Pálffy nemení svoje rozhodnutie o reprezentácii

SITA|11. apr 2009 o 07:48

Návrat Žigmunda Pálffyho do slovenskej hokejovej reprezentácie sa pravdepodobne neuskutoční, útočník Skalice ukončil po šiestom finále extraligy svoju sezónu.

SKALICA. Návrat Žigmunda Pálffyho do slovenskej hokejovej reprezentácie sa pravdepodobne neuskutoční, útočník HK 36 Skalica ukončil na Veľký piatok po šiestom finále Slovnaft extraligy svoju sezónu.

Pálffy sa s reprezentačným dresom lúčil už po majstrovstvách sveta 2005 vo Viedni. V ostatnom období sa však vyskytli úvahy, že by sa mohol v národnom tíme objaviť na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku.

"Netreba ma prehovárať, ja som dávno rozhodnutý. Už pred štyrmi rokmi som povedal, že končím. Neviem, prečo niekto tieto veci stále vyťahuje. Do reprezentácie sa nevrátim, treba dať priestor mladším a tým, ktorí na to majú. Videli sme, že chlapci víťazia, reprezentácia musí ísť dopredu. Želám všetkým, ktorí pôjdu do Švajčiarska, aby uspeli. Ja som rozhodnutý a neviem, čo by som na tom mal meniť," povedal po piatkovom šiestom zápase finále hokejovej extraligy s Košicami Žigmund Pálffy.

Mnohí fanúšikovia v sebe živili nádej, že Pálffy sa v reprezentácii opäť stretne so svojou tradičnou hokejovou dvojičkou Jozefom Stümpelom. Napokon však ani útočník Astany na šampionát neodcestuje, a to pre nesprávnu liečbu zlomeniny pravej nohy v Kazachstane. "Mrzí ma, že má problémy," poznamenal Pálffy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pálffy nemení svoje rozhodnutie o reprezentácii