Obrovský slalom: Vlhová ďalšie pódium nezískala, skončila siedma

ONLINE: Petra Vlhová dnes - 2. kolo obrovského slalomu v Semmeringu (streda).
ONLINE: Petra Vlhová dnes - 2. kolo obrovského slalomu v Semmeringu (streda). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. dec 2022 o 11:30

Sledovali ste ONLINE prenos z 2. kola obrovského slalomu žien v Semmeringu.

SEMMERING. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dnes išla obrovský slalom v rakúskom stredisku Semmering. Druhé kolo sa začalo o 13:00 h.

Po tom, ako v utorok skončila na druhom mieste sa jej v stredu príliš nedarilo. V druhom kole si nevylepšila svoje umiestnenie a skončila siedma.

Z víťazstva sa tešila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorú na pódiu doplnili druhá Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová a tretia Marta Bassinová.

Zjazdové lyžovanie ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Petra Vlhová dnes - obrovský slalom 2. kolo, Semmering 2022 (zjazdové lyžovanie, LIVE, NAŽIVO, streda, výsledky)

Zjazdové lyžovanie
28.12.2022 o 13:00
Obrovský slalom žien, 2. kolo, Semmering
Víťaz: Shiffrinová
Ukončený
Prenos
Víťazkou obrovského slalomu žien v rakúskom Semmeringu sa aj dnes stala Mikaela Shiffrinová. Dnes to bolo podobne ako včera veľmi tesné, ale Lara Gutová-Behramiová nakoniec bola o jednu desatinu pomalšia. Na treťom mieste sa umiestnila Talianka Marta Bassinová. Petra Vlhová dnes nenapodobnila včerajšie druhé miesto a skončila siedma.
1
importantLara Gutová-Behramiová nezvládla pozíciu líderky po prvom kole už v úvode. Jej zlepšenie v záverečnej časti trate už nestačilo a so stratou 0,1 sekundy končí druhá za Mikaelou Shiffrinovou.
2
importantV prípade Mikaeli Shiffrinovej to vyzeralo na dokonalú jazdu, ale v závere sa ani ona nevyhla pár zaváhaniam. V konečnom účtovaní jej to ale stačilo a s náskokom 0,47 sekundy sa dostáva na prvé miesto.
3
Marta Bassinová išla po väčšinu trate suverénne a plynulo. V závere však urobila menšiu chybu, no nakoniec sa o tri stotiny sekundy dostáva pred svoju krajanku Brignoneovú na prvú priečku.
4
importantSvoj približne sekundový náskok na Grenierovú dokázala Federica Brignoneová zužitkovať dokonale a nakoniec sa dostáva na prvé miesto o približne 0,3 sekundy.
5
Rovnaký osud takmer postihol aj Saru Hectorovú. Švédka sa nakoniec vyhla pádu, ale preteky dokončila s obrovskou stratou a končí na 25. mieste.
6
Katharina Truppeová bohužiaľ nepekne spadla po druhom medzičase a dnešné preteky tak nedokončí. Rakúšanka ale nakoniec už mimo súťaže došla do cieľa a našťastie vyzerá byť v poriadku.
7
importantPetre Vlhovej to nakoniec nevyšlo a po stratách v druhej polovici trate sa umiestňuje na predbežnom treťom mieste so stratou 0,53 sekundy.
7
Slovenská pretekárka na druhom medzičase stratila viac než polovicu svojho náskoku. Momentálne má k dispozícii ešte 18 stotín.
7
importantNa štarte už stojí Petra Vlhová.
8
Vyrovnanú jazdu bez nejakej väčšej chyby predviedla Maryna Gąsienicová-Danielová. V samom závere však stratila svoj malý náskok a o sedem stotín sekundy končí na druhom mieste.
9
Druhé kolo sa príliš nevydarilo Marie Therese Tvibergovej. Po slabších posledných troch medzičasoch sa totiž umiestňuje na piatej pozícii.
10
Ricarda Haaserová sa nevyhla menším chybičkám, no aj tak predviedla tretí najlepší čas druhého kola. To jej v konečnom účtovaní vynáša tretie miesto.
11
Výkon Kanaďanky sa nepodarilo napodobniť Tesse Worleyovej so štartovým číslom 1. Francúzka bola dokonca ešte o dve stotiny horšia než Moltzanová a umiestňuje sa na tretej priečke.
12
importantValérie Grenierová ukázala v podstate bezchybný výkon a druhé kolo zajazdila ešte lepšie ako Moltzanová. Kanaďanka sa tak s vyše sekundovým náskokom dostáva na prvé miesto.
13
Ana Bučíková nedokázala zužitkovať takmer sekundový náskok voči Moltzanovej a po väčšej strate na druhom a štvrtom medzičase končí až štvrtá.
14
Druhá nórska lyžiarka v poradí je na trati Mina Fürst Holtmannová. Tá bola ale o niečo pomalšia ako jej krajanka a umiestňuje sa na treťom mieste.
15
Ragnhild Mowinckelová už bola k americkej líderke pomerne blízko, no v závere to predsa len nestačilo a Nórka skončila druhá.
16
Wendy Holdenerová začala svoju jazdu veľmi agresívne a chvíľu to vyzeralo, že by mohla Moltzanovú predbehnúť. Nakoniec ale stratila približne pol sekundy a končí druhá.
17
Coralie Frasse Sombetová si po väčšinu času držala mierny náskok, no v závere o neho prišla a skončila na predbežnom treťom mieste.
18
Už od začiatku strácala Simone Wildová na súčasnú líderku poradia výraznejšie množstvo času a nakoniec sa tak dostáva na ôsme miesto.
19
Domáca pretekárka Katharina Liensbergerová nepredviedla vydarené druhé kolo a zaraďuje sa tak na štvrté miesto.
20
Asja Zenerová zaváhala približne v polovici trate a jej konečná strata má hodnotu 1,75 sekundy. Dostáva sa tak na siedme miesto.
21
Thea Louise Stjernesundová stratila veľké množstvo času už na druhom medzičase a po príchode do cieľa sa nakoniec umiestnila na siedmej priečke.
22
Stephanie Brunnerová urobila viacero menších zaváhaní a v konečnom účtovaní sa umiestňuje na štvrtom mieste s rovnakým časom ako Lara Colturiová.
23
Andrea Ellenbergerovej nepomohol proti Moltzanovej ani mierny náskok a so stratou 0,64 sekundy sa radí na druhé miesto.
24
S úplne identickým časom z prvého kola ako Moltzanová teraz vyštartovala Franziska Gritschová. Oproti Američanke však teraz stratila takmer 1,50 sekundy a v priebežnom poradí je štvrtá.
25
importantVynikajúci výkon predviedla od začiatku do konca Paula Moltzanová. Američanka prakticky nespravila chybu a Kappaurerovú prekonala až o takmer sekundu.
26
importantElisabeth Kappaurerová predviedla solídnu jazdu a ako prvá dokázala zužitkovať výhodu z prvého kola. Na čele poradia tak máme po dlhšom čase zmenu.
27
Napriek náskoku dvoch desatín končí Corinne Suterová až na štvrtom mieste. Záver trate jej totiž vôbec nevyšiel a jej strata tam narástla až cez sekundu.
28
Ani druhej Švajčiarke v poradí Camile Rastovej sa nepodarilo zužitkovať minimálny náskok. V konečnom zúčtovaní sa tak radí tesne za svoju krajanku na tretie miesto.
29
Michelle Gisinová vstupovala na trať s 0,05 sekundovým náskokom. To jej ale vôbec nestačilo, keďže na záverečnom úseku stratila približne pol sekundy a zatiaľ je tak druhá.
30
Lara Colturiová prešla traťou druhého kola bez väčších problémov a uvidíme, ako bude jej čas 1:04,11 vyzerať oproti ostatným pretekárkam.
Všetkým priaznivcom zimných športov a najmä zjazdového lyžovania prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose z 2. kola obrovského slalomu žien v Semmeringu.

Rovnaká disciplína sa v Semmeringu konala aj včera a najúspešnejšou lyžiarkou bola Mikaela Shiffrinová. Tá bude jednou z najväčších favoritiek aj dnes, no na chrbát jej bude určite dýchať Petra Vlhová. Slovenka totiž bola včera druhá a na víťazstvo jej chýbalo len 13 stotín. Tretia skončila Marta Bassinová a uvidíme ako sa nielen týmto, ale aj ostatným pretekárkam bude dariť dnes.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Obrovský slalom: Vlhová ďalšie pódium nezískala, skončila siedma