Švédi vyhrali nad Nemcami, na turnaji ešte stále nedostali gól

Švéd Viktor Stalberg strieľa úvodný gól zápasu.
Švéd Viktor Stalberg strieľa úvodný gól zápasu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. feb 2018 o 00:00

Víťazný gól strelil Viktor Stalberg.

ZOH 2018 - skupinová časť

C-skupina:

Švédsko - Nemecko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 2. Stalberg (Zackrisson, Bergström)

Rozhodovali: Mayer (USA), Olenin (Rus.) - Kaderli (Švaj.), Van Oosten (Kan.), vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky a oslabenia 0:0, 3077 divákov.

Švédsko: Enroth - Ahnelöv, Gustafsson, Bertilsson, Kronwall, Wikstrand, Fransson, Dahlin - Möller, Lindholm, Lindström - Pettersson, Lundqvist, Axelsson - Omark, Lander, Everberg - Bergström, Zackrisson, Stalberg - Klingberg

Nemecko: Pielmeier - Seidenberg, M. Müller, Ehrhoff, Boyle, Hördler, Akdag, Krupp - Ehliz, Kahun, mauer - Wolf, Goc, Plachta - Macek, Hager, Schütz - Kink, Fauser, Reimer - Noebels

PJONGČANG. Hokejisti Švédska splnili úlohu favorita, vyhrali aj svoj druhý duel na ZOH v Pjongčangu a sú na druhom mieste C-skupiny.

V piatkovom zápase sa však natrápili na tesný triumf nad Nemeckom 1:0. Švédsko poslal už v 2. minúte do vedenia Viktor Stalberg a tento gól sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci.

Nemci boli niekoľkokrát veľmi blízko k vyrovnaniu, no keď ich nezastavil brankár Jhonas Enroth, tak mu štyrikrát pomohli žŕdky.

Švédi zakončia svoje súboje v C-skupine v nedeľu o 13.10 SEČ v severskom derby s Fínmi.

Duel v hale Kwandong rozhodne o víťazovi skupiny a priamom postupe do štvrťfinále. Nemci si v rovnaký deň, no o deväť hodín skôr, zmerajú sily s Nórmi.

Online prenos Zimná olympiáda 2018 (ZOH, hokej): Švédsko - Nemecko

Olympijské Hry - muži Skupina C 2017/2018
16.02.2018 o 13:10
Švédsko
1:0
(1:0, 0:0, 0:0)
60' minúta
Ukončený
Nemecko
Prehľad
Góly a asistencie: 2. Stålberg. Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Kostantin Olenin (RUS) – Roman Kaderli (SUI), Nathan Vanoosten (CAN).
Prenos
To bol zápas. Na záver dnešného hokejového programu olympijských hier sme sledovali mimoriadne atraktívny duel medzi Švédskom a Nemeckom. Napriek obrovskému množstvu príležitostí na oboch stranách o osude zápasu a troch bodoch rozhodol gól už z druhej minúty stretnutia, keď sa v prvej veľkej príležitosti pred Timom Pielmeierom po chybe v nemeckej defenzíve presadil Viktor Stålberg. Nemecký gólman potom niekoľkokrát podržal svoj tím pri tutovkách Troch koruniek. To Jhonas Enroth dnes mal aj poriadnu dávku šťastia, keď za ním až štyrikrát zvonila bránková konštrukcia. Švédsko tak po víťazstve nad Nórskom zdolalo aj Nemecko a aj po dvoch dueloch stále čaká na inkasovaný gól. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa!
Koniec zápasu.
59:53
Nemci už dnešný zápas nevyhrajú. Ešte sa Anton Lander pokúsil poslať puk do opustenej nemeckej bránky, no ten skončil len na zadnom mantineli.
59:24
importantNeuveriteľné, čo teraz zahodil Felix Schütz! Po nahodenom puku od Christiana Ehrhofffa sa ocitol úplne sám pred Jhonasom Enrothom, no puk poslal len do betónov švédskeho gólmana!
58:42
Christian Ehrhoff sa dostal do veľkých problémov na útočnej modrej čiare, Viktor Stålberg dostal puk až na polovicu nemeckého tímu.
58:26
importantAni z tohto nie je gól. David Wolf si prebral dlhú prihrávku až na útočnú modrú čiaru, tiesnený Simonom Bertilssonom sa natlačil až do bránkoviska, bránka Jhonasa Enrotha je posuinutá. Marco Sturm si berie oddychový čas, Nemci už budú hrať vabank. Timo Pielmeier zostáva na striedačke.
57:34
Yannic Seidenberg preniášal hru na Franka Mauera, no ten sa napokon pri ľavom kruhu na vhadzovanie k puku nedostal, švédska defenzíva to tentokrát zvládla.
56:41
importantLinus Omark znova naservíroval skvelý puk od pravého mantinela, keď v rýchlosti hľadal Antona Landera na osi ihriska, no Timo Pielmeier zakročil svojou hokejkou.
56:02
Hra je opäť prerušená, puk skončil na švédskej striedačke, vhadzovať sa bude pred Jhonasom Enrothom.
55:46
Timo Pielmeier musel prerušiť hru po strele Mikaela Wikstranda z pomerne úctyhodnej vzdialenosti.
55:34
Yasin Ehliz sa pustil do samostatného úniku, zbavil sa dokonca trojice súperov, následne však narazil na Staffana Kronwalla.
54:49
Vhadzovalo sa pred TImom Pielmeierom, Švédi vyhrali buly, delovka Johana Franssona od modrej čiary skončila len na zadnom mantineli.
54:23
O pár sekúnd ďalšia dobrá nemecká pozícia, David Wolf však mieril len nad švédsku bránku.
54:14
importantDominik Kahun sa obtočil okolo švédskej bránky, proti Enrothovi neuspel, odovzdal tak puk Yasinovi Ehlizovi, ktorý ale znova stroskotal na Jhonasovi Enrothovi.
53:26
Frank Hördler bol síce tiesnený svojim súperom, napriek tomu dokázal strelou k bližšej žŕdke vystrašiť Jhonasa Enrotha. Ten ale vykopol svoj pravý betón.
52:10
Obetavý zákrok Carla Klingberga, ktorý sa v tejto chvíli postavil proti ďalšej strele Patricka Hagera z osi ihriska.
51:40
Švédi sa síce usadili v útočnom pásme na približne pol minúty, v rohu klziska však stratil puk Joel Lundqvist, tentokrát nemecký protiútok nepriniesol nebezpečenstvo pred Jhonasom Enrothom.
50:47
No a opäť sme videli veľmi rýchly protiútok nemeckého tému. Dvakrát strieľal Dominik Kahun, raz sa do puku oprel aj Frank Mauer, Jhonas Enroth s vypätím všetkých síl nemeckým príležitostiam oddolal.
50:05
No a bol to práve Staffan Kronwall, kto teraz poriadne nepríjemne preveril od modrej čiary nemeckého gólmana, ktorý si však s touto príležitosťou poradil.
49:46
Staffan Kronwall veľmi skúsene jednoduchým nahodením na zadný mantinel získal pásmo pre svoj tím a Švédi už roztáčajú ďalší kolotoč pred Timom Pielmeierom.
48:59
Po pravom krídle sa rozbehol Gerrit Fauser, ktorého však v náznaku príležitosti napokon zastavil hvizd od jedného z rozhodcov. Fauser sa totiž ocitol v postavení mimo hry.
48:46
Nemcom sa zatiaľ darí veľmi rýchlo po ubránení akcií švédskeho tímu otáčať hru na opačnú stranu. Marcus Kink teraz preveril delovkou z ľavého kruhu Marcus Kink.
48:16
Prienik Carla Klingberga najskôr zastavil dobre pozične hrajúci Frank Mauer, následne sa však ozval hviz čiarového rozhodcu, ktorý videl švédske postavenie mimo hry.
47:25
Dobrá práca nemeckého gólmana Tima Pielmeiera, ktorý teraz videl, že Švédi roztáčajú kolotoč pred jeho bránkou, a tak okamžite, ako sa k nemu dostal puk, Pielmeier ho prikyrl svojou lapačkou pred dobiedzajúcim Oscarom Möllerom.
46:32
Po prerušení hry v strednom pásme sa bude po reklamnej prestávke vhadzovať v stredovom kruhu. Oba tímy sa tak môžu nadýchnuť do náročného záveru tretej tretiny.
46:00
importantTo snáď už nemôže byť ani pravda. Jhonasovi Enrothovi bude po dnešnom zápase zvoniť v ušiach možno aj dva dni. Tentokrát sa do puku z celej sily oprel Felix Schütz a od pravej žŕdky švédskej bránky sa puk odrazil k mantinelu! Neuveriteľná smola nemeckého tímu!
44:58
No tak teraz to na tribúnach len tak zahučalo, keď po delovke od modrej čiary z hokejky jedného zo švédskych obrancov puk doslova o centimetre minul nemeckú bránku. Naskytla sa príležitosť na prečíslenie pre Nemcov, Hager s Macekom sa však nedohodli.
44:09
Joel Lundqvist sa znova tlačil až do bránkoviska, tentokrát po delovke od Oscara Möllera. Obaja brankári majú v tretej tretine zatiaľ plné ruky aj nohy práce.
43:42
Patrick Reimer získal puk od Staffana Kronwalla, Jhonas Enroth však jeho delovku vyrazil na mantinel.
43:02
Staffan Kronwall zaviezol puk až pred Tima Pielmeiera, v dorážkach mu pomáhal ešte Joel Lundqvist.
42:37
Nemci sa ubránili ofenzívnemu snaženiu súpera a preniesli hru na opačnú stranu. Franka Hördlera však po priťuknutí na modrú čiaru od Patricka Hagera zradila jeho hokejka, ktorá nevydržala to napätie a v najnevhodnejšom momente praskla.
41:22
importantFantastický reflex Jhonasa Enrotha! Švédsky gólman zareagoval na delovku z prvej od Felixa Schütza, ktorému z rohu klziska nabíjal Patrick Hager.
40:45
Nemcom sa skrátenú presilovú hru v úvode tretej tretiny nepodarilo využiť, keď mali dokonca veľký problém dostať sa do útočného pásma. Vyrovnaní počtu hráčov na oboch stranách opäť pálil veľmi nebezpečne Yannic Seidenberg.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V zápase Švédska s Nemeckom síce zatiaľ padol len jeden gól, no už od úvodných minút sledujeme mimoriande zaujímavý hokej. Kým v prvej tretine mali mierne navrch Švédi, ktorí sa aj dostali do vedenia, v tej druhej boli aj vďaka niekoľkým presilovým hrám aktívnejší nemeckí hokejisti. Tí však dnes majú zatiaľ obrovskú smolu, keď už trikrát rozozvučali konštrukciu švédskej bránky, len Dominik Kahun pálil do žŕdky dnes už dvakrát. Poslednú dvadsaťminútovku začnú nemeckí hokejisti v početnej prevahe. Pokiaľ by sa im podarilo skórovať, mohli by sme byť svedkami ešte poriadnej drámy.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:52
importantTak toto mohol byť doslova štýlový gól do šatne. Christian Ehroff zaviezol puk do útočného pásma, odovzdal ho Patickovi Hagerovi, ktorý poslal strieľanú prihrávku do bránkoviska Dominikovi Kahunovi,no ten puk netrafil tak, ako by si predstavoval a Jhonas Enroth ho dokázal vykopnúť k mantinelu.
38:51
Yannic Seidenberg dens už snáď po štvrtýkrát napriahol od modrej čiary, no znova ukážkovú prácu pre svoj tím odviedol Dennis Everberg, ktorý sa do jeho delovky obetavo vrhol.
38:37
No tak Švédom záver druhej tretina absolútne nevychádza. Potom, čo ubránili dlhú presilovú hru súpera o dvoch hráčov, sa budú brániť opäť. Johan Fransson totiž veľmi nešťastne podrazil Patricka Reimera.
38:14
Výborná práca v prospech tímu od Dennisa Everberga, ktorý vyviezol puk do útočného pásma, kde následne nazbieral niekoľko dôležitých sekúnd v oslabení.
37:10
importantNemci dnes ten gól snáď nedajú. Jhonas Enroth už musel riešiť niekoľko náročných príležitostí, no tú najväčšiu mal Dominik Kahun, ktorý po prihrávke od Brooksa Maceka dnes už po druhýkrát opečiatkoval žrdku za Jhonasom Enrothom. Celkovo to bola tretia nemecká strela do konštrukcie bránky.
36:25
No tak toto je obrovská príležitosť Nemecka na vyrovnávajúci gól. Viktor Stålberg si totiž zabudol svoju hokejku medzi nohami jedného z Nemcov a daroval tak súperovi 70 sekúnd trvajúcu presilovú hru o dvoch hráčov.
35:34
Počet hráčov na oboch stranách sa na niekoľko sekúnd vyrovná, potom si skrátenú presilovp hru zahrajú skrátenú presilovú hru. Pär Lindholm totiž v súboji pri mantineli pridržal hokejku jednému z nemeckých hokejistov.
35:22
Toto Trom korunkám nevyšlo. Až trojica z nich sa ocitla v ofenzívnom rohu klziska, odkiaľ puk mieril na modrú čiaru no nenašiel ani jedného z obrancov Švédska.
34:20
Po prihrávke krížom cez pásmo od Linusa Omarka nastreľoval ľahký puk pred Pielmeiera Fredrik Pettersson, Marcus Kink však zabojoval a poslal švédskych bekov až k vlastnému brankárovi.
33:45
Felix Plachtta sa teraz tak zahnal po puku, až zasiahol do tváre brániaceho Staffana Kronwalla. Švédsko si tak zahrá s blížiacim sa koncom druhej tretiny presilovú hru.
33:02
Na opačnej strane neprerušil hru ani Jhonas Enroth po poriadne "štipľavej" rane od modrej čiary od Moritza Müllera.
32:32
Neskôr to však nemecký brankár pravdepodobne aj trochu ľutoval, keďže pred jeho bránkou vznikol ďalší závar, ktorý ukončil tvrdou strelou Viktor Stålberg.
32:15
No tak v týchto momentoch sa tempo hry opäť poriadne rozbehlo, Viktor Stålberg sa natláčal do bránkoviska, Timo Pielmeier za pomoci svojich obrancov ani nemusel prerušiť hru.
31:37
importantVynikajúca práca Dominika Kahuna. Ten absolvoval za švédskou bránkou niekoľko osobných súbojov, napokon sa k puku dostal a nabil na pravý kruh Yasinovi Ehlizovi, ktorého projektil Jhonas Ehroth vyráža.
30:36
Fredrik Pettersson sa po prechode útočnou modrou čiarou obtočil okolo vlastnej osi a nastreľoval puk na Tima Pielmeiera, Joel Lundqvist však v dorážke nebol dostatočne dôrazný.
30:22
importantVeľké príležitosti na oboch stranách. Linus Omark nabil na modrú čiaru Oscarovi Möllerovi, jeho delovku zblokoval Gerrit Fauser, no puk sa dostal k Christanovi Ehroffovi, ktorý pri návrate z trestnej lavice zakončil prečíslenie dvoch na jedného až príliš predvídateľnou strelou.
29:10
Švédi to teraz skúšajú z každej pozície, dokonca sa o strelu od modrej čiary pokúšal aj debutant pod piatimi kruhmi, len 17-ročný Rasmus Dahlin, Moritz Müller sa však obetavo hodil do delovky Oskara Möllera a Švédi sa musia vrátiť za vlastnú bránku.
28:14
Christian Ehroff teraz trochu zváhal pri bránení Viktora Stalberga, ktorého poľahky pustil za svoj chrbát, následne už skúsenému obrancovi pomohlo len podrazenie súpera.
27:31
Po dlhšom čase si váženjší zákrok pripisuje aj Timo Pielmeier, ten nepustil za seba strelu Linusa Omarka, ani dorážku Oscara Möllera.
26:36
importantĎalší obrovský závar pred Jhonasom Enrothom! Od modrej čiary vypálil poriadnu delovku Frank Hördler, švédskemu gólmanovi puk vypadol, dorážku Marcusa Kinka zastavil obetavým zákrokom Pär Lindholm!
26:11
importantObrovská príležitosť Nemecka! Už po skončení presilovej hry pálil od modrej čiary Moritz Müller, jeho projektil opečiatkoval hornú žrdku Enrothovej bránky! Švédi mali dnes už po druhýkrát veľké šťastie.
25:18
Christian Ehrhoff zaviezol opäť puk do útočného pásma, dostal sa k nemu Patrick Reimer, cez Staffana Kronwalla však puk na Jhonasa Enrotha neprešiel.
24:25
Felix Schütz bol na pravom kruhu v zaujímavej pozícii, no Jhonas Enroth v tomto prípade zasahovať nemusel.
24:00
Dominik Kahun sa šikovne natlačil pred Jhonasa Enrotha, kde ho už vo veľkej príležitosti musel len faulom zastaviť Erik Gustafsson, ktorý si tak odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
22:55
Linus Omark už po skončení Seidenbergovho trestu vyzval ďalšieho zo svojich spoluhráčov na zakončenie, tentokrát pálil z prvej Oskar Möller, no ani on neuspel.
22:10
Mikael Wikstrand dostal prihrávku na vrchol ľavého kruhu na vhadzovanie, odkiaľ napriahol, Timo Pielmeier predviedol istý zákrok lapačkou.
21:45
Švédom sa táto presilová hra zatiaľ príliš nedarí. Hoci tam boli už dva strelecké pokusy smerom na nemeckú bránku, švédskym obrancom puk na modrej čiare už niekoľkokrát preskočil hokejky.
20:41
Linus Omark dokonal svoje vynikajúce striedanie vybojovanou presilovou hrou, keď si od Yannica Seidenberga "vypýtal" dobrým prikrytím puku podrazenie.
20:26
importantLinus Omark okamžite na začiatku druhej tretiny predviedol opäť fantastický cit pre prihrávku, keď nádherne uvoľnil medzi kruhmi Jonasa Ahnelöva, Timo Pielmeier vytiahol reflexívny zákrok pravým ramenom!
20:01
Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina zápasu medzi Švédskom a Nemeckom priniesla poriadne svižný hokej s minimom prerušení a viacerými zaujímavými príležitosťami na oboch stranách. Švédi sa dostali do vedenia už v druhej minúte, keď fantastickú prihrávku presne medzi nemeckých obrancov zužitkoval Viktor Stålberg na otvárací gól zápasu. Nemci sa potom snažili o vyrovnanie najmä počas svojej presilovej hry, keď bol mimoriadne aktívny Yannic Seidenberg, skórovať sa im však nepodarilo. Napriek tomu je však rozdiel v skóre stále len jednobodový a v nasledujúcich 40 minútach je tak všetko otvorené.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:59
Zároveň so sirénou sa ešte Erik Gustafsson dostal do potýčky s Patrickom Hagerom pri nemeckej striedačke a razom z toho vznikla poriadna trma-vrma. Vylučovať by sa však podľa všetkého nemalo.
19:51
Oscar Möller sa ešte takmer dostal do samostatného úniku od modrej čiary, v poslednej chvíli mu však Frank Mauer vypichol puk z hokejky.
19:25
Nemci sa teraz nedohodli pri prechode útočným pásmom, kto prevezie puk cez modrú čiaru, až napokon vyrobili postavenie mimo hry.
18:50
Anton Lander sa dostal k puku v útočnom pásme, neváhal a vypálil smer brána, nemecký gólman Pielmeier však aj túto strelu dokázal pokryť.
18:34
Veľká časť prvej tretiny sa hrala v obrovskom tempe a bez prerušenia, v týchto momentoch je však hra poriadne rozkúskovaná. Nemci vyhadzujú puk len za Enrotha, hra sa vráti pred Pielmeiera.
18:15
Brooks Macek nemohol po nahodenom puku za bránku Nemecka pokračovať v napádaní švédskej rozohrávky, keďže jeden z čiarových rozhodcov signalizoval postavenie mimo hry.
17:34
Po veľkej chybe Sinana Akdaga vo vlastnom obrannom pásme sa Nemci dokázali zachrániť pred ďalším hroziacim nebezpečím len za cenu zakázaného uvoľnenia.
17:22
Tak až v tejto chvíli sme sa po poriadne dlhom časovom úseku dočkali prerušenia hry, keď puk skončil na striedačke nemeckého tímu, vhadzovať sa bude pred Timom Pielmeierom.
16:35
No tak teraz sa hrá poriadne dlho bez prerušenia. Hru mohol na chvíľu upkojiť nemecký gólman Timo Pielemeier, ten však po nahodení puku od Frederika Petterssona len odovzdal puk svojmu obrancovi.
15:25
Nemci sa teraz vyrútili dokonca až vo štvorici proti dvom Švédom, Yasin Ehliz sa túto akciu rozhodol zakončiť priamou strelou, bránku Jhonasa Enrotha však netrafil.
14:49
Oskar Möller sa dostal po vyhratom súboji Staffana Kronwalla k puku za vlastnou bránkou, avšak následne ho poslal len na hokejku Davida Wolfa. Nemci to ale na priame ohrozenie Jhonasa Enrotha nevyužili.
13:40
Jonas Ahnelöv zaviezol puk za nemeckú bránku, kde však prihrávkou popri mantineli nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Nedorozumenie vo švédskej kombinácii posiela hru až do ich obranného pásma.
12:45
Nemeckým hokejistom presilová hra veľmi pomohla, začínajú sa osmeľovať už aj v útočnom pásme a Jhonas Enroth musí byť pri ich posledných kombináciach v pozore.
11:38
importantYannic Seidenberg je najnebezpečnejším nemeckým hokejistom v posledných minútach. Tentokrát pálil od modrej čiary, Enroth puk nevidel, no napokon ho dokázal vyraziť.
11:33
Jhonas Enroth pre istotu prerušuje hru, keď vo svojich chráničoch kryje puk z hokejky Brooksa Maceka z ľavého kruhu na vhadzovanie.
11:08
importantYannic Seidenberg v tejto chvíli v úlohe asistenta, vyslal do zaujímavej šance pomedzi dvoch Švédov Dominika Kahun, ten však opečiatkoval len pravú žŕdku!
10:29
O prvú nebezpečnú koncovku sa po priťuknutí od Christiana Ehrhoffa snažil Yannic Seidenberg, puk však minul pravú žŕdku Enrothovej bránky.
10:02
Nemci si v polovici úvodnej tretiny zahrajú prvú presilovú hru zápasu. Pär Lindholm totiž v ofenzívnom rohu klziska podrazil v súboji o puk Matthiasa Plachtu, a tak oslabuje svoj tím.
09:24
Jonas Ahnelöv zachránil útočné pásmo pre Švédsko po nepresnosti z hokejky Linusa Omarka, napokon z toho vznikla nebezpečná koncovka Dennisa Everberga, Timo Pielmeier vyrazil puk do rohu.
08:31
Marcus Kink vyhral súboj za švédskou bránkou, na jeho ponuku do bránkoviska však nereagoval žiaden z jeho spoluhráčov.
07:38
importantĎalšia obrovská príležitosť Švédska! Staffan Kronwall nastreľoval puk na bránku, Timo Pielmeier ho vyrazil len pred seba, no bekhendová dorážka Dicka Axelssona končí len na ochrannej sieti.
06:12
importantNo a už to mohlo byť o dva góly. Linus Omark prihral do jasnej príležitosti Dennisovi Everbergovi, proti nemu sa však vytiahol Timo Pielmeier, ktorému pomohol aj obranca Sinan Akdag.
05:41
Znova spolupráca dvojice Axelsson-Kronwall, keď teraz Staffan Kronwall vybojoval pre svojho spoluhráča v útočnom pásme puk, no ten ešte neúspešne hľadal jedného zo svojich spoluhráčov.
05:08
Dick Axelsson sa dostal k puku v útočnom pásme pri pravom mantineli po menších zmätkoch v defenzíve Nemcov, nabil na modrú čiaru Staffanovi Kronwallovi, no Timo Pielmeier si túto delovku postrážil.
04:30
Brooks Macek bol na pravom kruhu na vhadzovanie už sám v pozícii na zakončenie, no ešte sa rozhodol prihrávať Felixovi Schützovi, ktorý však pálil len do pripraveného Jhonasa Enrotha.
04:07
Felix Schütz prenikal po pravom krídle s pukom na hokejke, no jeden z jeho spoluhráčov bol pri prechode modrou čiarou rýchlejší, a tak je z toho postavenie mimo hry.
03:38
Linus Omark znova vymyslel jednu zo svojich prekvapivých prihrávok, keď vyzval na zakončenie Staffana Kronwalla, no elitný nemecký obranca strieľal z ťažkého uhla.
02:45
Nemci na pomerne rýchly inkasovaný gól reaguje sympatickou ofenzívnou aktivitou, v útočnom pásme však o puk prišiel Yasin Ehliz, a tak sa musí aj so svojimi spoluhráčmi vrátiť do obranného pásma.
02:00
02:00
goalŠvédsko dalo gól!
Tak zápas sa začal skutočne v obrovskom tempe. Najskôr stroskotal na brankárovi Enrothovi Felix Schütz, Enroth však predviedol fantastický zákrok a následne skvelým spôsobom otočil hru Johan Fransson cez Patricka Zackrissona až na VIKTORA STALBERGA, ktorý si už Tima Pielmeiera v samostatnom nájazde vychutnal!
00:18
Švédi začali poriadne zhurta. Linus Omark si prebral puk na vlastnej polovici, prešiel s ním až do útočného pásma, kde ho posielal prudko do bránkovisko, no tam dobre proti Dennisovi Everbergovi dobre zakročil brankár Timo Pielmeier.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Švédsko: Enroth (Fasth) – E. Gustafsson (A), Ahnelöv, Kronwall (A), Bertilsson, Wikstrand, Fransson, Dahlin – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson (C), J. Lundqvist, Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – C. Klingberg.

Nemecko: Pielmeier (Endras) – M. Müller, Mauer, Boyle, Ehrhoff (A), Hördler, Akdag, Krupp – Y. Seidenberg, Ehliz, Kahun – Plachta (C), Goc, Wolf – Macek, Hager, Schütz (A) – Kink, Reimer, Fauser – Noebels.

Rozhodca: Timothy Mayer (USA), Kostantin Olenin (RUS) – Roman Kaderli (SUI), Nathan Vanoosten (CAN).
Vážení fanúšikovia!

Olympijský hokejový turnaj dnes pokračuje aj ďalšími duelmi v základnej C-skupine. Spoločne sa zameriame na súboj Švédska s Nemeckom, ktorý má začiatok o 13:10 nášho času.

ŠVÉDSKO

Švédi prišli do Pjongčangu obhájiť minimálne striebro spred štyroch rokov. Hlavný tréner Rickard Grönberg priviezol pomerne skúsený výber, v ktorom nechýbajú tradičné opory zo svetových šamipnátov ako Joel Lundqvist, Joakim Lindström, Linus Omark či Staffan Kronwall. No a Tri korunky predviedli svoju veľkú ofenzívnu silu už vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji, keď s veľkým prehľadom porazili Nórsko 4:0. Švédi mali vynikajúci vstup do zápasu, keď v prvej tretine dovolili súperovi len jediný raz ohroziť bránku Viktora Fastha, naopak, oni sami si vytvorili hneď niekoľko streleckých príležitostí, z ktorých dve aj dokázali využiť. Po trochu slabšej druhej tretine zo švédskej strany to v poslednej dvadsaťminútovke bola opäť jasná záležitosť v podaní favorita zápasu, ktorý svoj jednoznačný triumf potvrdil ďalšími dvoma gólmi. Vynikajúcim individuálnym výkonom sa prezentoval Linus Omark, ktorý si pripísal hneď v prvom zápase na olympiáde tri gólové prihrávky. Keďže Tre Kronor nastúpia na svoj druhý zápas na turnaji ani nie 24 hodín po skončení toho prvého, dajú sa očakávať nejaké zmeny v zostave. Nebolo by prekvapením, ak by sa dnes už do bránky dostal Jhonas Enroth, no a bude zaujímavé sledovať, či sa na ľade objaví aj supertalent švédskeho hokeja, ešte len 17-ročný obranca Rasmus Dahlin.

NEMECKO

Nemci nepredviedli v úvodnom zápase na turnaji proti silnému Fínsku vôbec zlý výkon. V nie príliš útočne ladenom zápase vzdorovali favorizovanému súperovi takmer celé dve tretiny, potom však Suomi dvoma „zlepenými“ gólmi definitívne zlomili ich odpor. K najlepším hráčom tímu trénera Marca Sturma patrili tradičné opory ako sú Dominik Kahun, Brooks Macek či obranca Frank Hördler. Zápas príliš nevyšiel brankárovi Dannymu aus den Birkenovi, ktorý z 20 striel, ktoré naňho mierili inkasoval až päťkrát a mal tak len 75%-nú úspešnosť zákrokov. S najväčšou pravdepodobnosťou tak v dnešnom dueli dostať pred predpokladanou jednotkou nemeckého tímu v bránke prednosť jeho náhradník Timo Pielmeier. V jednotlivých formáciách sa príliš veša zmien neočakáva. Avšak nebolo by prekvapením, ak by sa Marco Sturm rozhodol posunúť Dominika Kahuna z momentálneho tretieho útoku niekam vyššie, je však otázne, či mladý nemecký kouč spojí do jednej formácie dvoch svojich ofenzívnych lídrov Maceka so spomínaným Kahunom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švédi vyhrali nad Nemcami, na turnaji ešte stále nedostali gól