Päťdesiatročný Japonec prekonal rekord, nikto starší nenastúpil na súťažný zápas

(Autor: Twitter)
SITA|7. mar 2017 o 12:00

Kazujoši Miura vo veku 50 rokov a 7 dní o dva dni predstihol anglickú legendu, Sira Stanleyho Matthewsa.

JOKOHAMA. Japonca Kazujošiho Miuru pre jeho futbalové umenie prezývali King Kazu, ale aktuálne mu k menu pribudol ešte jeden prívlastok - štatistický.

Stal sa najstarším futbalistom, ktorý kedy nastúpil v oficiálnom súťažnom zápase. Miura sa v nedeľňajšom druholigovom súboji Jokohama FC - V-Varen Nagasaki (1:1) objavil na ihrisku a odohral 54 minút vo veku 50 rokov a 7 dní.

Vo fyzickom veku som možno Matthewsa o pár dní na ihrisku zdolal, ale jeho štatistiky a kariéru nemám šancu dobehnúť.


Kazujoši Miura, japonský futbalista

Prekonal tým anglickú legendu Sira Stanleyho Matthewsa, ktorý si v roku 1965 obliekol dres tímu Stoke City proti FC Fulham vo veku 50 rokov a 5 dní. "Vo fyzickom veku som možno Matthewsa o pár dní na ihrisku zdolal, ale jeho štatistiky a kariéru nemám šancu dobehnúť," napísal Miura v tweete na portáli FIFA.

Znamenitý útočník Miura odohral 89 zápasov v reprezentačnom drese Japonska a strelil v nich 55 gólov. V 90. rokoch 20. storočia štrnástimi gólmi vystrieľal krajine historický postup na záverečný turnaj MS 1998 do Francúzska.

S reprezentáciou sa rozlúčil v roku 2000. Väčšinu klubovej kariéry odohral v Japonsku, ale krátko pôsobil aj v FC Janov, Diname Záhreb či FC Sydney.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Päťdesiatročný Japonec prekonal rekord, nikto starší nenastúpil na súťažný zápas