Ovečkin vyviazol len s miernym trestom

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|16. mar 2010 o 08:52

Ruský krídelník dostal za tvrdý bodyček na obrancu Briana Campbella dvojzápasový stop.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 16.09

BRATISLAVA. Vedenie NHL nepotvrdilo svoje slová o tvrdých trestoch za zákroky zozadu, ktoré adresovalo hráčom na začiatku sezóny.

Asi najväčším príkladom ich zlyhania sa stal Alexander Ovečkin (na snímke SITA/AP). Hráč, ktorý sa teší veľkej popularite, strčil zozadu do mantinelu obrancu Chicaga Briana Campbella. Za nebezpečný faul dostal iba dvojzápasový trest.

Kľúčovému obrancovi Blackhawks diagnostikovali po zápase zlomenú kľúčnu kosť a rebrá. Campbell mal ešte štastie, že dokázal náraz stlmiť ramenom a nenarazil do mantinelu hlavou.

„Alex chcel dokončiť bodyček v čom nevidím problém. Žiaľ, skončilo sa to zranením, preto nasleduje trest. Viac sa k tomu nebudeme vyjadrovať," povedal pre nhl.com generálny manažér Washingtonu George McPhee.

„Nestrčil som ho silne a určite som ho nechcel zraniť," povedal dvojnásobný víťaz Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča základnej časti NHL.

„Rešpektujem každého protihráča, ale keď vykorčuľujem na ľad, rozdávam rany, ktoré niekedy bolia, taký je však hokej," dodal pre faceoff.com 24­ročný kapitán Washingtonu.

Podrobne sa Ovečkinovmu zákroku venuje najmä denník Chicago Tribune. Dopisovateľ Tim Sassone píše, že ak by nebol Rus takým skvelým hráčom, asi by dostal vyšší trest, ale dva zápasy sú stále lepšie ako nič.

Campbell je pre Chicago dôležitým obrancom. Je výborný korčuliar a jeho skvelá rozohrávka je jedným z kľúčov úspechu mladého tímu. V zostave bude chýbať minimálne do konca základnej časti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin vyviazol len s miernym trestom