Chcel som získať aspoň jednu medailu, hovorí sklamane Trávniček po vypadnutí s favoritom

Boris Trávníček.
Boris Trávníček. (Autor: TASR)
TASR|4. sep 2024 o 11:51 (aktualizované 4. sep 2024 o 14:44)

Trávníček ako jediný zo slovenských reprezentantov v stolnom tenise bojoval na paralympiáde na troch frontoch.

PH 2024 - parastolný tenis

kategória MS4 - štvrťfinále:

Young-Gun Kim (Kór. rep.) - Boris Trávníček (SR) 3:1 (8, -6, 7, 10)

PARÍŽ. Slovenský reprezentant v stolnom tenise Boris Trávníček nezíska na PH v Paríži medailu v singlovej kategórii MS4.

V stredajšom štvrťfinálovom súboji prehral s favorizovaným Kórejčanom Young-Gunom Kimom 1:3 na sety.

Proti štvornásobnému paralympijskému šampiónovi dokázal vyrovnať priebežný stav na 1:1 na sety, vo štvrtom potom zmazal manko 2:6, no v dramatickej koncovke podľahol súperovi 10:12.

Dvadsaťšesťročný stolný tenista sa predstavil vo štvorhre s Petrom Mihálikom, v mixe s Alenou Kánovou a aj v singlovej súťaži.

Vyšlo z toho raz osemfinále a dvakrát štvrťfinále a teda spoločné 9. a dvakrát 5. miesto.

"Prišiel som sem s očakávaním, že by som chcel doniesť na Slovensko aspoň jednu medailu, no bohužiaľ sa to nepodarilo. Boli z toho len dve štvrťfinále...

Nie že by som túto paralympiádu hodnotil úplne zle, no predstavy boli iné. Snáď sa to podarí na tej ďalšej," povedal sklamane po stredajšej singlovej prehre s Kórejčanom, ktorou zakončil púť Slovákov v stolnotenisových súťažiach v Paríži.

Najviac si veril práve vo dvojhre, v ktorej najprv zdolal kamaráta a známeho súpera Filipa Nacházela 3:0, no vo štvrťfinále nestačil na jedného z najväčších ašpirantov na zlato v kategórii MS4.

Rodák z Čiech so slovenským pasom by mal v prípade triumfu istotu cenného kovu.

"Bohužiaľ, súper bol lepší, ja som robil viac chýb. Chvíľami to malo dobré pasáže a vyzeralo, že sa chytám, no potom ma opäť zrazili moje vlastné chyby.

On sa vôbec netlačí do útoku, neriskuje chyby a čaká na tie súperove, v tom bol asi najväčší problém," zhodnotil duel.

"Je to svetová dvojka, náročný súper, ale nie je nezdolateľný. Dúfam, že mi to najbližšie pôjde lepšie," zaželal si.

Trávníček sa predstavil na svojej druhej paralympiáde v kariére. Z Tokia 2020 si odniesol bronz so slovenským družstvom, medzi jednotlivcami obsadil piatu priečku.

"Bolo to jednoduchšie, bola to moja prvá paralympiáda a išiel som tam bez očakávaní, užiť si to a možno aj preto som tam hral lepšie. Tu som si už sám na seba vytvoril tlak a bol som asi trochu viac viazaný," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Chcel som získať aspoň jednu medailu, hovorí sklamane Trávniček po vypadnutí s favoritom