Myslela si, že bude mať už dávno po turnaji. Kánová zabojuje v Tokiu o zlato

Alena Kánová.
Alena Kánová. (Autor: TASR)
TASR|28. aug 2021 o 07:35 (aktualizované 28. aug 2021 o 07:55)

Parastolná tenistka Alena Kánová postúpila do finále na paralympiáde.

TOKIO. Slovenská parastolná tenistka Alena Kánová postúpila na paralympijských hrách v Tokiu do finále po víťazstve 3:1 nad Kórejčankou Lee Mi-gyu.

O zlato bude hrať v nedeľu o 9.45 SELČ proti Číňanke Süe Ťüan.

Kánová pridá do svojej zbierky piatu medailu. V Sydney 2000 sa tešila z najcennejšieho kovu, z Atén 2004 si priviezla striebro a bronz získala v Pekingu 2008 i Londýne 2012.

Istotu medaily mala už po štvrťfinálovom víťazstve 3:0 nad Švédkou Annou Carin Ahlquistovou, keďže v Tokiu sa o tretie miesto nehrá.

Slovenka nezačala turnaj v Tokiu ideálne, keď v prvom kole základnej skupiny proti Kórejčanke Yoom Yiyu neuhrala ani set. Následne ale zdolala Brazílčanku Amaral-Santosovú, Chorvátku Dretarovú-Karičovú, Švédku Ahlquistovú a v semifinále už spomenutú Kórejčanku Lee Mi Gyu.

Kánová bola jedinou Európankou v najlepšej štvorici vo svojej kategórii. „Toto by ma vo sne nenapadlo. Myslela by som si, že už budem mať dávno po turnaji. Navyše aj začiatok turnaja bol zlý, ale potom som sa naštartovala. Forma mi graduje a som rada, že som sa dostala až do boja o zlato,“ cituje 41-ročnú Liptáčku web paralympic.sk.

Ak Kánová finále zvládne, získa pre Slovensko po triumfe Jozefa Metelku na dráhe už druhú zlatú medailu z paralympiády v Tokiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Myslela si, že bude mať už dávno po turnaji. Kánová zabojuje v Tokiu o zlato