splní detský sen.

Dvadsaťdeväťročný krídelník sa rovnako ako ostatní hráči dozvedel o svojej účasti v nedeľu podvečer, keď generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay oznámili konečnú nomináciu.

"Správa ma zastihla pri sťahovaní, pretože sme s manželkou kúpili dom a mal som práve plné ruky práce. Ale, samozrejme, sa veľmi teším, nomináciou na MS si žijem svoj detský sen," povedal pre TASR.

Ešte väčšiu radosť mal z toho, že na šampionát pocestuje aj s dvomi klubovými spoluhráčmi.

"Že ideme na šampionát traja Popradčania, je prekvapenie, pretože sme spolu v jednej päťke nehrali ani v lige, ale tréneri nás dali dokopy a sadlo nám to. Dúfam, že aj na majstrovstvách budeme pre tím takým prínosom, akým sme boli v príprave," dodal Svitana.

Nominácia SR na majstrovstvá sveta v Dánsku (Kodaň a Herning):

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio), Marek Čiliak (HC Kometa Brno), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové)

obrancovia: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové), Mário Grman (Pirati Chomutov), Christián Jaroš (Belleville Senators/Ottawa Senators), Andrej Sekera (Edmonton Oilers)

útočníci: Pavol Skalický (HC 05 Banská Bystrica), Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof (HK Nitra), Juraj Mikúš (HC Litvínov), Marcel Haščák (HC Kometa Brno), Tomáš Marcinko (HC Oceláři Třinec), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha), Ladislav Nagy, Marek Hovorka (obaja HC Košice), Tomáš Jurčo (Chicago Blackhawks)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»O nominácii sa dozvedel počas sťahovania. Splnený detský sen, tvrdí nováčik