Pánik strelil prvý gól a Halák chytil všetko až na jednu strelu

Hokejista Tampy Bay Lightning Slovák Richard Pánik a hráč Bostonu Bruins Dennis Seidenberg bojujú o puk v zápase Tampa Bay Lightning - Boston Bruins.
Hokejista Tampy Bay Lightning Slovák Richard Pánik a hráč Bostonu Bruins Dennis Seidenberg bojujú o puk v zápase Tampa Bay Lightning - Boston Bruins. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. feb 2013 o 07:00

Slovákom sa v NHL darilo. Tatár a Pánik skórovali, Halák skvelo chytal.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Richard Pánik strelil svoj prýv gól v NHL a v noci na nedeľu pomohol jedným presným zásahom k triumfu Tampy Bay na ľade Caroliny 5:2.

Pánik si nakorčuľoval do pozície z pravého krídla, a vystrelil, pričom gólman Dan Ellis jeho prvú strelu vyrazil, a rovnako skončila aj Pánikova dorážka. Slovenský nováčik, ktorý v lige nastúpil len na šiesty duel sa ale nenechal odradiť, obkorčuľoval bránu a druhou dorážkou skóroval.

"Skutočne som bol nadšený. Myslím, že sme dnes hrali dobre a dodržiavali náš herný systém," povedal Pánik pre oficiálny web profiligy.

Halák nechytil len jednu strelu z dvadsiatich

Brankár Jaroslav Halák si zapísal štvrtú výhru v sezóne, keď St. Louis priviedol 19 úspešnými zásahmi k domácemu triumfu 2:1 nad Columbusom.

Do listiny strelcov sa zapísal aj Tomáš Tatar, ktorý tretím gólom v sezóne pomohol k výhre Detroitu doma nad Nashvillom 4:0.

Nedarilo sa Mariánovi Gáboríkovi, ktorého New York Rangers prehral v Montreale (bez Petra Budaja v bráne) 0:3 a tréner "jazdcov" John Tortorella nechal na striedačke iba sedieť hviezdnych Brada Richardsa a Gáboríka.

Višňovský asistoval

NY Islanders vyhrali na ľade Buffala 4:0, slovenský obranca hostí Ľubomír Višňovský si zapísal dva plusové body.

Hokejisti Washingtonu Capitals deklasovali v sobotňajšom zápase na domácom ľade New Jersey Devils 5:1 aj vďaka hetriku ruského kanoniera Alexandra Ovečkina. Ten k trom gólom pridal aj jednu asistenciu, pričom zaknihoval hetrik po vyše dvoch rokoch.

Washington - New Jersey 5:1,

Philadelphia - Winnipeg 5:3,

Edmonton - Phoenix 2:3 pp a sn,

Los Angeles - Colorado 4:1,

Buffalo - NY Islanders 0:4,

Calgary - Minnesota 3:1,

Ottawa - Toronto 3:2,

Carolina - Tampa Bay 2:5 (R. Pánik za hostí 1+0),

Detroit - Nashville 4:0 (T. Tatar za domácich 1+0),

St. Louis - Columbus 2:1 (Halák za domácich kryl 19 z 20 striel),

Dallas - San Jose 3:1,

Montreal - New York Rangers 3:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pánik strelil prvý gól a Halák chytil všetko až na jednu strelu