Pálffy si cení titul Čestný občan Skalice rovnako ako titul majstra sveta

TASR|2. máj 2009 o 17:20

Hokejový reprezentant skalického tímu HK 36 Žigmund Pálffy zaradil v rebríčku svojich ocenení sobotňajšie udelenie titulu Čestný občan mesta Skalice na najvyššie priečky.

Skalica.

TASR to povedal po skončení slávnostného zasadnutia mestského parlamentu.

"Ja si myslím, že je to najvyššie ocenenie, ktoré mesto môže dať. A som veľmi šťastný, že som ho dostal. Myslím si, že Skalica ako taká sa vyšvihla v hokeji a patrí teraz medzi špičku. A som veľmi rád, že tam patrí a že som k tomu dopomohol. Vyhral som titul majstra sveta, hral som v NHL, ale aj toto ocenenie patrí medzi najvyššie," zdôraznil hokejista.

Súčasťou mimoriadneho zasadnutia poslancov Skalice bol aj zápis všetkých členov hokejového klubu do Pamätnej knihy mesta. Primátor Stanislav Chovanec neskrýval radosť zo slávnostného aktu. "Mal som taký veľký sen a naozaj som sa od rána na dnešné zastupiteľstvo tešil. Naozaj, ten môj sen sa mi dnes splnil," povedal.

Nemenej dôležitým bodom programu zasadnutia bolo aj pridelenie mestskej dotácie na rozvoj skalického hokeja 100.000 eur (3.012.600 Sk). "Úspech skalických hokejistov dokazuje, že vrcholový šport sa dá robiť aj v skromnejších podmienkach. A tieto peniaze by mali poslúžiť okrem iného aj na dobré podmienky pri príprave budúcich hokejových nádejí," komentoval odovzdanie peňažného šeku primátor.

Pálffy sa vyjadril aj k otázke pôsobenia našej hokejovej reprezentácie na súčasných majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku. "Ono to je veľmi zložité. Ja si myslím, že keď skončia majstrovstvá sveta, že tam bude dosť odborníkov na to, aby to kritizovali. Už vidím teraz, koľko ľudí ich kritizuje. Jednoznačne, nemôžeme to brať až tak zle. Ten stres je tam, ten tlak na tých dobrých hráčov, ktorí musia dávať góly. Vieme, že chlapci nestoja až tak dobre, ako by mali, lebo majú dva body a hrajú o štvrťfinále, ale dúfam, že dnes spravia tých Čechov a to finále dosiahnu. A ja im držím palce," uzavrel Pálffy.

Nachádzate sa tu:
Domov