Športovcom roka je Tóth, Sagan dostal cenu divákov (Minúta po minúte)

Cyklista Peter Sagan bol najlepší podľa divákov.
Cyklista Peter Sagan bol najlepší podľa divákov. (Autor: TASR)
Sportnet|22. dec 2016 o 20:25

Tretie miesto v ankete získala Dominika Cibulková.

Spoločenské udalosti
22.12.2016 o 20:25
Vyhlásenie ankety Športovec roka 2016
Matej Tóth (atletika)
Ukončený
Prenos
Športovcom roka 2016 na Slovensku sa teda stáva chodec Matej Tóth. Ten nás všetkých ohromil svojim výkonom na olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde si vo svojej dominantnej disciplíne prišiel po zlatú olympijskú medailu. Obrovské uznanie a poďakovanie si však zaslúžia všetci nominovaní, ktorí v roku 2016 robili Slovensku vo svete fantastickú reklamu. Dnešný galavečer tak oficiálne ukončil slovenský športový rok. V sobotu tu máme Vianoce a ja vám tak želám čo najkrajšie sviatky pokoja a radosti v spoločnosti svojich najbližších! Šťastné a veselé Vianoce! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek!
V závere celého galavečera si zobral slovo Marcel Merčiak. Nazval dnešný večer Dňom vďakyvzdania slovenského športu a vyjadril nádej, že sa z rovnakých úspechov ako v tomto roku budeme tešiť aj v nasledujúcom roku 2017.
Po ďakovnej reči Petra Sagana sa slova ujal Matej Tóth. Ten si vyslúžil dlhý potlesk postojačky. Vo svojej ďakovnej reči nový športovec roka na Slovensku nezabudol na svojho trénera, ale ani na svoju manželku a deti.
importantNa druhom mieste sa tak v hlasovaní športových novinárov umiestnil Peter Sagan.
importantŠportovcom roka 2016 na Slovensku sa stal MATEJ TÓTH!
Moderátori Marcel Forgáč a Milan Junior Zimnýkoval v tejto chvíli pozývajú na pódium Mateja Tótha a Petra Sagana. Jeden z tejto dvojice sa stane slovenským športovcom roka 2016. Kto to bude?
Na pódium v tejto chvíli prichádzajú nový prezident Slovenského olympijského výboru Anton Siekel, generálny riaditeľ Václav Mika a legendárny cyklista Ján Svorada.
Dominika Cibulková opäť v sebe nezaprela veľký cit pre módu, keď na dnešný galavečer prišla skvelo "vymódená". Vo svojej ďakovnej reči nezabudla na fanúšikov, trénera, svojich rodičov ani na svojho manžela Michala, ktorý ju sprevádza aj dnes večer.
Dominika Cibulková prežila fantastickú sezónu. Vyhrala turnaje v Katoviciach, Eastobourne či Lienzi, najväčší úspech však dosiahla až v úplnom závere sezóny, keď fantastickým spôsobom ovládla Turnaj majsteriek v Singapure.
importantNa treťom mieste sa v ankete Športovcovi roka 2016 umiestnila tenistka Dominika Cibulková!
Cenu za tretie miesto prichádza odovzdať vzácny hosť. Legenda československého tenisu, okrem iného víťaz Wimbledonu 1973 Jan Kodeš.
A ideme do finále! Čaká nás vyhlasovanie najlúspešnejšej trojice športovcov Slovenska za rok 2016!
Stále čakáme na prvú trojicu hlavnej kategórie ankety Športovec roka 2016. V tejto chvíli sledujeme ďalšie spevácke vystúpenie Sama Tomečka a rapperov Majka Spirita a Suverena. Tých doplní aj slovenská reprezentácia žien v sálovej cyklistike, ktorá na nedávnych MS vybojovala bronzové medaily.
V tejto chvíli už trochu vážnejšie. Do Siene slávy slovenského športu práve vstupuje legendárna slovenská gymnastka Marika Némethová-Krajčírová! Tá sa však z vážnych zdravotných dôvodov na galavečer nemohla dostaviť. Včera ju totiž náhle hospitalizovali. Pani Marike tak gratulujeme, ale najmä želáme skoré uzdravenie!
Peter Sagan tak, ako ho poznáme. Pri svojej ďakovnej reči si na pódium pozval svojich rodičov aj manželku Katku a následne aj celý fanklub, ktorý ho podporoval v katarskej Dohe pri obhajobe dúhového dresu pre majstra sveta. Na pódium následne prichádzajú aj jeho kolegovia z reprezentácie starší brat Juraj a Michael Kolář. Tourminator Sagan to ukončil peknou vetou: "Toto je moje poďakovanie. Bez slov."
Cyklistický fenomén menom Sagan snáď netreba predstavovať žiadnemu športovému fanúšikovi na Slovensku.
importantCenu divákov v ankete Športovec roka 2016 získava Peter Sagan!
Pre úplnosť doplňme, že na druhom mieste sa umiestnil cyklista Jozef Metelka a tretí skončil hráč boccie Samuel Andrejčík.
Cenu Veronike Vadovičovej odovzdávali reprezentačný tréner hokejistov Zdeno Cíger spoločne s Dominikou Cibulkovou.
Veronika Vadovičová predvádzala na paralympiáde v Riu de Janeiro fantastické výkony a z Brazílie si domov priviezla dve zlaté a jednu striebornú medailu.
importantNajúspešnejšou hendikepovanou športovkyňou sa stala športová strelkyňa Veronika Vadovičová!
Pred tým, ako sa dostaneme k trojici najúspešnejších, na chvíľu prejdeme k iným kategóriám. Najskôr odmeníme najúspešnejšieho hendikepovaného športovca.
Ladislav Škantár sa sympaticky poďakoval všetkým krátkym preslovom vo svojom "rodnom" zamagurskom nárečí. Spolu so svojim bratrancom Petrom sú to totiž rodáci z Kežmarku.
Bratranci Škantárovci nám spôsobili obrovskú radosť na letnej olympiáde, keď po fantastickej jazde získali zlatú olympijskú medailu v kategórii C2.
importantTesne pod stupňom víťazov, na 4. priečke, sa umiestnili bratranci Ladislav a Peter Škantárovci!
Matej Beňuš získal pri svojej premiére na olympijských hrách v Riu de Janeiro striebornú medailu v kategórii C1 a nadviazal tak na úspechy svojho predchodcu Michala Martikána.
importantPiatym najúspešnejším športovcom Slovenska za rok 2016 umiestnil vodný slalomár Matej Beňuš!
Veronika svoju reč zakončila krásnou vetou: Jediné, čo môžem povedať, je, aby všetci tento šport robili s láskou a potom to pôjde."
Naša elitná zjazdárka si vyslúžila zatiaľ asi najväčší potlesk od prítomného publika. V jej očiach je vidno aj jemné slzy dojatia.
Veronika Velez-Zuzulová sa v sezóne 2015/2016 stala druhou najlepšou slalomárkou celkového poradia Svetového poradia a pripísala si aj dve víťazstvá v pretekoch SP.
importantNa šiestom mieste sa umiestnila ďalšia zjazdová lyžiarka – slalomárka Veronika Velez-Zuzulová!
Hamšík starší vo svojej ďakovnej reči pripomenul, že len v pondelok sa Marekovej manželke narodilo tretie dieťa – dcérka Melissa.
Marek Hamšík sa do novej budovy SND nemohol z pochopiteľných dôvodov dostaviť. Cenu zaňho prichádza prebrať jeho otec Richard Hamšík.
importantNa siedmom mieste sa v tejto ankete umiestnil futbalista Marek Hamšík!
Štefan Svitko sa na najťažšej rely na svete Rely Dakar 2016 v kategórii motocyklov umiestnil na fantastickom 2. mieste. Svitko už o pár dní opäť odchádza do Južnej Ameriky, kde absolvuje ďalší ročník tejto náročnej skúšky a opäť mieri vysoko.
importantMiesto číslo 8 patrí v ankete Športovec roka 2016 motocyklistovi Štefanovi Svitkovi!
Marián Hossa v uplynulom roku prekonal v drese Chicaga v NHL dva významné míľniky – 1100 kanadských bodov a 500 gólov. Cenu za nášho legendárneho hokejistu prišiel prevziať jeho otec a bývalý reprezentačný kouč František Hossa.
importantNa 9. mieste sa umiestnil hokejista Chicaga Blackhawks Marián Hossa!
Petra Vlhová sa aktuálne pripravuje na budúcotýždňový slalom v rakúskom Semmeringu, a tak cenu za ňu prišla prevziať jej priateľka Petra Zdražilová. Tá, samozrejme, odovzdala odkaz od Peti všetkým jej fanúšikom, ktorým ďakuje za ich veľkú podporu.
importantNa 10. mieste sa umiestnila kométa uplynulej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová!
Moderátori Junior s Marcelom v tejto chvíli ukončili SMS-kové hlasovanie fanúšikov o najobľúbenejšieho slovenského športovca. No a v tejto chvíli už sa dostávame k vyhlasovaniu desiatej priečky ankety!
Po vyhlásení najúspešnejších kolektívov prichádza na scénu populárny slovenský rapper Majk Spirit s pesničkou Šampión, ktorú pred futbalovým Eurom venoval našej futbalovej reprezentácii.
Erik Vlček, Juraj Tarr, Tibor Linka a Denis Myšák sa v olympijskom Riu 2016 tešili zo striebornej medaily. Najskúsenejší Erik Vlček v ďakovnej reči poďakoval ich trénerovi, zväzu, aj fanúšikom.
importantNajúspešnejším kolektívom na Slovensku za uplnulý rok sa stala posádka K4 na 1000 metrov!
Cenu najúspešnejšiemu športovému kolektívu za rok 2016 na Slovensku prichádzajú odovzdať páni Juraj Bacmaňák a Igor Grossman.
Štefan Tarkovič vo svojej ďakovnej reči poďakoval všetkým reprezentantom za ich výkony v tomto roku, ale nezabudol ani na skvelých fanúšikov a kluby, z ktorých hráči do národného výberu prichádzajú.
Slovenskí futbalisti to v tomto roku dotiahli na svojich premiérových ME vo Francúzsku až do osemfinále, kde stroskotali na silnom Nemecku. Cenu za reprezentačný výber prichádza prevziať asistent hlavného trénera Jána Kozáka Štefan Tarkovič.
importantNa druhom mieste sa v kategórii kolektívov sa umiestnila seniorská futbalová reprezentácia SR!
Cenu druhému najúspešnejšiemu kolektívu v roku 2016 prichádza odovzdať účastník zlatých ME 1976 a strelec gólu zo samotného finále proti NSR Karol Dobiáš.
Pavel Hapal pobavil publikum, keď vo svojej dakovnej reči použil už takmer legendárnu vetu práve Lobotku: "This is my sen."
Slovenská "dvadsaťjednotka" sa v tomto roku dočkala fantastického úspechu v podobe postupu na ME 2017 tejto vekovej kategórie do Poľska. Cenu prichádzajú prevziať tréner našich mladíkov Pavel Hapal a opora Stanislav Lobotka.
importantNa treťom mieste sa v kategórii kolektívov umiestnili slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov!
Formality máme za sebou, ideme na odmeňovanie! Ako prvé sú na rade športové kolektívy. Na pódium prichádza futbalový tréner Dušan Radolský.
Kým Marcel Merčiak spomenul, že o tom, kto sa napokon stane Športovcom roka 2016 rozhodlo 122 športových novinárov. Junior s Marcelom Forgáčom zase pripomenuli, že "svojho" športovca roka si vyberajú prostredníctvom SMS hlasovania aj samotní fanúšikovia.
Moderátori v týchto chvíľach vítajú viacerých významných hostí. Plavkyňu Martinu Moravcovú, hendikepovaného cyklistu a dvojnásobného medailistu z paralympiády v Riu 2016 Jozefa Metelku či legendárnu basketbalovú trénerku Natáliu Hejkovú.
Tak ako vlani, aj týmto ročníkom nás budú sprevádzať Marcel Forgáč, Milan Junior Zimnýkoval a Marcel Merčiak. Ten hneď na úvod spomenul, že rok 2016 bol najúspešnejším v histórii samostatného Slovenska, a tak je dnes rozhodne čo oslavovať.
Celý galavečer nám notoricky známou piesňou od skupiny Queen We will rock you vo vlastnom prevedení otvára spevák Lukáš Adamec.
Na úvod samotného prenosu sme si v krátkosti pripomenuli tie najkrajšie momenty športového roka 2016, o ktoré sa zaslúžili všetci nominovaní.
Galavečer Športovec roka 2016 sa práve začal!
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní vyhlásenia výsledkov ankety Športovec roka 2016.

Organizátorom ankety je už tradične Klub športových redaktorov SSN. V ankete hlasovalo celkovo 122 novinárov, ktorí dali hlas 35 jednotlivcom. Hlavné výsledky ich hlasovania, výsledky diváckeho internetového hlasovania, ako aj meno novej športovej legendy budú vyhlásené v rámci galavečera v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Finálna desiatka nominovaných:
Matej Beňuš (vodný slalom)
Dominika Cibulková (tenis)
Marek Hamšík (futbal)
Marián Hossa (ľadový hokej)
Peter Sagan (cyklistika)
Štefan Svitko (motorizmus)
Ladislav Škantár, Peter Škantár (vodný slalom)
Matej Tóth (atletika)
Veronika Velez-Zuzulová (zjazdové lyžovanie)
Petra Vlhová (zjazdové lyžovanie)

Finalisti kategórie najúspešnejší kolektív:
futbalisti Slovenska
futbalisti Slovenska do 21 rokov
štvorkajak rýchlostných kanoistov na 1000 metrov
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 20:20.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Športovcom roka je Tóth, Sagan dostal cenu divákov (Minúta po minúte)