Ovečkin druhýkrát v novembri prvou hviezdou týždňa

Oh My Hockey|29. nov 2021 o 21:05

NHL vyhlásila tri hviezdy minulého týždňa. Sú nimi Alex Ovečkin z Washingtonu Capitals, brankár Pittsburghu Penguins Tristan Jarry a obranca Colorada Avalanche Cale Makar.

Alex Ovečkin je nestarnúca hviezda. Potom, ako ho vyhlásili za hviezdu týždňa 15. novembra, ňou bol vyhlásený aj o dva týždne neskôr.

V troch zápasoch si pripísal sedem bodov (4+3), vrátane jeho 28. hetriku proti Floride. Dostal sa na druhé miesto produktivity NHL. Okrem hetriku "Ovi" zaznamenal aj zápas s troma asistenciami proti Montrealu. Momentálne drží sériu piatich zápasov s bodom, dokopy v nich má 11 bodov za sedem gólov a štyri asistencie.

Tristan Jarry v drese Pittsburghu Penguins v uplynulom týždni zastavil takmer všetko, čo na neho letelo. Vyhral tri zápasy a z 93 striel chytil 91. Inkasoval priemerne 0.67 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov siahala na 98%.

V dvoch zápasoch inkasoval jeden gól a proti New Yorku Islanders vychytal svoje desiate čisté konto. V tejto sezóne má v 17 zápasoch už tri čisté kontá a desať víťazstiev.

Obranca Cale Makar obhájil bronzové miesto medzi hviezdami týždňa. Tentokrát pridal sedem bodov (4+3) v štyroch zápasoch. Dvoma gólmi pomohol "lavínam" k víťazstvu nad Ottawou a skóroval aj v ďalších dvoch zápasoch. Mladý Makar sa stal prvým obrancom v histórii tímu, ktorý strelil gól v piatich zápasoch po sebe.

Týždeň zakončil troma asistenciami proti Nashvillu. Kanaďan v tejto sezóne boduje tempom 1.25 bodu na zápas a je prvý medzi obrancami v počte strelených gólov. Má ich už deväť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin druhýkrát v novembri prvou hviezdou týždňa