Slovan prehral druhý domáci zápas po sebe, dostal štyri góly

Mazanec v Slovane skončil a pokračuje v NHL.
Mazanec v Slovane skončil a pokračuje v NHL. (Autor: SITA)
Sportnet|5. sep 2017 o 00:00

Slovan tentoraz prehral v riadnom hracom čase.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

HC Slovan Bratislava - Avangard Omsk 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Góly: 16. Viedenský (Ebert, Buchtele) - 5. Michejev (Meňšikov, Košelev), 13. Semionov (Košelev, Petersson), 46. Galimov (Fajzullin), 51. Žukenov (Martynov, Minejev)

Vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše: 57. A. Šťastný (Slovan) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Vasiliev - Zacharenkov, Majtak (všetci Rus.), 6628 divákov

Slovan: Mazanec (51. - 51. Štěpánek) - Meszároš, Barker, Ebert, T. Voráček, Taimi, Švarný, L. Kozák - L. Kašpar, Viedenský, Buchtele - Smoleňák, Colby Genoway, Řepík - T. Hrnka, J. Mikúš, Skalický - A. Šťastný, Sádecký, Ščerbatov

Omsk: Furch - Meňšikov, J. Medvedev, M. Berezin, Lisov, Minejev, Martynov, Nazarkin - Kugryšev, Fisenko, Perežogin - Michejev, Pianov, Košelev - Žukenov, Semionov, Petersson - Galimov, Stas, Fajzullin

BRATISLAVA. HC Slovan Bratislava si v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pripísal ďalšiu domácu prehru, keď v utorok večer podľahol Avangardu Omsk 1:4.

Zverenci trénera Miloša Říhu síce v prvej tretine prehrávali už 0:2, no Viedenskému sa podarilo znížiť a jednogólový rozdiel bol až do 46. min, v ktorej skóroval Anseľ Galimov. Definitívnu podobu výsledku dal v 51. min Dmitrij Žukenov.

Pozrite si ako Slovan prehral druhý domáci zápas po sebe : fotogaléria

6.9.2017

Bratislavský klub má na svojom konte po utorku 7 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 10. miesto.

Najbližšie sa predstaví opäť doma, v piatok 8. septembra o 19.00 h privítajú Neftechimik Nižnekamsk.

Priebeh zápasu

I. tretina

Slovan hral síce presilovku hneď v úvode, no počas dvoch minút ani raz nevystrelil na bránku súpera. Prišla piata minúta a domácich zaskočil gól Michejeva z ľavej strany, ktorého našiel z pravej strany Košelev.

Po nevyužitých početných výhodách na oboch stranách udreli opäť hostia - puk sa za Mazanca odrazil od korčule tiesneného Semionova, no podľa verdiktu videorozhodcu bolo všetko v súlade s pravidlami.

Dočkal sa aj Slovan, keď v 16. min skorigoval Viedenský, ktorý ukázal prehľad pred bránkoviskom súpera. Pre domácich to bola len druhá strela do priestoru bránky Avangardu.

II. tretina

Druhá tretina priniesla sériu vylúčení, no bez gólového efektu na oboch stranách. Dvakrát si dve minúty odsedel bratislavský obranca Taimi, raz útočník Viedenský. Šancí bolo v tejto časti veľmi málo.

III. tretina

Tretiu dvadsaťminútovku začala potýčka medzi A. Šťastným a M. Berezinom, po ktorej obaja putovali na trestnú lavicu. Hosťom sa podarilo pridať tretí gól v 46. min, keď Fajzullin potiahol puk k bránke Slovana, na druhej strane našiel voľného Galimova a ten prekonal Mazanca - 1:3.

Štvrtý presný zásah pridali hostia v 51. min, v brejku sa nemýlil Žukenov a Mazanec vykorčuľoval na striedačku, po devätnástich sekundách hry sa však vrátil späť. Záver stretnutia dohral Slovan bez A. Šťastného, ktorý dostal trest do konca duelu za napadnutie hlavy a krku, skóre sa však už nezmenilo.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Náš tím som minule chválil, ale dnes nemám čo chváliť. Trápili sme sa až do konca duelu, nenašiel sa ani jeden hráč, ktorý by tomu vtisol niečo bojovnejšie. Omsk nemá až takú silu ako v minulosti, nechcem tým však znižovať kvalitu súpera. S Avangardom sa dá hrať, ale my sme dnes nehrali dobre."

Andrej Skabelka (tréner Avangardu Omsk): "Predchádzajúci duel sme hrali zle a prehrali, ale v Bratislave to bolo lepšie, za čo chcem chlapcov pochváliť. Výkon chlapcov sa mi páčil. V Bratislave sa nám vždy hrá dobre a radi sem chodíme."

Marek Viedenský (útočník Slovana): "Ťažko hodnotiť tento duel. Zaspali sme jeho začiatok a dostali dva góly. Všetci sme boli takí zaspatí. Druhú tretinu sme začali intenzívne, chceli sme to zvrátiť, tá bola za našej strany veľmi dobrá. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám tam vyrovnať. V tretej súper pridal tretí gól a viezlo sa to. Problémom bolo, že sme nevyužili presilovky, boli z našej strany hrozné."

Ivan Švarný (obranca Slovana): "Možno sme sa nejakým spôsobom uspokojili, že nám to v prvých dueloch padalo, no dnes to nevychádzalo. Sú aj také zápasy, no nemôžeme mať tak zlý štart. Musíme sa z takýchto súbojov poučiť."

Online prenos: HC Slovan Bratislava - Avangard Omsk (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
05.09.2017 o 19:30
Slovan
1:4
(1:2, 0:0, 0:2)
60' minúta
Ukončený
Omsk
Prehľad
Góly a asistencie: 16. Viedenský (Ebert, Buchtele) – 5. Michejev (Košelev), 13. Semionov (A. Petersson), 46. A. Galimov (Fajzullin), 51. Žukenov (Martynov, Minejev). Rozhodca: Beľajev, Vasiliev – Zacharenkov, Majtak. Diváci: 6.628.
Prenos
V tretej tretine sa žiadne prekvapenie nekonalo, Slovan odišiel z ľadu a Omsk pohodlne pridal dva pekné góly do domácej siete. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Iľja Michejev a Nick Ebert. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 12:14, celkom 30:39. Omsk si právom do tabuľky zapíše tri body za svoju výhru a belasých čaká v piatok Neftechimik Nižnekamsk. Z Bratislavy dobrú noc priaznivcom hokeja želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:11
Kozák vybojoval puk v rohu klziska, dokázal ho aj vyhodiť von z pásma cez všetky čiary a pre domácich získal sekundy z dlhého oslabenia.
58:38
Medvedev vyslal strelecký pokus z pravého kruhu, Mazanec cez vyrážačku puk usmernil na ochrannú sieť.
57:22
importantMenšikov dostal popred bránkovisko diagonálu spoza bránkovej čiary z pravej strany, pohotovo zakončil na ľavej strane pred bránkoviskom, Mazanec puk poslal späť do hry!
56:23
Buchtele zachytil Fajzullinov puk a poslal ho okamžite von z pásma, Omsk sa ponáhľa po vyhodený puk.
56:09
Šťastný dostal za faul na hlavu a krk trest päť + do konca zápasu, Slovan si kalich horkosti dnes vypije až do dna.
56:09
importantTvrdý príklep Peterssona z pravého kruhu, Mazanec aj tento puk zneškodnil a zmenu skóre nepripustil.
55:28
Pianov vystrelil spoza Meszároša, Mazanec puk vyrazil späť do hry, k dorážke sa dostal ešte Košelev, Marek ho vychytal a hostia sa radovať nemôžu.
54:55
Perežogin prešiel s pukom na hokejke popri mantineli na pravej strane až do pásma belasých, nakorčuľoval za kruhy a švihom vystrelil, Mazanec puk bezpečne kryje vo svojej lapačke.
54:08
importantOddychový čas hostí, ktorí si zrejme vyskúšajú nejaký herný variant.
54:08
Omsk poslal puk von na zakázané uvoľnenie a dnešný zápas už len dohráva.
53:04
Fajzullin vystrelil z medzikružia, Mazanec puk vyrazil späť do hry, Omsk však drží puk na hokejkách v pásme domácich.
52:36
Michejev nakorčuľoval s pukom na ľavý kruh, s jeho reklamnou strelou švihom Mazanec problémy nemal.
50:54
importantOpäť striedanie v bránke domácich, Štepánka nahradí Mazanec, zrejme mal Marek len nejaký problém so svojim výstrojom.
50:35
importantStriedanie v bránke domácich, do bránky sa postaví Jakub Štepánek.
50:35
50:35
goalAvangard Omsk dal gól!
Je rozhodnuté, Omsk do brejku poslal Žukenova, ktorý si puk prevzal na modrej, nakorčuľoval pred Furcha a strelou švihom DMITRIJ ŽUKENOV nedal Mazancovi šancu. Asistencie: Jegor Martynov a Maxim Minejev.
50:00
Slovan poslal puk von až k Furchovi, zakázané uvoľnenie to nebude, oba tímy poslali na ľad čerstvé sily, do konca tretej tretiny desať minút.
48:31
importantOd bránkovej čiary na vnútornú stranu pravého kruhu dostal diagonálny puk ako na podnose Martynov, ktorý z prvej pálil, Mazanec v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
48:04
Kašpar od modrej nahadzoval puk na bránku hostí, Furch bol v strehu a po reklamnej prestávke budeme vhadzovať v pásme hostí.
47:14
Švarný nepustil na pravej strane do akcie Žukenova, Omsk však úspešne narúša rozohrávku belasých.
46:41
Meszároš vo výbornom obrannom zákroku pri mantineli odzbrojil Michejeva a založil útok belasých.
46:18
Omsk vyrobil síce zakázané uvoľnenie, za tohto stavu ho to mrzieť zrejme vôbec nebude. Vhadzujeme po pravici Furcha.
45:31
45:31
goalAvangard Omsk dal gól!
Galimov najskôr priviezol puk z pravej strany do bránkoviska, Mazanec to ustál a Slovan dostal puk na modrú, tam oň prišiel, vpred po pravej strane ho potiahol pred bránkovisko Fajzullin, prihral popred bránkovisko vľavo a ANSEL GALIMOV pohotovo puk poslal do siete belasých. Asistencia: Danil Fajzullin.
44:43
Oba tímy s plným počtom hráčov, Omsk sa stiahol do defenzívy, Slovan útočí v snahe o vyrovnanie.
43:51
Semionov nepríjemne vystrelil z ľavého kruhu, Mazanec si s pukom poradil a poslal ho späť do hry, belasí puk vytiahli von z pásma.
43:39
Švarný poslal z pravej strany puk do bránkoviska, Furch ho vyrazil a Viedenský pri druhej žrdi v dorážke neuspel.
42:43
Berezin si to rozdal so Šťastným a obaja po dve minúty za hrubosť, hrať budeme štyria proti štyrom.
41:46
Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa presťahuje späť pred Furcha.
41:32
Opatrný, lež svižný úvod tretej časti hry, Slovan vyrobil na útočnej modrej ofsajd a tak arbitri hru prerušili.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 21:19.
V druhej tretine sme puk v sieti nevideli, Slovan ubránil aj svoje oslabenia, presilovky hral veľmi slabo a tak je pred treťou tretinou stále všetko otvorené. Gólmani na oboch stranách vytiahli niekoľko pekných zákrokov a ktorý z nich sa bude radovať po zápase, na to si počkáme v tretej tretine duelu. Pomer striel medzi žrde v tej druhej 11:11.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:57
Domáci v plnom počte, Slovan drží nádej na dobrý výsledok.
39:51
Pianov bol na pravej strane pri bránkovisku s pukom na palici, gól do šatne však hostia nevsietia, Slovan osblabenie už prežije.
38:48
Omsk vytvoril v pásme belasých „Veľký voz“, bez strely na bránku však takto môže hrať celú presilovku. Napokon hosťom puk ušiel do stredného pásma.
37:57
Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou inkasuje dve minúty Viedenský a Slovan to bude opäť stáť sily.
37:35
Medvedev vystrelil od modrej z pravej strany, aj on minul bránku domácich, Omsk však drží puk v pásme Slovana.
36:40
Petersson v dorážke minul z vnútornej strany pravého kruhu domácu bránku, keď predtým Mazanec vyrazil puk do hry po strele hráča hostí z ľavej strany.
35:44
Aj sa tak stalo, domáci v plnom počte a stále v hre o bod z dnešného duelu.
35:27
Slovan poslal puk von z pásma cez všetky čiary a toto oslabenie už by mohol ubrániť.
35:22
Michejev vystrelil švihom z pravého kruhu, Mazanec v pokľaku kryje puk do náručia.
34:30
Omsk sa nepresnou prihrávkou sám pripravil o pásmo, čas plynie, Avangard ešte vyrobil na modrej aj ofsajd.
33:44
Za držanie hokejky dostal menší trest Taimi, Omsk bude tým mužstvom, čo si teraz zahrá presilovú hru.
32:23
Skalického príklep spoza kruhov a len to tak zazvučalo na zadnom mantineli za bránkou súpera.
31:13
Hostia v plnom počte, Omsk oslabenie pohodlne ubránil, Smoleňák pálil z medzikružia, puk podvihol príliš a ten skončil na ochrannom skle.
30:55
Řepík poslal z pravého kruhu puk na bránku súpera, Furch mal ideálny výhľad a puk poslal späť do hry cez svoje betóny.
30:26
Fisenko zakončoval na prekvapenie od kruhov, ešte že minul bránku domácich, Slovan hrá aj túto presilovku mizerne.
29:25
Taimi od modrej z pravej strany od mantinelu, Furch puk vyrazil pred seba a Omsk založil útočnú akciu.
29:13
Perežogin sa previnil proti pravidlám hákovaním, Slovan dostal výhodu v podobe presilovej hry.
28:36
Martynov strieľal po ľade spoza kruhov a spoza obrancu domácich, ten puk zblokoval do rohu klziska, no Omsk drží puk v pásme belasých na svojich hokejkách.
27:31
Berezin chcel zakončiť na pravej strane pri bránkovej čiare, Mazanec vykryl priestor pri žrdi a puk v pokľaku schoval v náručí.
27:23
Hrali sme dlhšiu pasáž zo strany na stranu, bez zakončenia do priestoru tej ktorej bránky, Mazanec vyhodil puk von z pásma a vyrobil zakázané uvoľnenie.
25:17
Domáci v plnom počte a tak sme v druhej tretine puk v sieti ešte nevideli.
24:54
Puk poskakoval pred Mazancom, Perežogin ho chcel poslať do siete Slovana, minul však bránku domácich.
24:14
Hostia v plnom počte a Omsk bude pokračovať v hre svojou presilovkou.
23:48
importantŠvarného delovka od modrej z pravej strany, Furch puk usmernil na ochrannú sieť.
23:17
Taimi za hákovanie navyše inkasuje dve minúty a je po presilovke.
23:17
importantDefenzíve domácich ušiel Michejev, sám sa rútil na Mazanca a len vďaka Marekovi Mazancovi sa skóre nemení, gólman belasých puk v pokľaku zneškodnil.
22:35
Omsk poslal von z pásma už druhý puk, belasým sa úvod presilovky vôbec, ale vôbec nedarí.
22:14
Podrazenie a na trestnú putuje Galimov, Slovan má možnosť na zmenu skóre.
21:34
Vzrušenie na tribúnach, Sádecký sa snažil zakončiť pred bránkoviskom, Furch v pokľaku puk schoval medzi svoje betóny a zmenu skóre nepripustil.
21:16
Genoway z pravého kruhu oblúčikom poslal puk na bránku hostí, Furch ho pohotovo schoval do svojej lapačky.
20:43
Domáci v plnom počte, pri hre štyroch proti štyrom sme gól nevideli.
20:39
Hostia v plnom počte a onedlho tomu tak bude aj na druhej strane.
20:17
Fisenkov puk z ľavej strany Mazanec cez vyrážačku poslal do rohu klziska, Omsk bojuje o puk v pásme belasých.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:30.
Prvá tretina duelu je minulosťou, Omsk sa ujal v úvode zápasu vedenia a posadil sa na koňa. Keď pridal aj druhý gól, ktorý potvrdil videorozhodca duelu, hral uvoľnene a držal belasých na dištanc od Furcha. Slovan však vrhol sily do útoku a odmenou mu bol kontaktný gól v podaní aktívneho Viedenského. Počkáme si na scenár druhej časti zápasu. Pomer striel medzi žrde v prvej časti 7:13.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:49
Řepík pohotovo vystrelil z pravého kruhu, prekvapil Furcha, ktorý dokázal puk vyraziť pred seba, defenzíva hostí následne puk dostala pod svoju kontrolu.
19:00
Pianov nakorčuľoval s pukom z pravej strany pred Mazanca, vystrelil, Marek puk vyrazil na pravú stranu a Pianov ešte strieľal spoza bránkovej čiary, len do oblúka domácej bránky.
18:43
Je po presilovke, dve minúty za podrazenie dostal Kašpar, budeme hrať štyria proti štyrom.
18:39
Za vrazenie na mantinel inkasuje dvojku Minejev, Omsk pôjde do štyroch, Slovan dostal ponuku na gól do šatne.
18:30
Omsk vyrobil ďalšie zakázané uvoľnenie a vhadzovať budeme po pravici Furcha.
18:08
importantTaimi vypálil z pravej strany spoza kruhu, Furch ťažký puk v pokľaku schoval niekde vo svojom výstroji.
17:41
Domáci v plnom počte, Slovan oslabenie prežil bez ujmy.
17:39
Výborný obranný zákrok Řepíka, puk si prihrávali dvaja obrancovia hostí po modrej, Michal vložil do trajektórie puku hokejku a puk poslal von z pásma
16:15
Michejev z ľavej strany priviezol puk do bránkoviska, Mazanec na čele defenzívy domácich puk napokon po skrumáži poslal na ľavý kruh a onedlho Slovan von z pásma.
15:41
Podrazenie v podaní Smoleňáka a všetko bude razom inak, Slovan ide do štvorky.
15:25
Omsk nezvládol prechod do útočného pásma a vygeneroval zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po ľavej ruke Dominika Furcha.
15:10
15:10
goalSlovan Bratislava dal gól!
Radosť na tribúnach v Bratislave, Buchtele poslal z ľavej strany puk pred bránku, vystrelil Ebert, Furch puk vyrazil späť do hry a MAREK VIEDENSKÝ v dorážke poslal puk tam, kde si domáce publikum žiada. Asistencie: Nick Ebert a Jan Buchtele.
13:55
Michejev poslal z ľavého kruhu puk po ľade priamo na Mazanca, Marek cez hokejku puk zastavil a následne schoval pod svoju rukavicu.
12:14
12:14
goalAvangard Omsk dal gól!
V jednoduchosti je krása, druhý gól hostí potvrdil až videorozhodca zápasu, puk po osi Košelev – Petersson a KIRILL SEMIONOV skončil v sieti domácich. Asistencia: André Petersson.
11:51
Hostia v plnom počte, Barkerov príklep od modrej z ľavej strany skončil v rohu klziska, Kašparov puk z pravého kruhu Furch vyrazil späť do hry.
10:56
Omsk zachytil puk za bránkou Furcha a okamžite ho poslal von z pásma. Slovan sa musí poponáhľať do pásma hostí.
10:02
importantBrejk hostí a puk pred bránkovisko dostal na palicu Michejev, chcel zakončiť po ľade, Mazanec puk poslal do rohu klziska a pri presilovke podržal svoj tím.
09:51
Semionov podrazil za bránkou Mazanca Eberta a Slovan bude hrať presilovku.
08:54
Stas poslal na Mazanca puk z vnútornej strany pravého kruhu spoza obrancu, Marek dobre čítal hru a puk poslal späť do hry na ľavú stranu klziska.
08:02
Domáci v plnom počte, Slovan oslabenie ubránil a hostia svoju príležitosť premárnili.
07:48
Kašpar s Viedenským založili útok, Marek z ľavého kruhu hľadal pred bránkoviskom Lukáša, ten bol pokrytý a bez šance na zásah, puk končí v rohu klziska.
07:07
Martynov pálil od modrej, Mazanec puk zlikvidoval vo svojej lapačke, po malej šarvátke vylučovať nebudeme, arbitri nariadili vhadzovanie v strednom pásme.
06:29
Omsk zamkol belasých v pásme a zrejme ich posadí na kolotoč, Petersson vystrelil z ľavého kruhu, minul bránku Mazanca.
06:02
Sekerka v podaní Šerbatova a Eliezer Šerbatov už sedí na lavici hanby. Presilovka pre hostí.
05:33
Švarný vystrelil príklepom z ľavého kruhu, Furch puk vyrazil späť do hry na druhú stranu klziska.
04:54
04:54
goalAvangard Omsk dal gól!
Omsk sa ujíma vedenia, Košelev z pravej strany poslal puk na ľavú a spred bránkoviska umne pod brvno puk usmernil IĽJA MICHEJEV. Asistencia: Semion Košelev.
04:07
Nahodený puk na bránku domácich Mazanec v pokľaku vykryl, prvá strela do priestoru bránky v dnešnom zápase, pásmo pre Omsk.
03:35
Galimov prešiel s pukom na hokejke poza bránku, chcel to na prekvapenie, puk preletel popred bránkovisko a skončil pri mantineli.
02:36
Hostia v plnom počte, Slovan počas presilovky ani raz neposlal puk do priestoru hosťujúcej bránky.
02:11
Ani teraz sa nepodarilo belasým zamknúť súpera v pásme, naopak, do brejku sa dostával Fisenko, Barker sa mu hodil pod nohy a puk zblokoval do rohu klziska.
00:36
Berezin odišiel na trestnú, menší trest dve minúty za hrubosť.
00:28
Michejev poslal od modrej z pravej strany puk smerom na bránku domácich, po teči hráča belasých puk končí na ochrannej sieti.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche už máme tím hostí, nakorčuľujú domáci, vypočujeme si dve krásne hymny, najskôr hymnu Ruskej federácie a po nej hymnu Slovenskej republiky a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
Príjemný večer vám želám z Bratislavy, dnes tím od Dunaja bude hostiť silný Avangard Omsk v bránke s Dominikom Furchom. Na druhej strane sa do klietky postaví jeho krajan, spoľahlivý Marek Mazanec. Hostia na duel nastúpia v bielo-čierno-červenej kombinácii farieb, domáci v modrých dresoch.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Štepánek) – Barker, Meszároš (C), Voráček, Ebert, Švarný (A), Taimi, Hedera, Kozák – Kašpar (A), Viedenský, Buchtele – Smoleňák, Co. Genoway, Řepík – Hrnka, J. Mikúš, Skalický – Šťastný, Sádecký, Šerbatov

Avangard Omsk:

Furch (Šilin) – J. Medvedev (C), Menšikov, Lisov, Berezin, Martynov, Minejev, Nazarkin – Perežogin, Fisenko (A), Kugryšev – Košelev, Pianov, Michejev – Petersson, K. Semionov, Žukenov – Fajzullin, A. Stas (A), Galimov – Manukijan

Rozhodca:

Beľajev, Vasiliev – Zacharenkov, Majtak.
Hokejistov HC Slovan čaká v utorok večer pred domácim publikom náročná prekážka menom Avangard Omsk. Belasí na domácej pôde v troch zápasoch získali sedem bodov, najskôr zvíťazili nad Dinamom Minsk 4:2 vďaka obratu v tretej tretine, potom pokorili tesne Sibir Novosibirsk, v nedeľu podvečer však stratili dva body, keď podľahli hokejistom Jugry Chanty-Mansijsk po samostatných nájazdoch.

Klub Avangard vznikol v roku 1950. Hrával ruskú najvyššiu súťaž a v roku 2004 sa stal jej víťazom, aby v roku 2005 vyhral súťaž „Pohár európskych majstrov“. Od roku 2008 hráva klub nadnárodnú súťaž KHL. Mesto Omsk je druhým najväčším mestom na Sibíri s počtom viac ako 1.154.000 obyvateľov.

Od vzniku KHL Omsk nehráva v súťaži žiadne druhé husle. V šiestich ročníkoch sa vždy prebojoval do play-off súťaže a v konečnom účtovaní sa umiestnil postupne na 8., 12., a 5. mieste. Vo štvrtom ročníku hráči Avangardu obsadili krásne druhé miesto, keď vo finále nestačili na hráčov Dinama Moskva. V piatej sezóne obsadil Avangard opäť krásne 5. miesto. Až šiesta sezóna zatvorila hráčom brány play-off a tak Avangard zaknihoval celkové 20. miesto. Siedma sezóna sa opäť niesla v duchu play-off, Omsk v prvom kole vystavil stopku Barysu Astana, no v konferenčnom semifinále nestačil na AK Bars, ktorému podľahol v sérii 1:4 na zápasy. V tej ôsmej Omsk vyhral základnú časť Východnej konferencie zo ziskom 106 bodov a na rad prišlo play-off. Najskôr to bol hladký postup v sérii 4:0 na zápasy s Nižnekamskom, no v konferenčnom semifinále Avangardu vystavili stopku hráči z Ufy, ktorí sériu dotiahli do víťazného konca pomerom 4:3. Omsk tak v konečnom účtovaní obsadil opäť krásne 5. miesto. V uplynulej sezóne Avangard v play-off vystavil stopku pre námorníkov z Vladivostoku, keď sériu ukončil v pomere 4:2 na zápasy, no ďalšia prekážka menom AK Bars Kazaň sa prekonať nedala a záverečný rezultát bol 2:4 na zápasy. Omsk tak ukončil účinkovanie na peknom 7. mieste.

Kostru mužstva tvoria hráči z troch krajín. Dres obliekajú prevažne hráči z Ruskej federácie, doplnení piatimi hráčmi zo Švédska a jedným z Českej republiky – gólman Dominik Furch. Avangard hráva svoje domáce zápasy v hale s názvom Aréna-Omsk, ktorá má kapacitu 10.318 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Andrej Vladimírovič Skabelka.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta teraz klub Avangard Omsk a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral druhý domáci zápas po sebe, dostal štyri góly