Slovan po obrate vyhral prvý domáci zápas v novej sezóne KHL

Slovan Bratislava sa teší z prvého víťazstva v novej sezóne KHL.
Slovan Bratislava sa teší z prvého víťazstva v novej sezóne KHL. (Autor: TASR)
Sportnet|30. aug 2017 o 00:00

Hokejisti slovenského klubu dvakrát prehrávali.

Kontinentálna hokejová liga 2017/2018:

HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Góly: 20. Colby Genoway (Smoleňák), 47. Meszároš (Colby Genoway, Řepík), 54. Řepík (Colby Genoway, Meszároš), 59. Smoleňák - 14. Pavlovič (Materuchin), 32. Kovyršin (Šarangovič)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Gofman, Gusev - Sadovnikov, Sazonov (všetci Rus.), 7406 divákov

Slovan: Mazanec - Barker, Meszároš, T. Voráček, Ebert, Švarný, Taimi - L. Kašpar, Viedenský, Skalický - Smoleňák, Colby Genoway, Řepík - T. Hrnka, J. Mikúš, Buchtele - A. Šťastný, Sádecký, Marek Hecl - od 41. min M. Sloboda

Minsk: Enroth - Lisovec, Korobov, Šinkevič, Gragnani, Zacharenko, Chenkeľ - Klinkhammer, Howden, Fontaine - Pavlovič, Šarangovič, Materuchin - Kulakov, Kovyršin, Stepanov - Gavrus, Kitarov, Linglet - Drozd, Bujnickij

BRATISLAVA. HC Slovan Bratislava získal v jubilejnej 10. sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) prvé body.

Zverenci trénera Miloša Říhu v stredu pred vlastnými fanúšikmi zdolali bieloruské Dinamo Minsk 4:2. Slovan úvodné tri zápasy prehral a u súperov nezískal ani bod.

KHL: Slovan Bratislava - Dinamo Minsk (fotogaléria): fotogaléria

31.8.2017

Zverencom trénera Miloša Říhu sa v stredu podarilo dvakrát odpovedať na presné zásahy súpera - na 1:1 vyrovnal v oslabení Colby Genoway sekundu pred koncom I. tretiny, v tretej časti upravil na 2:2 kapitán Andrej Meszároš.

Víťazný gól Slovana dosiahol v početnej výhode v 54. min Michal Řepík a bodku za zápasom dal pri power-play súpera Radek Smoleňák.

Bratislavský klub sa odpútal z dna tabuľky Západnej konferencie, na ktoré kleslo Dinamo Minsk. Slovanu patrí s troma bodmi 11. miesto.

Najbližšie sa Bratislavčania predstavia opäť doma, v piatok 1. septembra o 17.00 h privítajú Sibir Novosibirsk.

Hlasy po stretnutí:

Miloš Říha (tréner Slovana, zdroj: Sport 2): "Konečne sme splnili to, čo sme si v šatni povedali. Chlapci bojovali, aj keď sme v druhej tretine urobili zopár chýb. So záverom zápasu som veľmi spokojný. Ukázali sme, že s takouto hrou do KHL určite patríme."

Gordie Dwyer, tréner Dinama Minsk: "Blahoželám trénerovi Říhovi a jeho tímu k víťazstvu. Diváci videli dobrý zápas, pre nás sa neskončil dobre. V prvej tretine sme boli lepší, ale dostali sme gól v závere, čo ovplyvnilo zápas. Slovanu sa potom začalo dariť."

Michal Řepík, hráč Slovana: "Chvalabohu za víťazstvo. Po neúspešnom tripe sme ho potrebovali. Gól ma potešil, ale strieľať ich je moja úloha."

Andrej Meszároš, hráč Slovana: "Som rád, že som po dlhom čase opäť mohol hrať hokej. Cítil som sa veľmi dobre. Gól ma samozrejme potešil, ale je jedno, kto ho dá. Dôležité je, aby sme vyhrávali aj v ďalších zápasoch."

Priebeh zápasu

I. tretina

Slovan nezačal prvý domáci súťažný zápas v sezóne 2017/2018 ideálne a už od druhej minúty hral v oslabení, vylúčenie Smoleňáka však neprinieslo zmenu stavu. V 5. a 6. min musel domáci brankár Mazanec zasahovať pri šanciach Kovyršina a Šarangoviča, ale v 14. min bol prikrátky proti strele Pavloviča spomedzi kruhov - 0:1.

Slovanisti sa potom ubránili početnej výhode súpera za zlé striedanie a v ďalšom oslabení dokonca vyrovnali - Colby Genoway unikol obrane súpera a sekundu pred prvou sirénou nedal Enrothovi šancu.

II. tretina

V úvode druhej časti Slovan nezužitkoval 45-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov a bieloruskému družstvu sa podarilo streliť druhý gól v 32. min aj so šťastím - Kovyršin sa najlepšie zorientoval pred Mazancom, gól hostí potvrdil aj videorozhodca. V ďalšom priebehu druhej dvadsaťminútovky Slovan opäť neskóroval v početnej výhode.

III. tretina

Podarilo sa mu to až v 47. min - presilovková strela kapitána Meszároša od modrej čiary skončila za Enrothom a bolo 2:2.

Prvýkrát v zápase Slovan viedol od 54. min, gól padol opäť v početnej výhode a jeho autorom bol Řepík strelou švihom z ľavého kruhu. V závere stretnutia tréner Dinama Minsk pristúpil k power-play a definitívnu bodku za zápasom dal presný zásah Smoleňáka do opustenej bránky súpera.

Online prenos: HC Slovan Bratislava - HC Dinamo Minsk (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
30.08.2017 o 19:00
Slovan
4:2
(1:1, 0:1, 3:0)
60' minúta
Ukončený
Dinamo Minsk
Prehľad
Góly a asistencie: 20. Co. Genoway (Smoleňák), 47. Meszároš (Co. Genoway, Řepík), 54. Řepík (Co. Genoway, Meszároš), 59. Smoleňák – 14. Pavlovič (Materuchin), 32. Kovyršin (Šarangovič). Rozhodca: Hofman, Gusev – Sadovnikov, Sazonov. Diváci: 7.406.
Prenos
Je dobojované, Slovan zvládol na výbornú tretiu tretinu a k trom bodom zavelil kto iný, ako kapitán mužstva Meszároš, ktorý delovkou prestrelil výborného Enrotha v bránke hostí. Slovan potom využil presilovú hru, aby gólovú poistku pridal do prázdnej bránky hostí. Do tabuľky si belasí zapíšu prvé tri body v novej sezóne a hra takmer odpisovaného tímu začína naberať hernú fazónu. Tú musia belasí potvrdiť už v piatok, keď privítajú Sibir Novosibirsk. Dobrú noc z Bratislavy priaznivcom hokeja a bratislavského klubu želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:50
Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa vráti pred Enrotha a už to len dohrávame.
59:26
Slovan poslal puk von z pásma a standing ovation domáceho publika dekoruje záver dnešnej hry.
59:00
Minsk s pukom v pásme belasých, Enroth vo svojej bránke, do konca tretej tretiny ešte jedna minúta hry.
58:38
58:38
goalSlovan Bratislava dal gól!
Je dobojované, prázdnu bránku hostí pokrstil svojim pukom z ľavej strany RADEK SMOLEŇÁK.
58:19
Kašpar zo stredného pásma posielal puk oblúčikom do prázdnej bránky hostí, bek Minsku ho zachytil rukou a bolo po akcii.
57:59
importantOddychový čas hostí, ktorí mobilizujú sily na záver tretiny.
57:59
Skrumáž v bránkovisku domácich, Švarný tam natlačil jedného z hráčov hostí, posunutá bránka a hra prerušená.
57:39
importantEnroth na striedačke, Minsk hrá power play.
57:28
Slovan vyrobil útok a puk končí v náruči Enrotha, ktorý si postrážil priestor pri svojej pravej žrdi.
57:02
Slovan vyhodil puk do stredného pásma, Minsk sa snaží dostať belasých pod tlak, Slovan mu palebný priestor neposkytuje.
55:56
Slovan betónuje stredné pásmo a len nahadzuje puky do pásma hostí, ktoré sa snaží dokorčuľovať.
54:59
Buchtele potiahol puk do pásma a vystrelil z ľavého kruhu, Enroth išiel do pokľaku a puk schoval vo svojom náručí.
54:08
Z modrej čiary z jej stredu vystrelil zápästím Znacharenko, Mazanec puk schoval vo svojej lapačke a hostia sa radovať nemôžu.
53:38
53:38
goalSlovan Bratislava dal gól!
MICHAL ŘEPÍK dostal puk do jazdy, vystrelil z ľavého kruhu švihom a okolo vyrážačky Enrotha puk umiestnil k vzdialenejšej žrdi jeho bránky. Asistencie: Colby Genoway a Andrej Meszároš.
53:11
Ebert pálil príklepom z pravého kruhu po ľade, Enroth roztiahol v bránke svoje betóny a puk poslal do rohu klziska.
52:43
Barker akoby len nahadzoval puk na bránku hostí od modrej z ľavej strany, Enroth mal ideálny výhľad a puk schoval vo svojej lapačke.
51:59
Podrazenie v podaní Materuchina, ktorý putuje na trestnú, Slovan dostal k dispozícii presilovku.
51:40
Chenkel vystrelil od modrej, puk defenzíva belasých poslala na ochrannú sieť, po reklamnej prestávke vhadzujeme pred Mazancom, Minsk pridal na rýchlosti snažiac sa rozhodnúť zápas v riadnom hracom čase.
49:21
Hostia v plnom počte, počas hry štyroch proti štyrom sme gól nezaznamenali.
49:01
Domáci v plnom počte a budú pokračovať v hre krátkou presilovkou.
48:11
Mikúšovi skĺzol puk z hokejky, na pravom kruhu Materuchin vystrelil príklepom, trafil len bočnú sieť domácej klietky.
47:47
Hostia sa dostávali do prečíslenia dva na jeden, zakončiť nedokázali, no došlo k posunutiu Mazancovej bránky a vhadzovať budeme v strednom pásme.
47:21
Aktívny v útoku Kašpar si vypýtal faul a na dve minúty za držanie opúšťa hraciu plochu Gragnani, budeme hrať štyria proti štyrom.
47:01
Buchtele sa zrejme hral na Zorra pomstiteľa a dostal dve minúty za hrubosť, Minsk si zahrá presilovku.
47:01
V strednom pásme zostal po súboji na ľade ležať Juraj Mikúš, arbitri nechali pokračovať v hre, videli sme tam aj šarvátku a tak zrejme budeme vylučovať.
46:09
46:09
goalSlovan Bratislava dal gól!
Puk končí pod brvnom bránky Enrotha, pavučinu tam delovkou od modrej vymietol ANDREJ MESZÁROŠ, ktorý prestrelil všetko, čo mu v ceste stálo. Asistencie: Colby Genoway a Michal Řepík.
45:58
importantSmoleňák vystrelil z pravej strany príklepom, Enroth cez pravý betón puk poslal späť do hry, Meszároš spoza kruhov minul bránku hostí.
45:26
Minsk bráni svoju modrú čiaru a Slovan do pásma vôbec nepúšťa.
45:01
Minsk vyhodil puk von z pásma, Slovan prechod cez útočnú modrú nezvládol a vyrobil ofsajd.
44:40
Hákovanie a dve minúty pre Chenkela, Minsk ide do štyroch a Slovan má k dispozícii presilovku.
44:28
Smoleňák to skúšal spoza bránky pred bránkovisko na prekvapenie, Enroth sa na hruškách nachytať nenechal.
42:45
Kašpar zakončil z pravej strany pri bránkovisku po ľade, minul bránku hostí a puk skončil v rohu klziska.
41:55
Linglet z pravej strany nakorčuľoval s pukom až k bránkovisku a zakončil, Mazanec puk vyrazil späť do hry a defenzíva domácich je statická.
41:14
Kovyršin zakončil z vnútornej strany pravého kruhu z otočky, puk podvihol príliš a poslal ho na ochranné sklo.
41:07
Na pravom kruhu sa dokázal uvoľniť Šarangovič, strelou švihom poslal puk na bránku belasých, Mazancova lapačka bola proti.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:53.
V druhej tretine publikum hnalo domácich vpred, no vytúžený gól v sieti súpera sme nevideli. Slovan hral aj presilovku s výhodou dvoch mužov v poli, bez využitia. Minsk hral jednu presilovku a po skrumáži v bránkovisku domácich ju využil, gól hostí potvrdil aj videorozhodca duelu. Pred treťou tretinou je všetko otvorené, pomer striel medzi žrde v tej druhej 15:11.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:56
Kašpar vystrelil z otočky z medzikružia, Enroth v pokľaku aj tento puk poslal späť do hry a ďalší gól do šatne domáci v tejto tretine nepridajú.
39:51
Z pravého kruhu švihom vystrelil Ebert, Enroth vykryl priestor pri ľavej žrdi a puk v pokľaku zlikvidoval.
39:12
Šinkevič ušiel domácim po pravej strane okolo mantinelu, od kruhu vystrelil švihom, Mazanec puk vyrazil pred seba, Kovyršin sa k dorážke nedostal, belasí majú puk pod kontrolou.
38:50
Taimi zo stredného pásma oblúčikom nahodil puk na bránku hostí, Enroth ho v pokľaku musel prikryť, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
37:45
Puk letiaci vzduchom si cez ruku spracoval za kruhmi Klinkhammer, ktorý pohotovo aj vystrelil, Mazanec dobre čítal hru a puk poslal k mantinelu na ľavú stranu.
37:22
Minsk vyrobil v krátkom časovom úseku druhé zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Enrotha.
35:32
Hrnka sa k efektnému zakončeniu na ľavej strane pred bránkoviskom nedostal, Buchtelemu držal jeden z hráčov súpera hokejku, arbitri nechali hru pokračovať.
35:06
Správny verdikt hlavného rozhodcu, ktorý si všimol postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku, hru vykázal do stredného pásma a Mazanec si môže po reklamnej prestávke urobiť poriadok v bránkovisku.
34:18
Hostia v plnom počte, Slovan veľkorysú ponuku na vyrovnanie neprijal.
33:32
Barker nahodil puk pred bránku, defenzíva hostí ho dostala pod svoju kontrolu, vyviezla von z pásma a nahodila na Mazanca, čas z presilovky neúprosne plynie.
32:37
Barker vystrelil príklepom od modrej, Enroth išiel do pokľaku a puk schoval niekde vo svojom výstroji.
32:18
Slovan si zahrá presilovku, Chenkel už sedí na trestnej, menší trest dve minúty za vyhodenie puku.
31:30
31:30
goalDinamo Minsk dal gól!
Skrumáž v bránkovisku domácich, puk skončil v sieti po golfovom údere JEVGENIJA KOVYRŠINA a celú situáciu ešte hlavný konzultoval s videorozhodcom zápasu. Asistencia: Jegor Šarangovič.
31:05
Hostia stratili puk v pásme a Hrnka založil akciu belasých, puk si nahodil do rohu klziska, tam oň prišiel.
30:46
Stepanov sa hnevá sám na seba, jeho strelu z ľavej strany od kruhu poslali domáci na ochrannú sieť.
30:05
Genoway poslal puk von z pásma, domáci tak môžu na ľad poslať čerstvé sily.
29:43
Za podrazenie pôjde lavicu hanby zohriať Mikúš, Minsk dostal výhodu v podobe presilovej hry.
29:27
importantKovyršin mal dostatok priestoru na zakončenie z pravého kruhu, Mazanec cez svoju hruď poslal puk späť do hry.
28:36
Smoleňák chyboval v obrannom pásme, na pravej strane pri bránkovisku chcel zakončiť Howden, Mazanec roztiahol betóny na čiare a puk poslal za svoju bránku.
27:58
Od modrej puk posielal na bránku domácich Gragnani, defenzíva belasých puk poslala na ochrannú sieť.
27:11
Šarangovič po prechode modrou vystrelil z pravého kruhu, Mazanec cez svoju vyrážačku puk poslal za svoju bránku, Minsk má puk v pásme belasých na svojich hokejkách.
26:05
importantPuk poskakoval v pásme hostí, Minsk ho nedokázal vyhodiť, k zakončeniu sa na vnútornej strane pravého kruhu dostal Mikúš, Enroth ho vychytal do lapačky a tribúny sa v Bratislave radovať nebudú, aspoň nie teraz.
24:45
26:02
Hostia v plnom počte, Gragnani už naskočil späť na ľadovú plochu.
24:47
Hostia so štyrmi korčuliarmi na ľadovej ploche, Slovan pokračuje s výhodou už len jedného muža v poli.
24:45
importantGenoway potiahol puk do pásma po ľavej strane, nabil medzi kruhy Smoleňákovi, Radek prestrelil bránku hostí a puk skončil na ochrannom skle.
24:36
Po vhadzovaní v strednom pásme Slovan chyboval na modrej ofsajdom.
24:24
Ebert vystrelil príklepom od ľavého kruhu, trafil masku Enrotha, arbitri až dodatočne prerušili hru, no veľmi správne, keďže hlavný hneď konzultoval s brankárom hostí situáciu.
24:02
Podrazenie Kašpara a na trestnú mieri Gragnani, Minsk ide do trojky na štyridsaťpäť sekúnd.
22:52
Barker pálil od modrej, Enroth puk poslal späť do hry a vzápätí zlikvidoval aj strelu Taimiho spoza ľavého kruhu.
22:47
Nedovolené bránenie vygeneroval Linglet a už sedí na lavici hanby, prvá presilová hra v zápase pre belasých.
22:43
V krátkom časovom úseku druhé zakázané uvoľnenie domáceho klubu.
22:34
Korčuľujeme z pásma do pásma, strelu na bránku nevidíme, Slovan mohol do brejku, Hecl ťažký puk na červenej spracovať jednoducho nemohol.
21:31
Opatrný úvod druhej časti s trochou nepresností na oboch stranách.
20:05
Domáci v plnom počte a začíname druhú časť dnešného hokejového dejstva.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:55.
V prvej tretine hrali hostia tri presilové hry, Slovan musel brániť a s pribúdajúcim časom bol Minsk čoraz viac hokejovejší a nebezpečnejší. Po chybe domácich v rozohrávke Minsk išiel do vedenia a začal režírovať hru. V závere tretiny dostal výhodu presilovej hry, vyvinul tlak v pásme domácich, nastrelil brvno domácej bránky, no zabudol na zadné rady a Slovan v oslabení gólom do šatne vyrovnal. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 10:12.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:59
19:59
goalSlovan Bratislava dal gól!
Neuveriteľné veci v aréne, zákrok na hráča domácich za bránkou Mazanca arbitri nepískali, hostia nastrelili brvno domácej klietky po strele Materuchina, no do brejku sa v hluku dostal COLBY GENOWAY a zoči-voči Enrothovi uspel. Asistencia: Radek Smoleňák.
19:15
Ďalší puk až pri bránke hostí, Minsk sa bude ponáhľať s pukom pred Mazanca.
18:46
Slovan sa bráni, zmocnil sa teraz puku a okamžite ho poslal von cez všetky čiary, nuž a chlapci odišli striedať.
18:05
Řepík inkasuje dve minúty za vrazenie na mantinel a aj keď sa to publiku nepáči, na verdikte rozhodcov nikto nič nezmení.
17:59
Řepík vystrelil spoza kruhov, minul bránku hostí, pokus Smoleňáka z pravého kruhu Enroth zlikvidoval cez svoju hokejku.
17:05
Domáci v plnom počte, Slovan svoje oslabenie pohodlne ubránil a Minsk v presilovke veľa toho neukázal.
16:56
Puk pod rukavicami Mazanca, ktorý upokojil hru na ľade, Minsk už veľa času na početnú výhodu nemá.
16:39
Až teraz Minsk zamkol belasých v pásme, Šťastný medzi kruhmi puk zblokoval k mantinelu, Minsk však má puk pod kontrolou.
16:03
Slovan poslal ďalší puk von z pásma a opäť zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
15:29
importantMateruchin z ľavej strany od kruhu poslal puk na modrú, bez prípravy strieľal príklepom Lisovec, Mazanec puk schoval vo svojej lapačke.
15:05
Trest pre hráčsku lavičku domácich za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, trest odsedí Skalický.
14:21
Řepík vystrelil spoza pravého kruhu, Enroth puk vyrazil späť do hry a Řepík sa dostal k zakončeniu ešte spoza kruhov, vystrelil z otočky, Enroth aj tento puk poslal späť do hry.
13:15
13:15
goalDinamo Minsk dal gól!
Slovan laxne striedal počas hry, Taimi len odovzdal puk do stredného pásma, Minsk založil útok a strelou z medzikružia účet dnešného duelu otvoril ALEXANDER PAVLOVIČ. Asistencia: Alexander Materuchin.
12:26
Taimi zlikvidoval rodiacu sa akciu hostí na útočnej modrej, Šťastný potiahol puk na ľavý kruh a vystrelil, obranca hostí puk ešte stihol cez hokejku poslať na ochrannú sieť.
10:22
Takmer sa dostali hostia do prečíslenia a puk smeroval spred bránky na pravý kruh, Viedenský vo výbornom obrannom zákroku do trajektórie puku vložil svoju hokejku a usmernil ho do rohu klziska.
09:16
Gavrus chcel zakončiť spoza bránky z pravej strany, Mazanec dobre čítal hru a puk poslal k mantinelu na druhú stranu klziska.
08:23
Ihneď po buly šiel puk za kruh k mantinelu, odtiaľ vystrelil Gragnani, puk letiaci tesne nad ľadom Mazanec bezpečne schoval vo svojej lapačke.
08:19
Slovan to chcel na kombinačnú akciu, Meszároš hľadal na modrej Sádeckého, nepodarilo sa to, zakázané uvoľnenie.
07:08
Taimi vytiahol puk von z pásma, poslal ho na pravý kruh, Řepík pálil po ľade už z ťažkého uhla, s týmto pukom Enroth nemal žiadne problémy a cez hokejku ho poslal do bezpečia.
06:16
Taimi od modrej z jej stredu vystrelil zápästím, minul bránku hostí a puk zaparkoval na ochranné sklo.
05:32
importantŠarangovič mal puk na hokejke, vystrelil z ľavej strany z ostrého uhla, Mazanec cez lapačku poslal puk nad svoju bránku a zlikvidoval krásnu príležitosť hostí.
04:55
importantKovyršin vystrelil po prechode pravým kruhom zápästím, Mazanec vytiahol prvý pekný zákrok a puk poslal do rohu klziska.
03:16
Domáci v plnom počte, Slovan oslabenie prežil bez ujmy.
03:08
Stepanov vystrelil švihom z ľavého kruhu, puk obtrel o bočnú sieť domácej bránky, Mazanec zasahovať nemusel.
02:25
Šťastný vyviezol puk von z pásma a nahodil ho na bránku hostí, Enroth puk cez hokejku rozohral svojim spoluhráčom, Slovan získal sekundy zo svojho oslabenia.
01:58
Kulakov posielal puk pred bránkovisko z bránkovej čiary, Mazanec šiel na ľad a došlo k posunutiu jeho bránky, hra musela byť prerušená.
01:16
Slovan nezačal stretnutie optimálne, Smoleňák inkasuje dve minúty za hrubosť a Minsk si v úvode zápasu zahrá presilovú hru.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche už máme tím hostí, počkáme si na domácich, vypočujeme hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
Príjemný podvečer z Bratislavy vám želám, dnes sa belasí predstavia svojmu publiku a hostiť budú Dinamo Minsk. Hostia na duel nastúpia v bielych dresoch v kombinácii s modrou farbou, domáci v modrých farbách. V bránke HC Marek Mazanec, v tej hosťujúcej Jonas Enroth.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Štepánek) – Barker, Meszároš (C), Voráček, Ebert, Švarný (A), Taimi, Hedera – Kašpar (A), Viedenský, Skalický – Smoleňák, Co. Genoway, Řepík – Hrnka, J. Mikúš, Buchtele – Šťastný, Sádecký, Hecl – M. Sloboda

HC Dinamo Minsk:

Enroth (M. Karnauchov) – Lisovec, Korobov (A), Šinkevič, Gragnani, Chenkel, Znacharenko, Bujnickij – Klinkhammer (A), Howden, Fontaine – A. Pavlovič (C), Šarangovič, Materuchin – A. Kulakov, J. Kovyršin, Stepanov – Gavrus, Kitarov, Linglet – S. Drozd

Rozhodca:

Hofman, Gusev – Sadovnikov, Sazonov.
Hokejisti HC Slovan sa po prvom ťažkom tripe, ktorým odštartovali svoje účinkovanie v desiatom ročníku KHL a svojej šiestej sezóne v nadnárodnej hokejovej lige, predstavia po prvý krát domácemu publiku. V stredu večer bude Aréna Ondreja Nepelu hostiť Dinamo Minsk.

HC Dinamo Minsk je pomerne mladý tím. Datuje vznik v roku 2003. História klubu siaha však až do roku 1976. Dinamo odohralo v najvyššej lige vtedajšieho Sovietskeho zväzu 5 sezón, s najlepším výsledkom v sezóne 1989/1990, keď obsadilo v tabuľke 10. miesto. Neskôr sa klub premenoval na Tivali Minsk a hral domácu ligu v Bielorusku.

Dinamo Minsk vstúpilo do KHL pri jej zrode v roku 2008. V prvých dvoch ročníkoch sa do play-off súťaže neprebojovalo. V ďalších dvoch ročníkoch sa hráči bieloruského klubu do play-off prebojovali, no svoje účinkovanie ukončili v prvom kole, najskôr boli nad ich sily hráči Lokomotiv Jaroslavľ a o rok neskôr klub Dinamo Moskva. V piatom ročníku brány play-off pre Dinamo zostali zatvorené. Postupne hráči Dinamo Minsk obsadili v záverečnom účtovaní KHL 22., 19., 16., 13. a 19. miesto. V šiestom ročníku tomu nebolo inak, brány play-off zostali zatvorené a klub skončil v celkovom hodnotení na 26. mieste. Pre kluby, ktoré nepostúpili do play-off existovala možnosť zabojovať o Pohár útechy. Minsk sa dostal až do finále, keď postupne vyradil bratislavský Slovan, Atlant Mytišči a Severstaľ Čerepovec. No vo finále bol nad jeho sily Avangard Omsk, ktorý sériu ukončil víťazstvom 3:0 na zápasy. V siedmej sezóne sa Dinamo prebojovalo do záverečného play-off, no konečnú mu v prvom kole vystavil Jokerit Helsinki, ktorý zvíťazil v sérii 4:1 na zápasy, čo pre Dinamo znamenalo historicky najlepšie umiestnenie9. priečka plejády mužstiev KHL. V ôsmej sezóne to bolo bez účasti vo vyraďovacích bojoch so zaknihovaním 18. miesta pelotónu. V uplynulej sezóne Dinamo vybojovalo postup do play-off, no opäť to bolo len o prvom kole a z postupu po sérii 4:1 na zápasy sa radoval Lokomotiv Jaroslavľ.

Bielo-modrý dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Bieloruska aj štyria hráči z Kanady a káder dopĺňa hráč zo Švédska. V roku 2010 sa Dinamo presťahovalo do novej haly, ktorá nesie názov Minsk-Aréna a s kapacitou 15.086 divákov patrí medzi najväčšie v celej KHL. Hlavným trénerom mužstva je Kanaďan Gordie Dwyer.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu prvého domáceho zápasu belasých v novej sezóne KHL, Aréna Ondreja Nepelu bude hostiť tím z Bieloruska a my vám z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan po obrate vyhral prvý domáci zápas v novej sezóne KHL