Organizácia XFN zverejnila svoje oficiálne stanovisko. „Pravidlá musia platiť pre všetkých."

Adrián Mečiar|12. feb 2019 o 01:00

„Upozorňujeme pána Vémolu, a prípadných záujemcov o jeho služby, že pravidlá musia platiť pre všetkých," znie v oficiálnom stanovisku XFN.

Domácou scéna sa včera otriasla v základoch. Najväčšia hviezda organizácie XFN, bývalý zápasník UFC Karlos Vémola, sa rozhodla prestúpiť ku priamemu konkurentovi, ktorým je Oktagon MMA.

Oktagon potvrdil angažmán Vémolu na tlačovej konferencii konajúcej sa v Prahe. Vémola svoje rozhodnutie prejsť ku konkurencii odôvodňoval tým, že v Oktagone má šancu splniť sľuby, ktoré dal svojim fanúšikom. „Ten prestup, o tom sa tu už špekulovalo dlho. Roky som sľuboval, že doručím československý fight storočia s Attilom Véghom a zistil som, že to nepôjde inak, než na pôde Oktagonu. Keď svojim fanúšikom niečo sľúbim, tak to i doručím," povedal Vémola.

Promotér XFN Petr Kareš však ešte v priebehu pondelka v rozhovore pre iDNES.cz priniesol svoju verziu situácie. Podľa Kareša ide o jednostranné vypovedanie zmluvy, ktoré XFN neuznalo.

„Pán Vémola sa jednostranne pokúsil vypovedať zmluvu, čo neuznávame. Teraz čakáme, čo sa bude diať. Máme exkluzívnu zmluvu a promujeme ho. Ak sa potvrdí to, čo je v médiách, budeme musieť podniknúť právne kroky," uviedol Kareš.

Organizácia XFN na svojich stránkach ešte večer zverejnila oficiálne stanovisko k aktuálnemu dianiu, v ktorom stojí, že Vémola je s XFN zmluvne viazaný až do roku 2023.

„Pred rokom sme s pánom Vémolom podpísali exkluzívnu zmluvu s platnosťou do roku 2023 a do tohto spojenia sme spolu s partnermi investovali značné finančné a marketingové prostriedky. Po niekoľkých mesiacoch intenzívnej práce sa nám podarilo vypredať O2 arénu a z pána Vémolu vytvoriť športovú hviezdu a mediálne známu osobnosť. Spolupráca, naplánovaná na dlhú dobu dopredu, však začala v priebehu januára z dôvodov neplnenia záväzkov zo strany pána Vémolu „škrípať" a problémy vyvrcholili jeho dnešným vystúpením a „verejným jednostranným odstúpením od zmluvy. To, či za súčasnú situáciu môžu jeho finančné problémy alebo ponuka od konkurencie, ukážu až nasledujúce dni a mesiace.

XFN je najväčší a najúspešnejší český producent MMA a naša činnosť a úspech nestojí a nepadá na jednom športovcovi. Na druhú stranu - sme podnikatelia a očakávame, že tak ako plní svoje záväzky plynúce zo zmluvy XFN, budú zmluvné záväzky dodržiavané aj druhou stranou. Upozorňujeme pána Vémolu, a prípadných záujemcov o jeho služby, že pravidlá musia platiť pre všetkých.

Na radu právnych zástupcov sa až do prípadného súdneho konania nebudeme vo veci ďalej vyjadrovať."

Foto: XFN

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Organizácia XFN zverejnila svoje oficiálne stanovisko. „Pravidlá musia platiť pre všetkých."