Tím USA si zvolil kapitána, trojnásobný víťaz Stanleyho pohára vlani dominoval v produktivite

Patrick Kane sa raduje z gólu do českej bránky.
Patrick Kane sa raduje z gólu do českej bránky. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. apr 2019 o 21:45

Nominácia USA bude známa v priebehu tohto týždňa.

BRATISLAVA. Tretí najproduktívnejší hráč základnej časti aktuálnej sezóny hokejovej NHL Patrick Kane bude kapitánom amerického národného tímu na májových majstrovstvách sveta, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a v Košiciach.

Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára sa predstaví tretíkrát v kariére na seniorskom svetovom šampionáte, vlani dokonca ovládol produktivitu turnaja a 20 bodmi (8+12) v 10 zápasoch pomohol reprezentačnému výberu USA k zisku bronzových medailí.

"Je skvelé mať Patricka opäť v našom tíme. Je to jeden z najdynamickejších hráčov v súčasnom hokeji a je odhodlaný získať pre svoju vlasť zlato z MS," uviedol pre web usahockey.com tréner národného tímu Jeff Blashill.

Kane má už vo veku 30 rokov na konte päť individuálnych trofejí v NHL a na medzinárodnej scéne získal s USA striebro na olympiáde vo Vancouveri a bronz zo spomínaných MS 2018 v Dánsku.

Nominácia amerických hokejistov na MS bude známa v priebehu tohto týždňa a postupne do nej budú pribúdať hráči, ktorí skončia v play-off NHL.

Američania odohrajú pred šampionátom jediný prípravný duel, keď 7. mája nastúpia v Mannheime proti Nemecku. O tri dni neskôr ich čaká úvodný zápas turnaja proti Slovensku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Tím USA si zvolil kapitána, trojnásobný víťaz Stanleyho pohára vlani dominoval v produktivite