Osemnásťročný Slovák debutoval v chýrnej Serii A: Je to obrovská vec, tvdí

Lukáš Haraslín.
Lukáš Haraslín. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál, SITA|2. feb 2015 o 07:37

Mladý Slovák mal premiéru v najvyššej talianskej súťaži na pôde milánskeho AC a dostal známku šesť.

MILÁNO. Má solídnu techniku, dribling i tvrdú strelu. Patrí medzi najväčšie talenty slovenského futbalu.

Slovenský futbalista v službách talianskeho klubu FC Parma Lukáš Haraslín zažil v nedeľu debut v najvyššej súťaži Serie A, a to ihneď na San Sire, kde majú domov dva najslávnejšieho milánske kluby: AC a Inter.

"V roku 2007 som bol ako víťaz bratislavského Milan Campu na zápase AC Milano - Parma. A vtedy ako jedenásťročný chlapec som si povedal, že bolo by super hrať na San Sire. A sen sa mi splnil," citovala Haraslína oficiálna stránka jeho zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk.

Zahrať si v osemnástich - v jednej z najlepších líg sveta je pre Slováka raritou. Rekordérom je Marek Hamšík, ktorý debutoval v Serii A vo veku 17 rokov a 237 dní. Vtedy hral ešte za Bresciu.

Hral až v závere

Haraslína poslal jeho tréner Roberto Donadoni na ihrisko v 77. min, za svoj výkon dostal od denníka Gazzetta dello Sport známku šesť. Parma však v rámci 21. kola prehrala s AC Miláno 1:3.

"Neopísateľný pocit, bolo to niečo úžasné. Je to obrovská vec, že som si mohol zahrať v Serii A. Snažil som sa hrať jednoducho. Mrzí ma však, že sme v Miláne vyšli naprázdno," dodal Haraslín.

Prestížny denník spomedzi jeho spoluhráčov lepšie ohodnotil len Antonia Nocerina a Uruguajčana Cristiana Rodrígueza (obaja 6,5).

Slovákovi po zápase pogratuloval aj tréner AC - bývalý skvelý kanonier Filippo Inzaghi. Haraslín si vymenil dres s Alexom, dostal množstvo gratulácií - aj od kouča juniorky Hernana Crespa:

"Mal som ich naozaj veľmi veľa. Ďakujem za všetky a som veľmi rád za podporu. Máme teraz voľno, ale ja idem k lekárovi na kontrolu s mojim lýtkom. Dúfam, že všetko bude v poriadku a v utorok budem môcť opäť trénovať."

Hráčom zápasu bol milánsky Jérémy Ménez, ktorý strelil dva góly (známka 7,5). Druhý Slovák z mužstva Parmy Pavol Bajza sedel na lavičke náhradníkov.

Opora reprezentácie do 17 rokov

Parma je v súťaži posledná, navyše jej odpočítali jeden bod pre finančné nezrovnalosti.

Osemnásťročný Haraslín je odchovancom bratislavského Lamača i Slovana. Z ktorého pred dvoma rokmi prestúpil do Parmy. Slovák patrí medzi najlepších hráčov juniorky Parmy, ktorá pôsobí v Primavere .

Šikovný stredopoliar patril aj medzi ústredné postavy reprezentácie do 17 rokov, ktorá v roku 2013 postúpila do semifinále ME a potom na majstrovstvách sveta v SAE sa v tej iste kategórii prebojovala až do osemfinále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Osemnásťročný Slovák debutoval v chýrnej Serii A: Je to obrovská vec, tvdí