Owen Roddy nevylučuje, že Conor McGregor po zápase s Khabibom ukončí kariéru

Adrián Mečiar|8. sep 2018 o 02:00

McGregorov dlhoročný tréner strikingu túto možnosť nevylučuje, no zároveň nepredpokladá, že sa Conor po dueli s Khabibom rozhodne zavesiť rukavice na klinec.

Conor McGregor v roku 2016 šokoval správou, že končí kariéru. Rýchlo sa ukázalo, že tomu tak v skutočnosti nie je, no špekulácie o Írovom odchode do športového dôchodku sa znova začali šíriť po minuloročnom lukratívnom boxerskom súboji s Floydom Mayweatherom, v ktorom McGregor zarobil mastnú sumu, vďaka ktorej by už nikdy nemusel zápasiť.

McGregor sa ale 6. októbra predsa vracia do oktagonu, kde ho čaká možno najväčšia výzvy kariéry v podobe neporazeného šampióna ľahkej váhy Khabiba Nurmagomedova. A opäť sa vynára otázka, či to bude naposledy, čo uvidíme Conora bojovať.

Owen Roddy, McGregorov dlhoročný tréner strikingu, túto možnosť nevylučuje, no zároveň nepredpokladá, že Conor sa po dueli s Khabibom rozhodne zavesiť rukavice na klinec. „Neviem. Nemyslím si, že skončí,“ povedal Roddy v podcaste Eurobash. „Nevidím do budúcnosti, takže netuším, čo sa stane. Conorova mentalita sa však vôbec nezmenila, tak uvidíme, čo prinesie budúcnosť.“

Roddy si myslí, že bude záležať na tom, aké ďalšie zápasy zaujmú jeho zverenca. „Vždy hovorím, že pôjde o to, aké duely budú dostupné. Ak bude na dohľad nejaký superfight a Conor to bude cítiť tak, že si to užije, pôjde do toho. Ak to budú chcieť fanúšikovia a bude to stáť za to, Conor do toho pôjde.“

Conor McGregor je v pozícii, v ktorej si môže vyberať, s kým sa stretne v jeho (prípadnom) ďalšom zápase. Bez ohľadu na výsledok súboja s Khabibom, či už bude chcieť zostať v ľahkej váhe, alebo bude mať záujem o zápas v inej divízii, UFC mu takmer určite vyhovie.

McGregor by sa preto pokojne mohol vydať do welterovej divízie za tretím opaskom, tak ako to plánoval na začiatku tohto roka. Dôvodom jeho príletu do Brooklynu totiž pôvodne nebola obrana Artema Lobova, ale dohodnutie zápasu s Rafaelom Dos Anjosom o dočasný titul welterovej kategórie. Duel McGregor vs. Dos Anjos vraj mal byť oznámený na tlačovej konferencii, ktorá sa tam vtedy konala. Tento zápas mal prebehnúť v Brazílii, na májovom UFC 224.

Tieto informácie ešte v apríli zverejnil rešpektovaný novinár Ariel Helwani, ktorému to prezradili jeho len málokedy sa mýliace zdroje.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Owen Roddy nevylučuje, že Conor McGregor po zápase s Khabibom ukončí kariéru