Partizan Belehrad zatiaľ môže pokračovať v Pohári UEFA

SITA|1. aug 2007 o 13:28

BELEHRAD 1. augusta (SITA) - Srbský futbalový klub Partizan Belehrad zatiaľ môže pokračovať v účinkovaní v Pohári UEFA 2007/2008 a vo štvrtok o 20.30 h odohrá odvetný zápas 1. predkola proti bosnianskemu ...

BELEHRAD 1. augusta (SITA) - Srbský futbalový klub Partizan Belehrad zatiaľ môže pokračovať v účinkovaní v Pohári UEFA 2007/2008 a vo štvrtok o 20.30 h odohrá odvetný zápas 1. predkola proti bosnianskemu tímu Zrinjski Mostar. Európska futbalová únia (UEFA) predbežne odložila ročné vylúčenie "grobarov" z kontinentálnych súťaží. "Po odvolaní sa FK Partizan sa predseda príslušnej komisie UEFA rozhodol využiť možnosť odkladu disciplinárneho postihu. Rozhodnutie znamená, že odvolacia komisia ešte celý prípad preskúma, vypočuje si argumenty, posúdi situáciu a v súlade s pravidlami rozhodne o sankciách do 16. augusta, keď sú na programe úvodné stretnutia druhého predkola Pohára UEFA," uvádza sa v stanovisku zverejnenom na oficiálnej internetovej stránke vrcholného európskeho futbalového orgánu.

Dôvodom udelenia pôvodného a stále Partizanu hroziaceho trestu bolo správanie sa jeho fanúšikov 19. júla po prvom dueli 1. predkola v Mostare. Radikálni priaznivci "čierno-bielych" vyprovokovali bitky s domácim táborom. Počas potýčiek utrpelo zranenia 28 policajtov a 9 výtržníkov. Noc vo väzení strávilo päť srbských násilníkov a jeden bosniansky "tiežfanúšik". Partizan, ktorý v tomto zápase na pôde hostí vyhral vysoko 6:1, dostal aj finančnú pokutu vo výške 50 000 CHF.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Partizan Belehrad zatiaľ môže pokračovať v Pohári UEFA