Pálffy dal gól, ale Karlove vary prehrali

Žigmund Pálffy sa premiérovo presadil v drese Karlových Varov.
Žigmund Pálffy sa premiérovo presadil v drese Karlových Varov. (Autor: ČTK)
TASR|28. dec 2009 o 18:45

Slovenský hokejový útočník Žigmund Pálffy aznamenal svoj prvý gól na Spenglerovom pohári.

DAVOS. Slovenský hokejový útočník Žigmund Pálffy, ktorý na 83. ročníku tradičného turnaja Spenglerov pohár v Davose oblieka dres Karlových Varov, zaznamenal svoj prvý gól. Českému tímu však nepomohol - Vary prehrali s Adlerom Mannheim 1:2 po nájazdovom rozstrele a stratili šancu na finále.

V treťom vystúpení českého majstra na turnaji poslal Pálffy v 13. minúte puk do siete Mannheimu pri pobyte Tomáša Martinca na trestnej lavici. Puk dorazil do prázdnej bránky po Kristekovej asistencii. V závere druhej tretiny mal šancu zvýšiť náskok, ale pri trestnom strieľaní, nariadenom v 39. minúte za faul na unikajúceho Deja, stroskotal na chráničoch výborného brankára Lukáša Langa. V 46. minúte bol Pálffy opäť blízko ku gólu, ktorý nepadol ani z následného zmätku v bránkovisku, čo si rozhodcovia preverili na videu.

Na zásah skalického kanoniera z prvej tretiny odpovedal 28 sekúnd pred koncom Mario Scalzo. Rozhodnutie v predĺžení nepadlo a tak sa k slovu dostali samostatné nájazdy. Pálffy, ktorý na turnaji dvakrát v nájazdovej lotérii neuspel, nerealizoval ani jeden zo šiestich pokusov českého tímu. Z jeho radov sa presadil iba obranca Ondřej Němec, kým na mannheimskej strane Scott King a v šiestej sérii Justin Papineau.

Večer sa hrá na turnaji zápas HC Davos - Výber Kanady.

Sumár:

HC Energie Karlove Vary - Adler Mannheim 1:2 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 13. PÁLFFY - 60. Scalzo + rozhodujúci nájazd Papineau.

Tabuľka

1. HC Davos 2 2 8:5 4
2. Kanada 1 1 7:6 2
3. Dinamo Minsk 2 1 1 4:4 2
4. Adler Mannheim 2 1 1 3:3 2
5. Karlove Vary 3 2 1 10:14 2
Nachádzate sa tu:
Domov