Leicester nevyhral ani proti Arsenalu. Zápas skončil bez gólov

Futbalisti Leicesteru City zápas prvého kola nezvládli. Podarí sa im prehru odčiniť proti Arsenalu?
Futbalisti Leicesteru City zápas prvého kola nezvládli. Podarí sa im prehru odčiniť proti Arsenalu? (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. aug 2016 o 18:27

Výhodu domáceho prostredia má Leicester.

BRATISLAVA. Vlani vybojovali senzačný titul. Do novej sezóny však obhajca trofeje Leicester City vstúpil prehrou. Neuspel na ihrisku nováčika Hull City (1:2).

V druhom stretnutí ročníka 2016/2017 čelí na domácej pôde Arsenalu. Ani Londýnčania zápas úvodného kola nezvládli. Nestačili na Liverpool (3:4).

Anglická Premier League  2016/2017
20.08.2016 o 18:30
Leicester
0:0
(0:0, 0:0)
90+3 minúta
Ukončený
Arsenal
Prehľad
ŽK: 44. N. Mendy (LEC) – 24. Coquelin (ARS), 90+2. Holding (ARS). Rozhodca: Mark Clattenburg.
Prenos
Skončilo sa stretnutie 2. kola anglickej Premier League medzi Leicestrom City a Arsenalom FC. Gól sme v ňom nevideli a dva najlepšie tímy uplynulej sezóny sa tak rozišli po výsledky 0:0. Kým v prvom polčase mal miernu prevahu Arsenal, tak najmä v posledných 20 minútach visel gól v sieti Petra Čecha doslova na vlásku. Ani jedno mužstvo však neskórovalo, a tak si po prehrách z úvodného kola pripisuje tak Leicester ako aj Arsenal do ligovej tabuľky prvý bod. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám pekný zvyšok večera!
90+3
Koniec zápasu.
90+3
K lopte sa asi 20 metrov od brány postavil Riayd Mahrez, ktorého priamy kop síce spôsobil menší rozruch pred Petrom Čechom, ten však zastavuje hvizd Marka Clattenburga.
90+2
yellowCardNedovoleného zákroku v nebezpečnej vzdialenosti sa dopustil Rob Holding, ktorý inkasuje aj žltú kartu.
90+2
importantTlak Leicestru naberá na obrátkach a Petr Čech nevueriteľne čaruje! Teraz zastavil dve obrovské šance v priebehu pár sekúnd, keď naňho nevyzrel ani Riyad Mahrez, ani Ahmed Musa.
90+1
Akcia po pravej strane Leicestru sa skončila len outovým vhadzovaním pre domácich.
90
Nadstavovať sa budú ešte 3 minúty.
90
Konečne sa podarilo Londýnčanom vymaniť z tlaku súpera. Bolo to však len na pár sekúnd kým opäť o loptu neprišli a útočiť tak môže opäť Leicester.
89
Obrana Arsenalu je teraz pod obrovským tlakom, veľký vietor robí na pravej strane Hectorovi Bellerínovi najmä dvojica Ahmed Musa-Christian Fuchs a Kanonieri majú čo robiť, aby sa aktivite domácich ubránili.
88
importantA ešte aké nebezpečie! Ahmed Musa svojou rýchlosťou platil na rovnako rýchleho Héctora Bellerína, ktorý si v súboji s nigérijským útočníkom počínal evidentne nedovolene, no ani z tohto penalta pre Leicester nebude!
87
Francis Coquelin dnes skutočne nehrá dobrý zápas, opäť sa príliš dlho hral s loptou až o ňu prišiel a vzniká z toho nebezpečie pre Petra Čecha.
87
changeStriedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Ahmed Musa.
86
Už-už to vyzeralo, že Dany Drinkwater bude môcť vyraziť do súboja zoči-voči Petrovi Čechovi, Mark Clattenburg mu však píska nedovolený zákrok na Roba Holdinga.
85
Alexi Sánchez s Mesutom Özilom to teraz pred Kasperom Schmeichelom až príliš prekombinovali a napriek nádejne vyzerajúcej situácii sa k ohrozeniu brány Leicestru nedostali.
83
Mesut Özil veľmi oživil ofenzívu Arsenalu, vďaka jeho aktivite sa hostia dostali k ďalšiemu rohovému kopu, z ktorého si dokázali vytvoriť v pokutovom území domácich veľký tlak.
83
Jamie Vardy evidentne veľmi túži skórovať. Teraz to skúšal technicky na Roba Holdinga, podarilo sa mu dostať ku strele, tú však kontroloval Petr Čech.
82
Zo štandardnej situácie však Kanonieri nevyťažili nič, s centrom Mesuta Özila si defenzíva Leicestru poradila. Následne sa lopta dostala k Alexisovi Sánchezovi, ktorý našiel Jacka Wilsherea, ten však zaváhal a všetko opäť rieši rezolútnym odkopom Robert Huth.
81
Nebezpečnú prízemnú strelu agilného Thea Walcotta zrazil na rohový kop Robert Huth.
80
Hráčom Arsenalu sa podarilo vytvoriť závar pred domácou bránou, nádejný center Thea Walcotta však prešiel "malým vápnom" bez povšimnutia.
79
Riyad Mahrez si musel v súboji s Mesutom Özilom pomôcť nedovoleným zákrokom, všetko sa však odohráva veľmi ďaleko od Kaspera Schmeichela.
78
Dany Drinkwater prenikal defenzívou Arsenalu, vo veľkej rýchlosti však nedokázal presne nacentrovať na Jamieho Vardyho.
77
changeStriedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alex Oxlade-Chamberlain, prichádza Olivier Giroud.
75
Mesutovi Özilovi futbal evidentne chutí, opäť sa snažil nacentrovať cez domáceho gólmana, ten však jeho úmysel prečítal.
74
importantNový muž na ihrisku Mesut Özil sa okamžite prezentoval skvelou prihrávkou na Héctora Bellerína, ktorý poslal do obrovskej šance Thea Walcotta. Útočníkovi hostí však lopta v rozhodujúcom momente absolútne nesadla a našiel len náruč Kaspera Schmeichela.
73
changeStriedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Granit Xhaka, prichádza Jack Wilshere.
Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Santi Cazorla, prichádza Mesut Özil.
73
Laurent Koscielny si opäť počínal v dôležitom súboji s Danym Drinkwaterom veľmi skúsene.
72
Santi Cazorla si prebral loptu na hranici ofsajdu, poslal ju doľava na Alexa Oxladea-Chamberlaina, jeho center však oäť len preletel celou šírkou ihriska.
70
V defenzíve Arsenalu sa stále viac začínajú objavovať podobné diery ako pri minulotýždňovej prehre s Liverpoolom. Teraz mohol jednu z nich využiť Jamie Vardy, trafil však len bočnú sieť brány Petra Čecha.
69
Z centra Granita Xhaku však paradoxne nevznikla šanca hostí, ale domácich Líšok, hviezdne trio v útoku Leicestru však opäť nezvládlo prečíslenie. Okamžite sa lopta dostala späť pred pokutové územie Leicestru, kde musel hlavičkovou "rybičkou" zasahovať pred jedným z Londýnčanov brankár Schmeichel.
68
Dnes azda jeden z najlepších hráčov Arsenalu vybojoval proti Danymu Simpsonovi ďalší rohový kop.
67
changeStriedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Leonardo Ulloa.
66
Arsenal sa opäť v posledných momentoch usadil na polovici súpera, ten však naďalej bráni s takmer všetkými hráčmi v poli.
65
Svoje nesporné skúsenosti teraz v dôležitom zákroku proti Alexisovi Sánchezovi preukázal líder domácej defenzívy Robert Huth.
64
Alexis Sánchez teraz pri pokuse o prenesenie hry z jednej strany na druhú poriadne zahnal Laurenta Koscielneho. Ten mal čo robiť, aby nepustil Marca Albrightona do nebezpečnej kontry.
63
Tentoraz sa Jamie Vardy prezentoval nádejným pasom na Šindžiho Okazakiho, proti ktorému však dobre vybehol Petr Čech.
62
Tak za toto Claudio Ranieri Jamieho Vardyho určite nepochváli. Elitný útočník domácich totiž mimoriadne nepresnou prihrávkou na Šindžiho Okazakiho totálne pokazil črtajúce sa prečíslenie Leicestru. Všetko následne dobrým defenzívnym zákrokom proti Marcovi Albrightonovi vyriešil Francis Coquelin.
61
K strele spoza pokutového územia sa odhodlal Andy King, jeho projektil však obetavým zákrokom aj za cenu grimasy zblokoval Laurent Koscielny.
60
Kasper Schmeichel musel opäť zashovať proti centru, ktorý z ľavej strany do "ohňa" posielal Alex Oxlade-Chamberlain.
59
V postavení mimo hry sa ocitol Theo Walcott.
58
Alex Oxlade-Chamberlain potiahol loptu po ľavej strane, nacentroval za seba, kde si lopta našla Héctora Bellerína. Mladý španielsky obranca však mieril presne do miest, kde stál Kasper Schmeichel.
57
Leicester je teraz v tlaku, no ani Jamie Vardy ho zatiaľ nedokáže využiť na strelenie gólu. Vyzerá to tak, že tento zápas by mohol rozhodnúť jeden jediný gól.
56
K priamemu kopu sa postavil samotný Riyad Mahrez a Petr Čech mal čo robiť, aby si s jeho projektilom poradil.
55
Veľmi neopatrne si v súboji s Riyadom Mahrezom počínal Francis Coquelin, ktorý aj s vedomím žltej karty poslal alžírskeho krídelníka nešetrným zákrokom k zemi. Clattenburg zatiaľ nevylučuje.
54
Leicester kombinoval asi 30 metrov od brány Petra Čecha, do akcie sa zapojil aj nový muž na ihrisku Andy King, no na ľavej strane obrany dobre zapracoval Nacho Monreal, ktorý vybojoval outové vhadzovanie pre svoj tím.
53
changeStriedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Nampalys Mendy, prichádza Andy King.
52
Tak napokon to nepôjde a francúzsky stredopoliar bude musieť byť striedaný.
51
Mendy je v opatere lekárov a vyzerá to tak, že to ešte skúsi a vráti sa do hry.
49
Nepríjemný pohľad sa nám teraz naskytol na Nampalyse Mendyho, ktorý zostáva po jednom z tvrdých súbojov ležať na hracej ploche a nevyzerá to s ním dobre.
48
importantA pressing sa teraz The Foxes takmer vyplatil, keď Jamie Vardy nemal ďaleko od toho, aby obral o loptu Petra Čecha. Skúsený český gólman si teraz dovolil skutočne veľa.
47
Opäť vidíme starý známy obrázok z prvého polčasu, Arsenal drží loptu vo svojej moci, hráči Leicestru sa prezentujú vysokým pressingom.
46
Do druhej polovice zápasu ani jeden z trénerov nespravil žiadny zásah do svojej základnej zostavy.
46
Začal sa druhý polčas.
Máme za sebou prvý polčas šlágra 2. kola Premier League medzi domácim Leicestrom City a Arsenalom FC. Na King Power Stadium sledujeme zatiaľ celkom zaujímavý futbal, no gól sme zatiaľ nevideli. Hra mala spád najmä v druhej polovici úvodnej štyridsaťpäťminútovky. Krátko pred jej koncom vzbudil vášne domácich hráčov aj fanúšikov zákrok Petra Čecha na Danyho Drinkwatera, no penalta sa nepískala, a tak je stav stretnutia zatiaľ nerozhodný 0:0.

45+1
Prvý polčas sa skončil.
45+1
V poslednej akcii prvého polčasu sa ešte Alex Oxlade-Chamberlain snažil poslať loptu pred Kaspera Schmeichela, opäť však bol dobre postavený Dany Simpson.
45
V prvom polčase rozhodca nadstaví ešte jednu minútu.
44
yellowCardŽltú kartu dostáva Nampalys Mendy (Leicester City).
43
Hráči Arsenalu sa v týchto chvíľach snažia upokojiť situáciu a držia loptu vo svojej moci.
42
importantNa druhej strane vznikol obrovský závar pred bránou Petra Čecha, ktorý už pri šanciach Danyho Drinkwatera a najmä Jamieho Vardyho ležal bezmocne na zemi, no skvelo ho dokázala zastúpiť defenzíva hostí. Aj keď treba povedať, že zákrok českého gólmana na Danyho Drinkwatera zaváňal pokutovým kopom.
42
Hra má v posledných minútach skutočne rýchly spád, Arsenal si dokázal vybojovať ďalší rohový kop. Kanonieri však opäť nič nevymysleli.
41
Nie priamo z tejto štandardnej situácie si dokázali domáci vytvoriť menší tlak pred bránou Petra Čecha, keď bol aktívny najmä Jamie Vardy, aj defenzíva Arsenalu však pracuje zatiaľ lepšie v porovnaní s minulotýždňovým zápasom proti Liverpoolu.
40
Po sérii tvrdých súbojov v strede poľa je tu ďalší nepriamy voľný kop pre Leicester. Loptu do "ohňa" pošle Wes Morgan.
39
Ďalekonosná strela Granita Xhaku bola nielen zbytočná, ale ešte aj mimoriadne nepresná.
38
Už-už to vyzeralo na prečíslenie v prospech Arsenalu, Alexis Sánchez vyviezol loptu až do pokutového územia, tam však nevyzrel na Danyho Simpsona.
37
Len pár sekúnd po nevydarenej štandardke sa do šance po zaváhaní Laurenta Koscielneho dostával Riyad Mahrez, francúzsky bek však svoju chybu napravil dobrým obranným zákrokom.
36
Granit Xhaka nedovolene atakoval Danyho Drinkwatera, je z toho štandardná situácia pre Leicester.
35
Centrovaná lopta Alexisa Sáncheza nenašla ani jedného z jeho spoluhráčov, a tak sa bude odkopávať od brány domácich.
34
Hra sa nám rozbehla a len pár sekúnd na to z približne 20 metrov vystrelil Santi Cazorla, avšak mieril presne do miest, kde stál pripravený Kasper Schmeichel.
33
Leicester vyrazil do okamžitého protiútoku, z ktorého sa do zaujímavej príležitosti dostal Jamie Vardy, avšak neuspel.
32
Z rohu však už zverenci trénera Arsénea Wengera nič nebezpečné vymyslieť nedokázali. Teraz je opäť rad na domácich Líškach.
31
importantPomerne ďaleko od pokutového územia Nampalys Mendy fauloval Alexisa Sáncheza, k lopte sa postavil Santi Cazorla a keď všetci čakali center do šestnástky, šikovný Španiel poslal loptu priamo na bránu Kaspera Schmeichela. Dánskemu brankárovi už nezostávalo nič iné, ako odvrátiť na ďalší rohový kop.
30
Arsenal okamžite založil ďalšiu ofenzívnu akciu, dobre pracujúca defenzíva Leicestru mu však toho zatiaľ veľa nedovoľuje.
29
Domáci sa v posledných okamihoch prezentujú relatívne vysokým pressingom, čo im aj vychádza. Teraz to však so svojou aktivitou mierne prehnal Wes Morgan a rozhodca Clattenburg píska.
28
Hostia z Arsenalu opäť majú loptu vo svojej moci, kombinujú však len v blízkosti poliaceho kruhu.
27
Jamie Vardy vyhral šprintérsky súboj s Robom Holdingom, vrátil loptu za seba na Christiana Fuchsa, Rakušanov center do pokutového územia odvrátil Laurent Koscielny.
26
Alex Oxlade-Chamberlain vyskúšal pozornosť Kaspera Schmeichela v bráne domácich, lopta však mierila tesne mimo ľavej žrde svätyne Leicestru.
25
Santi Cazorla sa pokúsil kolmicou vysunúť Alexisa Sáncheza, všetko vyriešil dobre postavený Dany Simpson.
24
yellowCardA približne po polovici prvého polčasu tu máme aj prvú žltú kartu zápasu, ktorú si po tvrdom zákroku na Jamieho Vardyho vyslúžil Francis Coquelin.
23
Z tejto štandardnej situácie však nebezpečenstvo nevzniklo, snahu hostí prerušil útočný faul Francisa Coquelina.
22
Aktivita Arsenalu pokračuje a po ďalšom zblokovanom centri, tentoraz od Thea Walcotta búd The Gunners rozohrávať rohový kop.
20
Opäť uspeli v strede poľa strední záložníci Londýnčanov, Xhaka poslal loptu doľava na Nacha Monreala, ktorýale trafil dobre postavené Riyada Mahreza.
19
Arsenalu sa zatiaľ veľmi dobre darí zbierať dôležité lopty v strede ihriska, z čoho potom plynie aj jeho prevaha na polovici súpera.
18
Zaujímavá situácia aj na druhej strane, keď Jamie Vardy vysúval do pokutového územia Arsenalu Šindžiho Okazakiho, ktorý ale na loptu nedočiahol. Treba však povedať, že Mark Clattenburg si nevšimol evidentnú hru vysokou nohou v podaní Jamieho Vardyho v súboji s Nachom Monrealom.
17
importantPrvá veľmi zaujímavá situácia pred Kasperom Schmeichelom! Alexis Sánchez poslal loptu do behu Héctorovi Bellerínovi, jeho prízemný center na Thea Walcotta však zastavil dobrým obranným zákrokom Wes Morgan.
16
Robert Huth si nedovolene počínal v strede poľa proti Granitovi Xhakovi, lopta opäť na kopačkách Kanonierov.
15
Arsenal teraz kombinoval v trojici Sánchez-Cazorla-Chamberlain. Dôležitú finálnu prihrávku však najskôr vystihla defenzíva Leicestru, a potom sa Alexis Sánchez previnil útočným faulom.
14
Faulom v strede poľa sa previnil Nampalys Mendy, rozohrávať bude Francis Coquelin.
13
Riyad Mahrez poriadne zamotal hlavu Nacha Monreala, no Alžírčanov následný center svojho adresáta nenašiel.
12
Šindži Okazaki si teraz pýtal od rozhodcz Clattenburga faul po súboji s Héctorom Bellerínom, avšak neúspešne.
11
Dobre zapracoval na ľavej strane Marc Albrighton, jeho prihrávku na Jamieho Vardyho však vystihol Rob Holding.
10
Máme za sebou úvodnú desaťminútovku zápasu. Prevaha je zatiaľ na strane hostí z Londýna, ktorí sa ale do žiadneho nebezpečného zakončenia zatiaľ nedostali.
9
Hráči Arsenalu teraz "zavreli" svojho súpera pred vlastnou šestnástkou, zatiaľ však nenašli recept na prekonanie jeho defenzívy, či už presným centrom alebo ďalekonosnou strelou. Svoje ovocie nepriniesla ani kombinácia Alexisa Sáncheza s Alexom Oxladeom-Chamberlainom.
8
Šindži Okazaki si našiel loptu z hĺbky poľa, na dobre postaveného Laurenta Koscielneho však nevyzrel. Obranca Arsenalu dokonca pre svoje mužstvo vybojoval vhadzovanie.
7
V siedmej minúte sme boli svedkami nepresného streleckého pokusu Granita Xhaku.
6
Na začiatku šiestej minúty sa zaujímavým centrom do šestnástky domácich prezentoval obranca Nacho Monreal, pred Theom Walcottom však zasiahol Kasper Schmeichel. Následný center Santiho Cazorlu preletel celým pokutovým územím Leicestru.
5
Konečne sa aj hráči Leicestru dostali k útočnej akcii na polovici súpera, prihrávka Riyada Mahreza na Šindžiho Okazakiho však presná nebola.
4
Arsenal Londýn kombinuje na vlastnej polovici ihriska a snaží sa vytvoriť si územnú prevahu.
3
Prvú šancu dnešného zápasu mal španielsky špilmacher Santi Cazorla. Jeho strela ale bola zablokovaná, a tak bude nasledovať rohový kop pre The Gunners.
2
V úvode majú loptu na svojich kopačkách hráči z Arsenalu, ktorí nastúpili netradičnej žlto-čiernej kombinácii.
1
Zápas medzi dvoma najlepšími tímami uplynulej sezóny sa začal.
1
Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Leicester City: Schmeichel – Simpson, Huth, Morgan, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, N. Mendy, Albrighton – Okazaki, Vardy.
Náhradníci: Zieler – L. Hernández, A. Musa, A. King, Amartey, Gray, Ulloa.

Arsenal FC: Čech – Bellerín, Koscielny, Holding, Monreal – Coquelin, Xhaka – Walcott, Cazorla, Oxlade-Chamberlain – Alexis Sánchez.
Náhradníci: Ospina – Gibbs, Wilshere, Özil, Giroud, Chambers, Elneny.

Rozhodca: Mark Clattenburg.

Vážení fanúšikovia!

Vítam Vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu 2. kola anglickej Premier League medzi dvoma najlepšími mužstvami minulej sezóny Leicestrom City a Arsenalom Londýn. Šláger tohto víkendu v Anglicku sa začína o 18:30.

LEICESTER CITY


Leicester má za sebou sezónu ako s rozprávky. Skúsený kouč Claudio Ranieri dokázal v priebehu pár mesiacov spraviť z takmer neznámych hráčov v súčasnosti mimoriadne žiadané prestupové artikle. V celej sezóne Líšky prehrali len trikrát a tabuľku ovládli s nevídaným desaťbodovým náskokom. Na veľkú radosť fanúšikov The Foxes sa vedeniu podarilo počas leta v tíme udržať väčšinu dôležitých hráčov základnej zostavy, azda s výnimkou N’Gola Kantého. Veľkou posilou má byť nigérijský rýchlik a bývalý zakončovateľ CSKA Moskva Ahmed Musa. Na úvod nového ročníka však Leicester zažil obrovský šok, keď nestačil na nováčika Hull City, ktorému podľahol 1:2.

ARSENAL FC

Arsenal mal vlani veľkú šancu na to, aby sa konečne dočkal ligového titulu po dlhých dvanástich rokoch. Ten mu však „vyfúkol“ Leicester a čakanie The Gunners tak pokračuje ďalej. Kanonierov už niekoľko rokov opakovane trápia časté zdravotné problémy dôležitých hráčov. Nie inak tomu bolo aj v minulej sezóne a teraz sa to začalo už dokonca pred samotným začiatkom ročníka 2016/2017. Do prvého zápasu proti Liverpoolu totiž nenastúpili Gabriel Bautista, Laurent Koscielny, Olivier Giroud, Aaron Ramsey, Mesut Özil ani Danny Welbeck. No a aby tých starostí Arsène Wenger nemal málo, v prestrelke s Liverpoolom sa zranil aj talentovaný Alex Iwobi. V spomínanom dueli prekvapujúco nenastúpila od úvodných minút nová posila Granit Xhaka, proti Leicestru by sa to však už malo zmeniť. Arsenalu minulý víkend nefungovala najmä defenzíva, keď v strede obrany Arsène Wenger musel imrpovizovať s dvojicou Rob Holding – Calum Chambers.

POSLEDNÝCH 5 VZÁJOMNÝCH ZÁPASOV:

14.02.2016 Arsenal – Leicester 2 : 1
26.09.2015 Leicester – Arsenal 2 : 5
10.02.2015 Arsenal – Leicester 2 : 1
31.08.2014 Leicester – Arsenal 1 : 1
15.05.2004 Arsenal – Leicester 2 : 1
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Leicester nevyhral ani proti Arsenalu. Zápas skončil bez gólov