Slovan doma nestačil na Nižnekamsk, prehral po predĺžení

Slovan dokázal v tretej tretine vyrovnať.
Slovan dokázal v tretej tretine vyrovnať. (Autor: SITA)
Sportnet|8. sep 2017 o 00:00

Hráči bratislavského klubu zakončili sériu piatich domácich zápasov za sebou.

Kontinentálna hokejová liga 2017/2018:

HC Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 3:4 pp (1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)

Góly: 4. Viedenský (Meszároš, Švarný), 45. Ebert (Viedenský, Smoleňák), 56. Viedenský (Kašpar, Smoleňák) - 14. Šiksatdarov, 14. Sexton (Sergejev, Nestrašil), 24. Rau (Sexton, Sergejev), 65. Kulikov (Sergejev).

Rozhodovali: Ansons (Lot.), Soin - Strelcov, Sysujev (všetci Rus.), vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Skalický 5+DKZ za vrazenie - Kulikov 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6780 divákov.

Slovan Bratislava: Mazanec (24. Štěpánek) - Ebert, Barker, Bačík, Meszároš, Voráček, Švarný, Kozák, Hedera - Hecl, Viedenský, Kašpar - Řepík, Genoway, Smoleňák - Buchtele, Sádecký, Hrnka - Skalický, Mikúš, Šťastný

Nižnekamsk: Ježov - Sergejev, Piganovič, Bryncev, Ogurcov, Šaripzianov, Volgin, Fazylzianov - Rau, Nestrašil, Sexton - Avcin, Kulikov, Poriadin - Šixatdarov, Jakimov, Zdunov - Galimov, Arkalov, Chajrullin

BRATISLAVA. HC Slovan Bratislava si v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pripísal ďalšiu domácu prehru, keď v piatok večer podľahol Neftechimiku Nižnekamsk 3:4 po predĺžení.

Zverenci trénera Miloša Říhu doma neuspeli už v treťom súboji za sebou. S Nižnekamskom ťahajú slovanisti negatívnu domácu sériu, zatiaľ naposledy nad ním zvíťazili v sezóne 2012/2013.

Slovan viedol gólom Mareka Viedenského, no hosťom sa podarilo otočiť troma gólmi. V 45. minúte skorigoval Nick Ebert a v 56. minúte vyrovnal Marek Viedenský. Druhý bod pre hostí zariadil v predĺžení Pavel Kulikov.

Bratislavský klub má na svojom konte po piatku osem bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí jedenáste miesto.

Najbližšie sa slovanisti predstavia v pondelok 8. septembra o 11.30 h nastúpia na ľade Admiralu Vladivostok. Doma ich čaká duel až 20. septembra proti Kazani.

Slovan Bratislava - Nižnekamsk (fotogaléria): fotogaléria

9.9.2017

Priebeh zápasu:

I. tretina:

V úvode stretnutia sa Slovan pustil do súpera s vervou a vďaka aktivite dostal možnosť početnej výhody už po dvoch minútach. V nej sa po delovke Meszároša výborne zorientoval Viedenský pred Ježovom, ktorý skvelým tečom poslal puk po prvý raz do bránky - 1:0.

Hostia mohli vyrovnať v následnej presilovke, niekoľkými zákrokmi sa blysol Mazanec. Obrovskú šancu hosťom zmaril v 8. minúte obranca Švarný, ktorý futbalovým spôsobom vykopol puk smerujúci do prázdnej bránky.

V 14. minúte sa však hosťom podarilo nielen vyrovnať, ale streliť aj druhý gól. Potrebovali na to iba 16 sekúnd.

Najskôr sa presadil Šiksatdarov a po ňom Sexton. V 15. minúte prišla ďalšia komplikácia pre domácich po tom, ako Skalický musel ísť predčasne skončiť po faule na Volgina, ale Neftechimik nevyužil túto výhodu.

II. tretina:

Zužitkoval však ďalšie zaváhanie obrany Slovana v 24. minúte, keď sa k odrazenému puku dostal Rau a zvýšil už na 3:1. Po tomto góle prenechal Mazanec miesto v bránke Štěpánkovi.

Domácich tento moment nakopol k väčšej aktivite, vybojovali si aj krátku presilovku o dvoch hráčov. Tá však priniesla iba vyrovnanie v počte striel na bránku. Presilovku hral Slovan aj v závere druhej tretiny, ale Nižnekamsk sa pohodlne ubránil.

III. tretina:

V treťom dejstve sa najskôr strelecky prezentovali hostia, v 45. minúte sa však dostal k puku Ebert a tvrdou strelou prekonal Ježova. Ďalšiu snahu Slovana o vyrovnanie prekazil faul Švarného, no jeho spoluhráči sa ubránili a po návrate obrancu slovanistov pokračovalo dobýjanie bránky Ježova.

Ten napokon kapituloval v 56. minúte po zásahu Viedenského. Zaslúžené vyrovnanie poslalo zápas do predĺženia.

Predĺženie:

V nadstavenom čase mohol rozhodnúť Sexton, ale v nájazde ho vychytal Štěpánek. Hosťom sa podarilo ukončiť zápas 10 sekúnd pred koncom predĺženia zásahom Kulikova.

Hlasy po stretnutí:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Mal nás naštartovať prvý gól, ale potom sme urobili tri hrúbky. Hrali sme veľa oslabení, pozitívne je, že sme ich ustáli, ale opäť škoda poslednej chyby. Bod pre nás je však vzhľadom na priebeh hry spravodlivý."

Andrej Nazarov, tréner Nižnekamska: "Bol to zaujímavý zápas, my sme v ňom chceli zvíťaziť. Nechýbali v ňom emócie, aj pre trénerov. Zvíťazili sme a tešíme sa domov."

Patrik Bačík, obranca Slovana: "Škoda, že sme po vyrovnaní nedokázali rozhodnúť. Hral som po zranení, prvú tretinu som však nedohral, pretože ma bolel chrbát. Cez prestávku ma fyzioterapeuti dali do poriadku. Na prvý zápas to z mojej strany nebolo zlé."

Marek Viedenský, útočník Slovana: "Opäť sme prespali prvú tretinu. Náš výkon sa potom zlepšil, ale mrzí ma gól v predĺžení. Moje body sú jedna vec, ale keď sa nevíťazí, sú pre mňa zbytočné."

Lukáš Kašpar, útočník Slovana: "Inkasovali sme góly po obrovských chybách. Dostali sme sa neskôr aspoň na 3:3, ale opäť sme urobili hrubú chybu. Myslím si, že sme boli lepšie mužstvo. Získali sme osem bodov z pätnástich možných, to je málo."

Online prenos: Slovan Bratislava - Nižnekamsk (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
08.09.2017 o 19:00
Slovan
3:4
(1:2, 0:1, 2:0, 0:1)
65' minúta
Ukončený
Nižnekamsk
Prehľad
Góly a asistencie: 4. Viedenský (Meszároš, Švarný), 45. Ebert (Viedenský, Smoleňák), 56. Viedenský (Kašpar, Smoleňák) – 14. Šiksatdarov, 14. Sexton (An. Sergejev, Nestrašil), 24. Rau (Sexton, An. Sergejev), 65. P. Kulikov (An. Sergejev). Rozhodca: Ansons (LOT), Soin – Strelcov, Sysujev. Diváci: 6.780.
Prenos
Neftechimik si dnes z Bratislavy odvezie dva body, keď o svojom víťazstve rozhodol v strhujúcom predĺžení. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Daniel Sexton a Marek Viedenský. Nuž čo k tomu dodať, šance sme videli na oboch stranách a hosťom nutno popriať k víťazstvu. Slovan čaká teraz náročný trip na druhý koniec zemegule a ja sa dnes s vami už len rozlúčim, so želaním pekného víkendu dobrú noc z Bratislavy priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
64:50
64:50
goalNižnekamsk dal gól!
PAVEL KULIKOV si prevzal puk na modrej, nakorčuľoval pred Štepánka a okolo lapačky puk skončil v jeho sieti.
64:09
importantŘepík zbabral prihrávku a do brejku sa dostal Sexton, zoči-voči Štepánkovi neuspel, Jakub puk poslal za svoju bránku a opäť podržal tím belasých.
63:00
Kulikov sa chcel na pravej strane sťahovačkou dostať pred Štepánka, Švarný sa hodil na ľad a čisto hokejkou puk súperovi vypichol.
62:25
Sextonove zakončenie bekhednom z ľavej strany od bránkoviska, puk na ochrannom skle a v držaní hráčov z Nižnekamska.
61:39
Na druhej strane sa k zakončeniu dostal Buchtele, bez úspechu, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
61:15
importantKulikov vystrelil z ľavej strany od kruhu a svojim pukom opečiatkoval konštrukciu domácej bránky.
60:43
Piganovič minul bránku domácich z ľavého kruhu, za odrazeným pukom korčuľoval Viedenský, z akcie domácich nič nebude.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Slovan v tretej tretine pridal na aktivite a aj keď hral v oslabeniach, dokázal pridať do siete hostí dva puky a vynútiť si minimálne predĺženie. Aj dva body z dnešného duelu budú mať cenu zlata. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 14:14.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:21
importantHrnka vystrelil po ľade z pravej strany a puk mieril do odkrytej časti hosťujúcej bránky, Ježov však dokázal v rozkľaku puk usmerniť za svoju bránku.
58:29
Sexton vystrelil z ľavého kruhu, Štepánek puk vyrazil pred seba, defenzíva domácich mu pomohla a puk dostala pod svoju kontrolu.
57:19
Viedenský sklepol na ľad puk po chybnej rozohrávke hostí, pálil spoza kruhov, puk poslal na ochranné sklo, škoda.
56:29
Ježov v pokľaku likviduje ďalší puk z hokejky hráča v modrom drese. Slovan sa snaží o plný bodový zisk v dnešnom meraní síl.
55:21
55:21
goalSlovan Bratislava dal gól!
Kašpar spoza bránky poslal spätnú prihrávku na pravú stranu k bránkovisku a našiel MAREKA VIEDENSKÉHO, ktorý prekvapil Ježova v bránke hostí. Asistencie: Lukáš Kašpar a Radek Smoleňák.
55:00
Opäť len zakázané uvoľnenie hostí, ktorí nemôžu striedať, Slovan bude opäť pred Ježovom.
54:26
Neftechimik poslal puk von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia, vhadzovanie pred Ježovom si zopakujeme.
54:17
Genoway poslal puk medzi tri žrde, Ježov ho zlikvidoval a Slovan vybojoval pásmo na vhadzovanie.
53:55
Puk v strednom pásme, Neftechimik umne bráni svoju modrú čiaru a Slovan súpera pod tlak zatiaľ nedostal.
51:48
Řepík puk na pravej strane pri bránkovisku spracovať nedokázal a do odkrytej bránky ho poslať nemohol, aj keď by si to publikum žiadalo.
49:24
Domáci v plnom počte, Neftechimik svoju ponuku na gólovú poistku nevyužil.
48:55
Hostia minuli pukom po ľade priestor domácej bránky, ten skončil v rohu klziska a následne mimo pásmo belasých.
48:13
Slovan vyhodil puk von z pásma a emóciami naplnení tu prítomní diváci ženú svojich vpred.
47:24
Barker inkasuje dve minúty za posunutie hokejky brankárovi, opäť presilovka pre hostí.
47:20
Domáci v plnom počte, pri signalizovanom vylúčení sa len a len bránili.
46:59
importantPiganovič spálil tutovku, na pravej strane pri bránkovisku nedokázal puk poslať do odkrytej časti bránky a popred bránkovisko ho poslal na druhú stranu klziska.
46:05
importantRau vystrelil po ľade z pravej strany, Štepánek puk poslal za bránku, aby neskôr likvidoval dva puky z pravej strany vyrazením späť do hry, Nižnekamsk posadil Slovan na kolotoč.
45:20
Za podrazenie poslali arbitri na trestnú Švarného, Slovan hostí pod tlak po kontaktnom góle tak nedostane.
45:05
Kulikov poslal puk na ochrannú sieť, nevidel som teč Bačíka, arbitri nariadili vhadzovanie pred Štepánkom.
44:57
44:57
goalSlovan Bratislava dal gól!
Puk od bránkovej čiary putoval za pravý kruh, k príklepu napriahol Smoleňák, puk ešte počas dráhy letu usmernil za chrbát Ježova NICK EBERT. Celú situáciu posúdil ešte videorozhodca duelu, zrejme postavenie hráča v bránkovisku. Asistencie: Marek Viedenský a Radek Smoleňák.
44:31
Z medzikružia vystrelil Emil Galimov, Švarný svojou hokejkou poslal puk na ochranné sklo a Štepánek bol teraz bez práce.
43:19
Sexton z pravého kruhu poslal puk na zadný mantinel, keď predtým na druhej strane Genoway nedokázal zakončiť, puk na hokejku spracovať nedokázal.
41:40
Švarný od modrej poslal puk popri mantineli za bránku hostí, Hrnka ho pohotovo posunul do bránkoviska, Ježov však dobre čítal hru a puk v bránkovisku prikryl pod svoju rukavicu.
41:20
Zakázané uvoľnenie hostí, ktorí sa zrejme už nikam hrnúť nebudú.
40:23
Rau vystrelil z ostrého uhla z pravej strany, Štepánek puk poslal za svoju bránku, hostia domácich v pásme ale nezamknú.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:56.
Druhá tretina je minulosťou a divákom sa výkon domácich vôbec nepáčil. Hostia pridali gól do siete domácich a pred záverečnou tretinou majú sľubný dvoj gólový brejk. V bránke domácich Mazanca vystriedal Štepánek. Uvidíme, aký recept naordinuje tréner Říha svojim zverencom, ktorým puk odskakuje od hokejok a nie a nie nájsť efektný palebný priestor. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 9:9.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:13
Meszároš vystrelil spoza pravého kruhu, zblokovaný puk Ježov cez hruď poslal späť do hry a hostia puk vyviezli von z pásma.
38:28
Slovan nahadzoval puk do útočného pásma, akciu doslova zbabral, vyrobil zakázané uvoľnenie a vhadzovať budeme pred Štepánkom.
37:57
Piganovič pridržal Řepíka a putuje na trestnú, výhoda presilovej hry pre domácich, kedy ak nie teraz?
37:35
Puk v lapačke Štepánka, hostia vybojovali pásmo na vhadzovanie, vhadzovať budeme po ľavej ruke domáceho brankára.
36:55
Od modrej nahodil puk na Štepánka Volgin, Štepánek puk poslal na ochranné sklo, Slovan ho zakrátko dostal na svoje hokejky.
36:25
36:25
importantKašpar sa prezentoval tvrdou strelou spoza ľavého kruhu, Ježov puk letiaci tesne nad ľadom schoval vo svojej lapačke.
34:56
Trochu nepresností a to na oboch stranách, zakázané uvoľnenie hostí, sťahujeme sa pred Ježova a vhadzujeme po jeho pravici.
34:03
Kašparov strelecký pokus z pravej strany skončil po bloku hráča hostí na ochrannej sieti, po reklamnej prestávke vhadzujeme pred Ježovom.
33:41
Domáci v plnom počte a v nádeji na dobrý výsledok.
33:27
Mikúš z pravej strany poslal puk na ochrannú sieť, arbitri hru vykázali do stredného pásma.
32:40
Hostia v plnom počte a začínajú svoju presilovku s výhodou jedného muža v poli.
31:56
Bekhendom z pravého kruhu vystrelil Šaripzianov, Štepánek puk smerujúci medzi tri žrde bezpečne zatočil do svojej lapačky.
31:41
Je po presilovke, trest dve minúty za podrazenie inkasuje Meszároš.
31:04
Neftechimik so štyrmi hráčmi, s jedným pukom z pravej strany si Ježov poradil a vyrazil ho späť do hry, ďalší puk domáci poslali mimo priestor bránky hostí.
30:40
Kulikov dostal trest dve minúty + desaťminútový osobný trest za napadnutie zozadu. Slovan bude hrať presilovku 24 sekúnd päť na tri.
30:23
Slovan opäť zakombinoval s pukom v pásme hostí, puk medzi tri žrde usmerniť nedokázal.
29:51
Slovan kombinoval s pukom v pásme hostí, Neftechimik sa dostal k puku a okamžite ho poslal von z pásma.
29:04
Za seknutie dostal dve minúty Šaripzianov a Slovan možnosť na kontaktný gól.
28:26
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie prežil bez ujmy, ktorá by pochovala nádeje na zisk čo i len bodu.
27:55
Sexton vystrelil z pravého kruhu, Štepánek cez betóny puk poslal späť do hry, defenzíva belasých následne von z pásma.
27:04
Slovan poslal puk až za bránku Ježova, Neftechimik sa ponáhľa s pukom do pásma belasých.
26:26
Viedenský dostal dve minúty za faul lakťom a už putuje na lavicu hanby.
26:09
Z ľavého kruhu vystrelil Sexton, Štepánek puk poslal za svoju bránku, hostia držia puk na svojich hokejkách.
24:56
Ebert poslal puk po prechode modrou vpravo Heclovi, ten sa dokázal otočkou uvoľniť, o puk za bránkou Ježova však prišiel a hostia pôjdu do útoku.
23:59
changeStriedanie v tíme HC Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marek Mazanec, prichádza Jakub Štěpánek.
23:48
23:48
goalNižnekamsk dal gól!
Nepríjemnosť pre domácich, k odrazenému puku sa na vnútornej strane pravého kruhu dostal CHAD RAU a poslal ho za chrbát Mazanca. Asistencie: Daniel Sexton a Andrej Sergejev.
23:32
Brejk hostí dva na jeden, Arkalov z ľavej strany poslal puk vpravo a spoza kruhu vystrelil Chajrullin, Švarný sa obetavo vložil do strely a puk zblokoval.
22:55
Nezvládnutý prechod do útočného pásma vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa presťahuje pred Mazanca.
22:40
Hecl dostal puk na modrú, potiahol ho na pravú stranu k bránkovisku, škoda že nemal viac času a priestoru na zakončenie, s pukom po ľade si Ježov v pokľaku poradil.
21:53
Domáci v plnom počte, už aj Buchtele naskočil na ľad pomôcť svojim spoluhráčom.
21:36
Slovan poslal ďalší puk von cez všetky čiary, nuž hostia v druhej tretine domácich pod tlak nedostali.
20:06
Slovan so štyrmi hráčmi na ľade a Neftechimik bude pokračovať v hre s výhodou len jedného muža.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:00.
V prvej tretine Slovan začal aktivitou a vypracoval si sľubné akcie aj so streleckým zakončením. Ujal sa vedenia a mal navrch, no hostia dvomi zlepenými gólmi otočili vývoj zápasu a stav udržali až do klaksónu. Skalický inkasoval trest päť minút a do konca zápasu, hostia však nehrali celých päť minút v početnej výhode, no v úvode druhej tretiny budú mať možnosť šesť sekundovej výhody o dvoch mužov. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 5:9.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:53
Buchtele inkasuje za podrazenie dve minúty, hostia budú hrať krátku presilovku päť na tri.
19:05
Puk od modrej na medzikruží tečoval Rau, minul bránku domácich, Neftechimik však drží v pásme belasých puk na svojich hokejkách.
18:12
Hostia v plnom počte, pri hre štyroch proti štyrom sme gól nezaznamenali.
17:46
Poriadin sa sťahovačkou na pravom kruhu zbavil súpera, vystrelil švihom, Mazanec puk poslal späť do hry a Slovan pôjde do akcie.
17:10
Hecl poslal puk vpravo na modrú Sádeckému, ten posunul vľavo a od kruhu švihom vystrelil Ebert, Ježov zmenu skóre nepripustil.
16:12
Je po presilovke hostí, Piganovič dostal dve minúty za podrazenie a hrať budeme štyria proti štyrom.
15:35
importantNestrašil bol tiesnený medzi kruhmi, dokázal však po ľade vystreliť, jeho puk minul odkrytú časť na pravej strane bránky domácich.
15:06
Tréner Říha si nechal verdikt arbitrov vysvetliť samotnými rozhodcami duelu, na tom však už nikto nič nezmení, tvrdá hra hostí skončila zákrokom Skalického, kde zrejme došlo k zraneniu hráča hostí a Slovan sa bude musieť brániť.
15:06
Skalický dostal päť + do konca zápasu za vrazenie na mantinel a hostia budú hrať dlhú presilovku.
13:47
13:47
goalNižnekamsk dal gól!
Neftechimik vyrobil útok, puk smeroval z pravej strany od Sergejeva na ľavú k bránkovisku a DANIEL SEXTON puk poslal do odkrytej bránky domácich. Asistencie: Andrej Sergejev a Andrej Nestrašil.
13:31
goalNižnekamsk dal gól!
Hostia začali hrať agresívne do tela, na ľavom kruhu Meszároš nestihol puk poslať do bezpečia, z medzikružia vystrelil ILDAR ŠIXATDAROV a puk poslal za chrbát Mazanca. Tak hlavní ešte dávajú situáciu posúdiť videorozhodcovi duelu. Po návrate na ľad ukázal hlavný na stredový kruh, gól platí.
13:31
11:41
Opäť strela hostí z ľavej strany, teraz sa chcel o zápis do listiny strelcov postarať Nestrašil, Mazanec puk poslal na ochrannú sieť.
11:29
Galimov vystrelil z ľavého kruhu, Mazanec puk umne cez vyrážačku poslal na druhú stranu klziska.
10:19
Voráček pálil z prvej od modrej z pravej strany, mal dobrú pozíciu, puk oprel o ochranné sklo a Ježov zasahovať teraz nemusel.
09:29
Avcin vystrelil bekhendom z pravého kruhu, Mazanec mal ideálny výhľad a puk v pokľaku schoval vo svojom náručí.
09:01
09:01
Slovan bol v akcii, Kašpar z pravej strany posielal puk na ľavú pred bránkovisko, adresáta v modrom drese však nenašiel.
07:05
importantObrovská šanca hostí, puk poskakoval pred bránkovou čiarou v bránkovisku, Zdunov však puk dobre trafiť nedokázal a ten minul pravú žrď domácej bránky.
07:00
importantNajskôr pálil spoza kruhov Meszároš, Iľja Ježov puk poslal späť do hry a do brejku sa dostal Avcin, ktorého vychytal v pokľaku Marek Mazanec, obaja gólmani ukázali teraz svoje umenie.
06:14
Kašpar mal puk na hokejke a po pravej strane nakorčuľoval na kruh, vystrelil, Ježov jeho puk zlikvidoval.
06:01
Domáci v plnom počte, Neftechimik príležitosť na vyrovnanie nevyužil.
05:49
Chybná prihrávka po modrej v podaní Nestrašila, Neftechimik sa sám pripravil o útočné pásmo.
04:55
importantSexton vystrelil z vrcholu ľavého kruhu, Mazanec puk poslal späť do ry, hostia zamkli Slovan v pásme a režírujú svoju početnú výhodu.
04:01
Bačík dostal dve minúty za podrazenie a hostia k dispozícii príležitosť na vyrovnanie.
03:12
03:12
goalSlovan Bratislava dal gól!
Švarný posunul puk z ľavej strany na pravú po modrej línii, Meszároš spoza kruhu napriahol k streľbe a puk sa po teči MAREKA VIEDENSKÉHO zatrepotal v sieti hostí. Asistencie: Andrej Meszároš a Ivan Švarný.
02:37
Spoza ľavého kruhu vystrelil príklepom Švarný, Ježov puk vyrazil späť do hry a následné nahodenie na bránku schoval vo svojej rukavici.
02:30
Barker nahadzoval puk od modrej z jej stredu priamo na bránku a Ježov jeho puk spokojne schoval vo svojej lapačke.
02:09
Za vrazenie na mantinel dostal dve minúty Emil Galimov, Slovan si zahrá v úvode zápasu presilovú hru.
01:49
Neftechimik prišiel o útočné pásmo, keď mu puk prešiel tesne za modrú čiaru, čiarový hru prerušil.
01:29
Kulikov vystrelil z vnútornej strany pravého kruhu, Bačík cez svoju hokejku poslal puk na ochrannú sieť.
00:33
Viedenský poslal puk do stredného pásma, Hecl ho posunul vpravo Kašparovi, Lukáš puk spracoval, nahodil ho len do bočnej siete bránky hostí.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche už máme oba tímy, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude pripravené k úvodnému buly dnešného duelu. Dnes večer si publikum v Bratislave uctí aj spomienku na Dušana Pašeka, ktorý by bol včera oslavoval 57. narodeniny.
Príjemný podvečer vám želám z Arény Ondreja Nepelu z Bratislavy, na ľadovej ploche už skončilo rozkorčuľovanie oboch tímov, hostia na duel nastúpia v bielo-modrých farbách, domáci v modrých dresoch. V bránke Neftechimiku od úvodu Iľja Ježov, v tej domácej Marek Mazanec.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Štepánek) – Barker, Ebert, Bačík, Meszároš (C), Švarný (A), Voráček, Hedera, Kozák – Kašpar (A), Viedenský, Hecl – Smoleňák, Co. Genoway, Řepík – Hrnka, Sádecký, Buchtele – Skalický, J. Mikúš, Šťastný

Neftechimik Nižnekamsk:

Ježov (Makarov) – Sergejev, Piganovič (C), Bryncev, Ogurcov, Šaripzianov (A), Volgin, Fazylzianov – Rau, Nestrašil, Sexton (A) – Avcin, Kulikov, Poriadin – Šixatdarov, Jakimov, Zdunov – E. Galimov, Arkalov, Chajrullin

Rozhodca:

Ansons (LOT), Soin – Strelcov, Sysujev.
Hokejistov HC Slovan čaká pred druhým tripom v aktuálnej sezóne piaty zápas pred domácim publikom, v piatok večer bude mať tím belasých možnosť reparátu, po nevydarenom zápase s Avangardom Omsk tak reputáciu môže napraviť proti Neftechimiku Nižnekamsk.

Neftechimik Nižnekamsk, klub z petrochemického mesta s viac ako 200.000 obyvateľmi. Klub Neftechimik vznikol v roku 1968 a vo svojej histórii nezaznamenal žiadne výrazné úspechy. Do KHL vstúpil v roku jej vzniku, 2008, v jednotlivých jej ročníkoch zaznamenal postupne celkové 15., 6., 15., 18., 14., 25., 22., 16. a 20. priečku.

V úvodnom ročníku bol v prvom kole play-off nad ich sily Lokomotiv Jaroslavľ, séria skončila 1:3 na zápasy. V druhom účinkovaní play-off súťaže, v sezóne 2009/2010, v prvom kole vyradili Avangard Omsk 3:0 na zápasy, no v semifinále konferencie boli nad ich sily hráči Salavat Ufa, ktorým podľahli 2:4 na zápasy, čo v konečnom účtovaní znamenalo pekné 6. miesto. V treťom ročníku ukončili účinkovanie hneď v prvom kole, Avangard Omsk zvíťazil na zápasy 4:3. V štvrtom ročníku sa hráči do play – off súťaže neprebojovali, v piatej sezóne už áno, hneď v prvom kole však nestačili na AK Bars Kazaň a séria skončila 0:4 na zápasy. Šiesta sezóna znamenala najhoršie klubové umiestnenie v KHL a v tej ďalšej to bol postup nahor o tri priečky. V tej ôsmej však „Petrochemici“ okúsili chuť play-off, v súbojoch s Avangard Omsk však nezvíťazili ani v jednom dueli a po sérii 0:4 na zápasy pre nich sezóna skončila. Nuž a v tej uplynulej zostali brány play-off pre Nižnekamsk zatvorené.

Dres Neftechimiku obliekajú prevažne domáci hráči z Ruskej federácie. Káder dopĺňajú dvaja hráči s pasom USA a rovnako tak z Českej republiky – Robin Hanzl a Andrej Nestrašil, káder dopĺňa hráč z Bieloruska. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Viktorovič Nazarov. Domáce zápasy hráva Neftechimik v Ľadovom paláci s názvom Neftechim Arena, ktorá pojme 6.000 divákov.

Srdečne vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub z Tatarstanu a my vám z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan doma nestačil na Nižnekamsk, prehral po predĺžení