MS v biatlone 2023: Stíhacie preteky mužov ovládol Johannes Thingnes Bö

ONLINE: Stíhacie preteky mužov na 12,5 km na MS v biatlone 2023.
ONLINE: Stíhacie preteky mužov na 12,5 km na MS v biatlone 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. feb 2023 o 12:30 (aktualizované 12. feb 2023 o 16:25)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z MS v biatlone 2023. V Oberhofe boli na programe stíhacie preteky mužov na 12,5 km.

OBERHOF. Po šprintových pretekoch mužov boli dnes na programe stíhacie preteky na podujatí MS v biatlone 2023.

Najväčším favoritom dnešných pretekov bol Nór Johannes Thingnes Bö a svoju dominanciu aj potvrdil jasným triumfom.

Druhý skončil v stíhačke jeho krajan Sturla Holm Laegreid (+ 1:11,2 min) a tretí bol Švéd Sebastian Samuelsson (+ 1:54,1 min).

Top 10 uzatvára Nemec Roman Rees, ktorý na víťaza stratil až 3:04,5 min. Jediný Slovák na štarte Michal Šima finišoval na 53. mieste so stratou 3:27,5 min.

Biatlon ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Stíhacie preteky mužov na MS v biatlone 2023 dnes (LIVE, NAŽIVO, nedeľa)

Majstrovstvá sveta v biatlone
12.02.2023 o 15:30
Stíhačka mužov 12,5 km, Oberhof
Víťaz: J. T. Bø
Ukončený
Prenos
Stíhačku mužov na Majstrovstách sveta v Oberhofe ovládol bez akýchkoľvek problémov Johannes Thingnes Bø. Za ním skončil jeho krajan Sturla Holm Lægreid a na treťom mieste sa nórsku dominanciu podarilo prerušiť Sebastianovi Samuelssonovi.
Jedinému štartujúcemu Slovákovi Michalovi Šímovi sa dnes príliš nedarilo, keďže skončil na 54. mieste.
Cieľ
importantMichal Šíma nakoniec prišiel do cieľa na 54. priečke so stratou 7 minút a 35 sekúnd.
Cieľ
Do cieľa už prišiel aj na piatom mieste smutný Christiansen. Za ním skončil domáci Johannes Kühn, siedma priečka patrí Johannesovi Dalemu, ôsmy skončil Dmytro Pidručnyj, deviaty Andrejs Rastorgujevs a prvú desiatku uzatvára ďalší domáci pretekár Roman Rees.
4. str
Michal Šíma bohužiaľ urobil na poslednej streľbe 3 chyby a prepadol sa tak až na 53. pozíciu.
Cieľ
importantSebastian Samuelsson mal v závere viac síl a s relatívne veľkým odstupom porazil na cieľovej rovinke Tarjeho Bøea.
Cieľ
Sturla Holm Lægreid finišuje so stratou 1 minúty a 11 sekúnd a ku včerajšiemu bronzu tak pridáva aj striebro.
Cieľ
importantJohannes Thingnes Bø prišiel do cieľa s pohodlným náskokom v čase 33:34.58 a po včerajšom šprinte suverénne ovládol aj dnešnú stíhačku.
12 km
Christiansen je už o 8 sekúnd za Samuelssonom a Tarjei Bøem. Táto dvojica sa stále drží spolu a rozhodne sa v záverečnom šprinte.
11 km
Sebastian Samuelsson sa s Tarjei Bøem oddelili Christiansenovi o pár sekúnd a posledný menovaný Nór tak pravdepodobne z boja o medailu odpadol.
4. str
Príležitosť na medailu dostal Johannes Dale, ktorý sa ale dopustil troch chýb a prepadol sa až na deviate miesto.
4. str
importantSebastian Samuelsson, Tarjei Bø aj Vetle Sjastad Christiansen zaznamenali po dve chyby a po trestných kolách sa tak o bronze rozhodne v bežeckom súboji.
4. str
Sturla Holm Lægreid dokázal takisto odstrieľať bez zaváhania a o druhom mieste je taktiež rozhodnuté.
4. str
importantJohannes Thingnes Bø uzavrel svoje dokonalé počínanie na strelnici ďalšou nulou a s pohodlným náskokom si tak bude môcť prísť pre zlato.
3. str
importantMichal Šíma bohužiaľ urobil ďalšiu chybu na strelnici a prepadol sa až na 45. pozíciu.
8,6 km
Johannes Thingnes Bø si pred Lægreidom udržiava vyše minútový náskok. Skupina troch prenasledovateľov potom stráca už vyše minútu a pol a pravdepodobne už na druhé miesto nedosiahnu.
3. str
Po bezchybných streľbách sa do boja o tretiu priečku pridali Christiansen so Samuelssonom. Spolu s Tarjei Bøem vytvorili skupinu prenasledovateľov, zatiaľ čo Dale po ďalšej chybe spadol na šieste miesto.
3. str
Tarjei Bø sa už teraz nevyvaroval chybám a musí ísť až na dva trestné okruhy. Naopak Sturla Holm Lægreid si udržal nulu a pôjde tak na druhé miesto.
3. str
importantJohannes Thingnes Bø predviedol bezchybný výkon aj pri prvej streľbe v stoji a zatiaľ si tak ide pohodlne pre prvenstvo.
2. str
importantMichal Šíma bežecky svojim súperom príliš nestačí a na druhú položku prišiel až ako 40. Nakoniec urobil jednu chybu a na medzičase mu tak patrí 36. priečka.
2. str
Z dvojice prenasledovateľov bol bezchybný už iba Sturla Holm Lægreid, ktorý je tak na treťom mieste osamostanený. Naopak Dale sa po chybe prepadol do skupiny zloženej z Pidručného, Samuelssona, Kuehna a Christiansena.
2. str
importantAni na druhej streľbe neurobil Johannes Thingnes Bø chybu a prvé miesto mu tak naďalej neohrozene patrí. Tarjei Bø zaznamenal rovnaký výsledok a s 30 sekundovým mankom je tak druhý.
4,2 km
Johannes Thingnes Bø si udržuje náskok v hodnote 30 sekúnd pred bratom Tarjem. Dale s Lægreidom sa naďalej držia spolu na treťom a štvrtom mieste, ale ich strata narástla už na 55 sekúnd.
1. str
importantMichal Šíma zvládol prvú streľbu v ľahu bez jediného zaváhania a poskočil tak na 29. priečku. Na lídra stráca 2 minúty a 38 sekúnd.
1. str
Menej ako minútovú stratu majú po prvej streľbe ešte Dmytro Pidručnyj a Vetle Sjastad Christiansen. Aj títo pretekári sa pri prvej položke vyvarovali chybe.
Naopak Quentin Fillon Maillet napriek najrýchlejšiemu bežeckému času urobil až 3 chyby a prepadol sa na 19. miesto.
1. str
Sturla Holm Lægreid a Johannes Dale dokázali odstrieľať čisto a spoločne tak budú postupovať ďalej. Na lídra však strácajú už takmer 50 sekúnd.
1. str
importantJohannes Thingnes Bø má za sebou prvú streľbu, pri ktorej neurobil ani jednu chybu a naďalej tak suverénne vedie. Jeho brat Tarjei predviedol rovnaký výkon a má tak postrážené druhé miesto.
1,1 km
Po prvom kilometri si Johannes Thingnes Bø zvýšil svoj náskok už na 20 sekúnd. Po bratoch Bøeovcoch je na ďalších priečkach duo Sturla Holm Lægreid a Johannes Dale. Tí však strácajú už 45 sekúnd.
Štart
Na trati už máme aj jediného slovenského pretekára Michala Šímu, ktorý je na 34. mieste.
Štart
Johannes Thingnes Bø vyštartoval a o 15 sekúnd po ňom už vyrazil aj jeho brat Tarjei Bø. Preteky tak sú oficiálne odštartované a postupne na trať vybehnú aj ostatní pretekári.
Všetkým fanúšikom biatlonu prajem pekný deň a vítam Vás pri našom online prenose zo stíhačky mužov na Majstrovstách sveta v Oberhofe.

Najväčším favoritom na zisk zlatej medaily bude aj dnes Johannes Thingnes Bø, ktorý včera triumfoval v šprinte. Dobrú pozíciu budú mať aj ďalší nórski pretekári ako Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid, Vetle Sjastad Christiansen či Johannes Dale.
Z nižších pozícii budú na úspech mieriť určite Quentin Fillon Maillet alebo Sebastian Samuelsson.
Zo Slovákov si Michal Šíma vyjazdil veľmi slušnú 34. pozíciu a uvidíme, či ju dokáže zajtra ešte vylepšiť. Kazárovi sa do stihačky postúpiť nepodarilo.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 15:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»MS v biatlone 2023: Stíhacie preteky mužov ovládol Johannes Thingnes Bö