Pacquiao sa vrátil do Manily ako hrdina

Pacquiao po súboji s americkým sokom majstrovský opasok tentoraz nedostal.
Pacquiao po súboji s americkým sokom majstrovský opasok tentoraz nedostal. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. máj 2015 o 10:33

Filipínsky pästiar sa napriek verdiktu rozhodcov cíti ako víťaz.

MANILA. Filipínsky boxer Manny Pacquiao sa v stredu vrátil domov. V hlavnom meste Manila ho vítali ako hrdinu napriek tomu, že v ostrosledovanom "súboji storočia" v Las Vegas o titul majstra sveta vo welterovej váhe proti Američanovi Floydovi Mayweatherovi jr. prehral jednomyseľným výrokom rozhodcov.

Tisíce fanúšikov lemovali cestu populárneho boxera ulicami mesta. Pacquiao sa im poďakoval za podporu a zdôraznil, že napriek verdiktu sa cíti ako víťaz.

"Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ma v súboji s Mayweatherom podporovali. Dal som do toho všetko, ale neviem čo sa stalo. Pozeral som ten zápas ešte veľakrát, počítal som údery a myslím si, že som mal ten duel o dva body vyhrať. Ale akceptujem toto rozhodnutie pretože viem, že v srdciach ľudí som víťazom," citovala agentúra DPA slová 36-ročného Pacquiaoa.

Po zápase sa ukázalo, že Pacquiao boxoval zranený a na klinike v Los Angeles sa hneď po zápase podrobil úspešnej operácii pravého ramena.

"Potrebujem teraz šesť mesiacov pauzovať. Lekár povedal, že budem stopercentne zdravý," dodal boxer, ktorému hrozí disciplinárne konanie za to, že sa pred súbojom proti Mayweatherovi snažil svoje zranenie utajiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Pacquiao sa vrátil do Manily ako hrdina