Pardavý zostáva v trenčianskej Dukle

Ján Pardavý.
Ján Pardavý. (Autor: TASR)
SITA|26. júl 2011 o 12:48

V pondelok obranné rady Trenčína posilnil po podpise zmluvy 30-ročný Ladislav Gabriš. Zmluvu predĺžil Ján Pardavý.

TRENČÍN. Hokejový klub Dukla Trenčín po hektických dňoch, v ktorých sa jeho budúcnosť pri spore s mestom o zimný štadión otriasala v základoch, začal formovať káder pre novú sezónu. V utorok sa klub dohodol na jednoročnej zmluve s minuloročným kapitánom a najproduktívnejším hráčom Dukly, útočníkom Jánom Pardavým.

"Je to pre nás veľká vec, lebo Jano je dôležitým hráčom ako na ľade, tak aj v kabíne," skonštatoval pre agentúru SITA Andrej Kollár.

Generálny manažér klubu už skôr avizoval, že Dukla má záujem o dvoch obrancov a centra. V pondelok obranné rady Trenčína posilnil po podpise zmluvy 30-ročný Ladislav Gabriš, ktorý pred rokom odišiel z Trenčína, no neuspel v ruskej Vyššej lige v Krídlach sovietov a sezónu dohral v Nitre.

V ročníku 2008/09, ktorý bol jeho najúspešnejším, hrával Gabriš v Dukle v obrannej dvojici s Čechom Davidom Kudělkom. Práve 36-ročný přerovský rodák, ktorý hral uplynulé dve sezóny v druhej nemeckej lige, je kandidátom na miesto v obrane Dukly.

"David je už v Trenčíne, teraz v utorok si vybavuje ešte potrebné doklady a od stredy bude s nami trénovať," poznamenal A. Kollár a pokračoval: "Ku koncu týždňa sa k nám pripojí aj ďalší bek Anton Pozník. Okrem Kudělku a Pozníka máme u nás na skúške aj dvojicu českých obrancov Libora Hlubočeka a Petra Štindla. Všetci štyri dostanú dostatok príležitostí, aby presvedčili o svojich kvalitách. Pri dĺžke ich skúšobného pobytu u nás budeme brať samozrejme ohľad aj na to, aby v prípade neúspechu u nás mali dosť času na hľadanie ďalšieho angažmánu. Na ľade je tiež trojica našich odchovancov Tomáš Lipták, Peter Sojčík a Richard Lelkeš, ktorí chcú tiež presvedčiť trénera Gregora, že majú na to, aby hrali za Duklu."

Zatiaľ čo 30-ročného dubnického odchovanca Pozníka tréner Gregor dobre pozná, keď spolu získali pred dvoma rokmi extraligový bronz v Martine, obaja českí hráči sú zatiaľ veľkou neznámou. Dvadsaťpäťročný Libor Hluboček má za sebou pôsobenie v druhej českej najvyššej súťaži v dresoch Chomutova, Mostu a Kadane, dvadsaťjedenročný Štindl odohral uplynulú sezónu v juniorskom tíme Komety Brno, kde dostal šancu aj v štyroch zápasoch seniorského družstva.

Lipták, ktorý pred rokom získal juniorský titul, hral v uplynulom ročníku v I. lige za Považskú Bystricu, v rovnakej súťaži v drese Michaloviec a Senice pôsobil Lelkeš a Sojčík si zahral v českej prvoligovej Jihlave.

"Čo sa týka centra, nejaký by sa ešte hodil, no myslíme si, že by sa mohol na tomto poste chytiť Andrej Šťastný. Rozhliadame sa ešte po jednom kvalitnom gólmanovi," dodal A. Kollár.

Zaujímavé je, že už v utorok popoludní sa stretne prezident Dukly Jozef Mitocha s trenčianskym primátorom Richardom Rybníčkom, aby sa pokúsili vyriešiť problém okolo prevádzky zimného štadióna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Pardavý zostáva v trenčianskej Dukle