Pálffy a Štrbák sa vracajú do reprezentácie

Žigmund Pálffy
Žigmund Pálffy (Autor: tasr)
TASR|8. dec 2009 o 14:16

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc povolal na trojzápas s Českom, Bieloruskom a Švajčiarskom aj Pálffyho a Štrbáka.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc povolal na trojzápas s Českom, Bieloruskom a Švajčiarskom 24 hráčov, medzi ktorými figurujú už aj najväčšie hviezdy z KHL a taktiež sa do reprezentácie vracajú skalický kanonier Žigmund Pálffy a obranca Martin Štrbák.

Slovákov čaká najprv 15. decembra zápas s Českom, potom preveria schopnosti reprezentantov spod Tatier Bielorusi a Švajčiari. Celá akcia je spojená s oslavami 80. výročia založenia hokeja na Slovensku.

((vdieo))

"Trojzápas začína takou slávnostnejšou časťou, kde nám česká reprezentácia vracia našu návštevu z minulého roku pri oslavách ich výročia. V tomto zápase chceme uspieť a preto sa snažíme dať dokopy tím, aby sme boli silným partnerom."

"V ďalšom priebehu nás čaká v Košiciach Bielorusko a v sobotu v Spišskej Novej Vsi Švajčiarsko. Obidve mužstvá prídu v najsilnejších zostavách, pretože aj pre nich je to posledná medzinárodná previerka pred ZOH," povedal šéftréner Filc a dodal:

"My sme si nechali v rezerve viac miest, pretože najvyššia kvalita reprezentovaná hráčmi ako Marián Hossa, Gáborík, brankármi, alebo Chárom je v zamorí. Ale predpokladáme, že z tejto nominácie by malo byť asi 12 až 14 hráčov, ktorí môžu prehovoriť do záverečnej nominácie na do Vancouveru."

Hľadá sa tretí brankár k Budajovi a Halákovi

Oproti nominácii na Nemecký pohár prišlo k viacerým zmenám. Do kádra prišli už aj skúsení a ostrieľaní hráči z KHL, nechýba Jozef Stümpel, Ladislav Nagy, či pätica zo Spartaka Moskva. V bránke dostali príležitosť Ján Lašák a Rastislav Staňa.

"Hľadáme toho najlepšieho kandidáta do partie k dvojici brankárov zo zámoria. Budaj sa ukazuje vo veľmi dobrom svetle, hlavne v posledných dvoch zápasoch."

"Veríme, že aj Halák v najbližšom období dostane viac príležitostí. Staňa s Lašákom sú v permanencii. Rasťo momentálne nie je v najlepšej forme, no doteraz bol oporou svojho klubu. Lašák sa v Košiciach dostáva do dobrej formy," povedal Filc.

Pre obrancov z Európy vyčlení Filc do Vancouveru približne štyri miesta. V nominácii nechýbajú Graňák, či Obšut, no po dlhšej dobe sa vrátil Martin Štrbák, ktorý podáva stabilné výkony v drese MVD Moskovská oblasť.

palffy.jpg

Žigmund Pálffy sa naposledy v reprezentácii predstavil na MS vo Viedni 2005

"Myslím si, že Štrbák si svojimi výkonmi v KHL nomináciu rozhodne zaslúži. Verím, že jeho návrat do reprezentácie bude pozitívny a bude rovnako kvalitným konkurentom ako ostatní hráči," dodal Filc. Filc povolal do útoku 14 hokejistov a do kádra sa vrátil aj Skaličan Žigmund Pálffy.

"Niektorí hráči nemôžu odohrať všetky tri zápasy. Stümpel i Zedník pravdepodobne vynechajú posledný duel. O Žigovi sa hovorilo už dosť v médiách. Jeho výkonnosť je veľmi dobrá a mal by sa objaviť vo všetkých troch zápasoch. Rovnako chceme otestovať jeho spoluprácu so Stümpelom," doplnil Filc.

Zraz reprezentácie je v pondelok 14. decembra v Košiciach. Hráči by sa mali stretnúť okolo štvrtej popoludní a už o siedmej je na programe prvá tréningová jednotka. V utorok je program podriadený večernému zápasu s Čechmi. Vo štvrtok 17. decembra čaká reprezentantov duel s Bieloruskom a celú akciu uzavrú o dva dni neskôr po zápase so Švajčiarskom.

Nominácia SR:

brankári Ján Lašák (HC Košice), Rastislav Staňa (Severstaľ Čerepovec/KHL)

obrancovia - Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Richard Lintner (Dinamo Minsk/KHL), Tomáš Slovák (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Jaroslav Obšut (Spartak Moskva/KHL), Peter Podhradský (Barys Astana/KHL), Peter Smrek (Severstaľ Čerepovec/KHL), Martin Štrbák (MVD Moskovská oblasť/KHL)

útočníci Ľuboš Bartečko (SC Bern/Švaj.), Milan Bartovič (HC Bílí Tigři Liberec/ČR), Martin Cibák (Spartak Moskva/KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Juraj Kolník (Servete Ženeva/Švaj.), Roman Kukumberg (Lada Togliatti/KHL), Ladislav Nagy (Severstaľ Čerepovec/KHL), Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica), Branko Radivojevič, Štefan Ružička (obaja Spartak Moskva/KHL), Peter Sejna (Lions Zürich/Švaj.), Jozef Stümpel (Barys Astana/KHL), Marek Zagrapan (Severstaľ Čerepovec/KHL), Richard Zedník (Lokomotiv Jaroslavľ/KHL)

Nachádzate sa tu:
Domov