MS vo florbale 2022: Slováci na úvod turnaja podľahli Fínom

Slovensko vs. Fínsko: ONLINE prenos z MS vo florbale mužov 2022.
Slovensko vs. Fínsko: ONLINE prenos z MS vo florbale mužov 2022. (Autor: IFF)
Sportnet|5. nov 2022 o 11:00

Sledovali ste ONLINE prenos z MS vo florbale mužov 2022: Slovensko - Fínsko.

ZÜRICH, WINTERTHUR. Slovensko a Fínsko dnes hrali svoj úvodný zápas na MS vo florbale mužov 2022, ktoré hostia švajčiarske mestá Zürich a Winterthur.

Fínski reprezentanti boli jednoznačným papierovým favoritom, čo aj potvrdili. Slovenských hráčov zdolali jednoznačne 8:1 a sú na čele skupiny.

Florbal ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Slovensko - Fínsko dnes (LIVE z MS vo florbale mužov 2022, sobota, skupina A)

Majstrovstvá sveta mužov  2022/2023
05.11.2022 o 15:00
Fínsko
8:1
(5:1, 0:0, 3:0)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 3. Salin (Johansson), 11. Salo (Salin), 13. Sikkinen (Tykkylainen), 15. Kailiala (Sikkinen), 20. Kainulainen (Lastikka), 41. Johansson (Salin), 45. Sikkinen (Heikkila), 60. Heikkila – 10. Ujhélyi (Nehila).
Prenos
V poslednej tretine sa Fínsku podarilo pridať ešte ďalšie tri góly zásluhou Johanssona, Sikkinena a Heikkilu. Vicemajstri sveta tak vstúpili do šampionátu jasným víťazstvom 8:1 nad Slovenskom. Naši reprezentati musia túto prehru čo najrýchlejšie hodiť za hlavu, pretože už zajtra ich čaká dôležitejší zápas proti Nórsku a s týmto súperom by sme mohli pomýšľať na víťazstvo. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera!
Po stretnutí ešte vyhlásenie najlepších hráčov na oboch stranách. Zo slovenského mužstva bol vybraný Vladimír Bačinský a z fínskeho Nico Salo.
Koniec zápasu.
59:34
goalFínsko dalo gól! Klobučník predsa len ešte raz odišiel na striedačku v situácii, keď sme boli pod tlakom na vlastnej polovici a nakoniec sme aj stratili loptičku, ktorú do prázdnej brány poslal OSKARI HEIKKILA!
59:18
Na chvíľu sme vyskúšali aj hru bez brankára, ale Klobučník sa musel veľmi rýchlo vrátiť, pretože Fínsko sa dostalo do protiútoku.
58:33
Oddychový čas pre tím Slovensko.
57:50
Stále sú to len opatrné prihrávky na našej vlastnej polovici, ktoré nemôžu byť nebezpečné pre fínsku obranu.
56:30
Ešte cítime šancu, že by sme v závere zápasu mohli streliť svoj druhý gól, ale len ťažko vieme vymyslieť kombináciu, ktorá by prekvapila fínsku defenzívu.
54:37
Fínsko roztočilo ďalší kolotoč na útočnej polovici, ale podarilo sa nám zblokovať strelu Salina.
53:01
Ujhélyi tvrdo dohral súpera pri mantineli, ale nepodarilo sa mu získať loptičku a našťastie nebude ani vylúčený.
51:25
Dudovičova strela nenarobila príliš veľké starosti Torisevovi, ktorý si aspoň pripísal ďalší úspešný zákrok.
50:45
Teraz sme sa snažili hneď dvakrát po rozohrávke vystreliť na fínsku bránu, ale prvý pokus bol zblokovaný a následne Kvasnica nemieril presne.
50:20
Náš útok skončil len nepresnou prihrávkou na Pažáka, preto sa opäť musíme stiahnuť do defenzívy.
47:29
importantVeľká príležitosť pre Sikkinena na hattrick, keď sme opäť stratili loptičku pri rozohrávke, ale Klobučník dokázal jeho zakončenie vyraziť!
46:25
Ďalší ťažký zákrok pre Klobučníka, ktorý musel skrotiť tvrdú ranu, ale aspoň takto drží naše mužstvo od ďalšieho inkasovaného gólu.
44:39
goalFínsko dalo gól! Lenže Suomi predviedlo ďalšiu neuveriteľne rýchlu a presnú kombináciu, ktorú zakončil pred Klobučníkom úplne osamotený EETU SIKKINEN a ako prvý na fínskej strane dosiahol druhý gól v zápase! Asistencia: Heikkila
43:10
Zdá sa, že Fínsko sa výraznejšie stiahlo a dovolí nám dlhšiu kombináciu, ktorá však zatiaľ nevedie k zakončeniu.
41:52
importantNebezpečná strela švihom od Kvasnicu z ľavej strany, ktorú však Toriseva vyrazil do bezpečia a nedovolil druhú gólovú radosť slovenskej reprezentácii!
40:20
goalFínsko dalo gól! Strašidelný začiatok poslednej tretiny, pretože Salin v osobnom súboji obral o loptičku Hatalu, posunul ju SAMI JOHANSSONOVI, ktorý na dvakrát prekonal po šiestykrát v zápase Klobučníka! Asistencia: Salin
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretinu môžeme hodnotiť pozitívnejšie, pretože sme v nej neinkasovali ani jeden gól, a tak skóre zostáva nezmenené a Fínsko drží pred poslednou časťou hry pohodlný náskok 5:1. Uvidíme, či sa nám v poslednej tretine podarí skóre aspoň trochu kozmeticky upraviť.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:38
Mirt ešte v rohu sympaticky zabojoval o loptičku a vybojoval ju pre naše mužstvo v záverečných sekundách druhej tretiny.
38:03
Na opačnej strane Akola nemieril presne z diaľky, preto je stále viac pravdepodobné, že v druhej tretine sa gólu nedočkáme.
37:04
Pažák sa skúsil uvoľniť na ľavej strane a vyskúšal ohroziť Torisevu, lenže jeho pokus bol tečovaný mimo priestor fínskej brány.
34:55
Dobrá práca Virgu, ktorý teraz individuálne potiahol loptičku bližšie k bránke Torisevu a dokonca bol aj zozadu faulovaný.
32:56
Fínsku sa opäť podarilo získať loptičku za našou bránkou vďaka aktívnemu napádaniu, ale Salinova strela bola tečovaná a letela mimo.
31:41
Čvacho sa už vrátil späť do hry a v druhej tretine držíme Fínsko naďalej na dištanc, aj keď favorit má zápas pevne v rukách.
31:23
Zdá sa, že by sme druhé oslabenie mohli prežiť bez inkasovaného gólu, pretože ďalšie fínske zakončenie skončilo mimo.
29:36
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Čvacho.
29:07
Prežili sme ďalší útok, tak snáď sa nám podarí čo najskôr dostať hru trochu ďalej od Klobučníka, pretože fínsky tlak sa začína stupňovať.
28:06
Naďalej prichádzajú nepresné strely z fínskej strany, čo je zatiaľ rozhodne rozdiel oproti prvej tretine, za ktorý môžeme byť radi.
27:34
Fíni sú však neustále nebezpeční pri napádaní, Lastikka sa dostal k strele, ktorá však neletela do priestoru našej brány.
26:15
Konečne sa nám darí dlhšie držať loptičku a zatiaľ hľadáme spôsob, akým otvoriť fínsku defenzívu.
23:50
Salin mal takmer na hokejke šancu na svoj druhý presný zásah, ale nevyšlo mu spracovanie prudkej prihrávky.
22:36
Bačínský vystihol nebezpečnú prihrávku, ktorá smerovala pred našu bránu, ale naďalej môže Fínsko pokračovať v útoku.
21:40
Úvod druhej časti hry ponúka stále podobný obraz hry, pretože Fínsko má loptičku v moci a za tohto stavu sa nikam neponáhľa.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina nedopadla príliš dobre pre slovenských reprezentantov, pretože sa veľmi často nachádzali pod fínskym tlakom. Prvý gól prišiel veľmi rýchlo, keď sa už v tretej minúte presadil Salin. Potom sa nám podarilo hru aspoň trochu vyrovnať a dokonca aj Ujhélyi po peknom brejku vyrovnal. Lenže od toho momentu Fínsko výrazne zvýšilo obrátky a do konca tretiny sa gólovo presadili ešte Salo, Sikkinen, Kailiala a Kainulainen. Takže konečný výsledok z posledného vzájomného zápasu je priebežný stav po úvodnej tretine, čo neveští nič dobré pre zvyšok zápasu, pretože skóre asi bude narastať v náš neprospech.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:40
goalFínsko dalo gól! Tak ešte jeden gól v našej sieti, ktorý inkasujeme do šatne a postaral sa oňho nádhernou strelou do pravého vinkla z veľkej vzdialenosti JUSTUS KAINULAINEN, preto Klobučník nemal žiaden nárok! Asistecia: Lastikka
18:36
Prudká strela Lastikku bola vyrazená Klobučníkom, ktorý si aspoň týmto zákrokom môže trochu žvýšiť sebavedomie.
17:43
Vylúčenie v tíme Fínsko:
Kvasnica – , nadzvedání hokejky.
16:55
Bačinského strela bola zablokovaná, ale väčším problémom je avizované vylúčenie na našej strane, takže Fínsko môže útočiť a mať navyše o jedného hráča až do prerušenia hry.
14:33
goalFínsko dalo gól! Naša defenzíva je neustále pod tlakom a nedarí sa nám vyslobodiť sa spod veľkého tlaku, ktorý teraz vyústil do presnej bekhendovej strely MIKU KAILIALU zo stredu a to znamená už štvrtý inkasovaný gól! Asistencia: Sikkinen
12:26
goalFínsko dalo gól! Tak to je svetový florbal, ktorý predvádzajú Suomi a zatiaľ nestíhame, pretože teraz sa hra z ľavej strany preniesla krásnou krížnou prihrávkou a ETTA SIKKINEN pridal tretí gól! Asistencia: Tykkylainen
10:59
goalFínsko dalo gól! Veľmi dlho sme sa z vyrovnania nemohli tešiť, pretože Salin znova získal loptičku za našou bránou vďaka dobrému napádaniu, zadovkou našiel NICA SALU a ten po druhýkrát prekonal Klobučníka! Asistencia: Salin
09:11
goalSlovensko dalo gól! Predviedli sme vynikajúci rýchly brejk, potiahol ho najmä Nehila a veľmi dobre ho doplnil LUKÁŠ UJHÉLYI, ktorý už mohol zakončovať do prázdnej brány, takže je vyrovnané! Asistencia: Nehila
08:50
Opäť je tu pasáž hry, keď Fínsko pohodlne kombinuje a snaží sa nájsť cestu cez našu pozornú obranu.
07:14
importantVeľká šanca pre Heikkilu, ktorý mohol doraziť odrazenú loptičku v skrumáži pred Klobučníkom, ale nakoniec je hra prerušená pre posunutú bránku!
06:30
Máme čas vystriedať a hlavne máme loptičku pod kontrolou pri vlastnej bráne, ale chcelo by sa to priblížiť k fínskej bráne.
04:21
Veľmi rýchlo sme odovzdali loptičku Fínsku nepresnou prihrávkou napriek tomu, že sme mohli rozohrávať postupnú akciu od rohu.
02:03
goalFínsko dalo gól! Žiaľ nevysporiadali sme sa s ostrým fínskym napádaním, Johansson získal loptičku a naservíroval ju pred bránu pre EEMELIHO SALINA, ktorý prestrelil Klobučníka! Asistencia: Johansson
01:20
Konečne sa aj naši reprezentanti dostali k loptičke a snažia sa pomaly vzadu kombinovať.
00:43
Očakávaný začiatok priniesol fínsky tlak, ale zatiaľ bez presnej strely na bránu.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Fínsko: Toriseva(Falden) – Akola, Astala, Heikkila, Johansson, Kailiala, Kainulainen, Lamminen, Lastikka, Lehkosuo, Leikkanen, Lindfors, Rantala, Salin, Salo, Sikkinen, Stenfors, Tykkylainen

Slovensko: Klobučník(Kohút) – Bačinský, Cvacho, Dudovič, Gál, Gašparík, Hatala, Kelemen, Košarišťan, Kozák, Kubovič, Kvasnica, Mirt, Miške, Nehila, Pažák, Ujhélyi, Virga.
Vitajte pri sledovaní prvého vystúpenia slovenskej mužskej florbalovej reprezentácie na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku. Hneď na úvod nás čaká najťažší súper v skupine Fínsko, ktoré má vždy len ambíciu útočiť na zlato, aj keď na poslednom šampionáte podľahlo vo finále najväčšiemu rivalovi Švédsku a muselo sa uspokojiť so striebrom. Slovensko obhajuje siedme miesto, čo je zatiaľ najlepšie umiestnenie a bude zrejme náročné, ho čo i len zopakovať. Dúfajme, že budeme pre Fínsko aspoň dôstojným súperom a predviedeme podobný výkon z posledného vzájomného merania síl, keď sme vo štvrťfinále posledného šampionátu prehrali so cťou 1:5.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»MS vo florbale 2022: Slováci na úvod turnaja podľahli Fínom