Pacquiao zdolal Riosa a získal majstrovský opasok

Manny Pacquiao je opäť víťazom.
Manny Pacquiao je opäť víťazom. (Autor: TASR / AP)
TASR|24. nov 2013 o 09:12

Američan Brandon Rios odišiel z Macaa porazený, Filipínec Manny Pacquiao po ničivom tajfúne daroval víťazstvo svojej zničenej krajine.

MACAO. Filipínsky boxer Manny Pacquiao zaznamenal víťazný návrat do ringu po tamer ročnej prestávke. V nedeľňajšom dueli v kasíne v Macau zdolal Američana Brandona Riosa po jednomyseľnom verdikte rozhodcov a získal titul vo welterovej váhe medzinárodnej organizácie WBO.

Pre Pacquiaoa to bolo emotívne víťazstvo, veď len nedávno zasiahol jeho krajinu ničivý tajfún Haiyan a zabil v nej vyše 5000 ľudí.

"Nie je to o mojom 'comeback-u'. Môj triumf je symbolom návratu národa, ktorý sa musí vysporiadať s prírodnou katastrofou a obrovskou tragédiou," citovala boxera agentúra AP.

Rovnako ruský boxer Jevgenij Gradovič v nedeľu v Macau obhájil svoj majstrovský titul v perovej hmotnostnej kategórii verzie IBF.

Austrálsky vyzývateľ Billy Dib prostredníctvom svojho realizačného tímu zastavil súboj v 9. kole z dvanástich. Išlo o odvetu za marcový duel z amerického Mashantucketu v Connecticute, aj vtedy mal navrch Rus.

Dvadsaťsedemročný Gradovič medzičasom v júli prekonal aj Argentínčana Mauricia Javiera Munoza práve v Cotai Arene v Macau. Po 18. zápase medzi profesionálmi má na konte rovnaký počet triumfov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Pacquiao zdolal Riosa a získal majstrovský opasok