Nemecko zdolalo outsidera z Británie, jeho odpor zlomilo až v tretej tretine

Radosť nemeckých hokejistov po góle na 2:1 v zápase proti Veľkej Británii na MS v hokeji 2019.
Radosť nemeckých hokejistov po góle na 2:1 v zápase proti Veľkej Británii na MS v hokeji 2019. (Autor: TASR)
Športové prenosy SME|11. máj 2019 o 16:15

Nemci zvládli prvý zápas na turnaji.

MS v hokeji 2019 - A-skupina

Nemecko - Veľká Británia 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly: 40. Seider (Seidenberg), 51. Ehliz (Plachta), 53. Draisaitl (Plachta, Eisenschmid) - 44. Hammond.

Rozhodovali: Gouin (Kan.), Hribik (ČR) - Malmqvist (Švéd.), Nikulainen (Fín.)

Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6866 divákov.

Nemecko: Niederberger - Holzer, N. Müller, Seider, Seidenberg, Nowak, Schopper, Reul - Plachta, Draisaitl, Eisenschmid - Tiffels, Kahun, Mauer - Ehliz, Hager, Pföderl - Fauser, Bergmann, Noebels

V. Británia: Bowns - D. Phillips, O'Connor, Lee, Richardson, Ehrhardt, Mosey, Billingsley, Swindlehurst - Betteridge, Perlini, Farmer - Dowd, Hammond, Lake - J. Phillips, Lachowicz, Davies - Shields, Myers, Kirk

KOŠICE. Hokejisti Nemecka zdolali súperov z Veľkej Británie 3:1 v sobotňajšom popoludňajšom zápase základnej A-skupiny na 83. majstrovstvách sveta na Slovensku (10. - 26. mája).

Nemeckí hráči mali počas celého duelu hernú aj streleckú prevahu, ale dlho nedokázali nájsť recept na pozorne brániacich Britov v bránke s Benom Bownsom. Prvýkrát sa ho podarilo prekonať až obrancovi Moritzovi Seiderovi tesne pred koncom druhej tretiny.

MS v hokeji 2019: Momenty zo zápasu Nemecko - Veľká Británia: fotogaléria

11.5.2019

V 44. min síce za nováčika elitnej kategórie vyrovnal Mike Hammond, ale góly nemeckých útočníkov Yasina Ehliza a hviezdneho Leona Draisaitla definitívne zlomili odpor húževnatého súpera a zabezpečili favoritovi zisk troch bodov.

Briti v závere stretnutia skúsili hru bez brankára, ale zmenu stavu to už neprinieslo.

Nemci najbližšie nastúpia v nedeľu popoludní proti Dánom, Britov čaká v nedeľu večer duel proti Kanaďanom.

Hlasy po stretnutí

(zdroj: IIHF)

Korbinian Holzer, obranca Nemecka: "Pre nás to boli veľmi dôležité tri body, najmä pre sebavedomie. Proti Dánom to bude ešte náročnejšie."

Ben Bowns, brankár Veľkej Británie: "Nemyslím si, že sme odohrali zlý zápas, len v niektorých momentoch sme urobili zopár zlých rozhodnutí. Prevládajú však pozitíva, ukázali sme, že môžeme súperiť na tejto úrovni. Verím, že sa udržíme."

Online prenos: Nemecko - Veľká Británia (MS v hokeji 2019, LIVE, NAŽIVO, A-skupina, Košice)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2018/2019
11.05.2019 o 16:15
Nemecko
3:1
(0:0, 1:0, 2:1)
60' minúta
Ukončený
Veľká Británia
Prehľad
Góly a asistencie: 40. Seider (Y. Seidenberg), 51. Ehliz (Plachta), 53. Draisaitl (Plachta, Eisenschmid) – 44. Hammond. Rozhodca: Olivier Gouin (CAN), Jan Hribik (CZE) – Andreas Malmqvist (SWE), Lauri Nikulainen (FIN). Diváci: 6 866.
Prenos
V Steel Aréne už doznela aj štátna hymna Nemecka, čo znamená koniec všetkých pozápasových ceremónii. Hráči oboch krajín ďakujú svojim fanúšikom.

Ja ďakujem Vám za sledovanie tohto textového prenosu a teším sa na vás opäť niekedy nabudúce, napríklad už pri večernom súboji Slovenska s Fínskom.

Do čítania, priatelia!
Najlepším hráčom Nemecka je Moritz Seider. Obaja ocenení hokejisti pritom na drese nosia číslo 21.
Najlepším hráčom Veľkej Británie sa stáva Mike Hammond.
Nemci horko-ťažko, ale predsa víťazia vo svojom úvodnom predstavení na majstrovstvách. Rozhodlo 84 sekúnd v tretej tretine, kedy sa do čierneho trafili Ehliz a Draisaitl. Veľká Británia sa nemá za čo hanbiť, favoritovi odolávala 50 minút, šťastie sa napokon od Britov odklonilo. Skóre predtým na konci druhej tretiny otváral Seider, jediný zásah nováčika v elitnej kategórii dosiahol Hammond.

Strely v 3. tretine: 10 – 6.
Strely celkovo: 35 – 17.
Koniec zápasu.
59:18
importantToto len podčiarklo celú mizériu Nemecka v koncovke. Yasin Ehliz mohol už zo stredného pásma trafiť prázdnu bránu, namiesto toho vzal puk do útoku, odkiaľ ale trafil iba tyčku!
58:55
Icing od Nemcov, ktorí nebudú v tejto chvíli využívať time-out.
58:38
Po útočnom priestupku Britov sa hra presúva do stredného pásma.
58:27
importantBen Lake z veľkého uhla trafil priestor brány, ktorá bola pred jeho strelou odkrytá, Mathias Niederberger sa ale perfektne odpichol od ľadu a včas prirazil k ľavej tyčke!
58:20
importantBriti už bez Bena Bownsa v bráne, máme tu vabank.
58:19
Oddychový čas v podaní Veľkej Británie.
58:19
Perfektná vízia britského obrancu na vlastnej modrej. Dvihnutá hlava, Robert Lachowicz bol voľný na modrej čiare, kde si prebral puk. Náprah z ľavého krídla a Mathias Niederberger na dvakrát ukryl letiaci projektil v náručí.
58:00
Dve minúty do konca riadneho hracieho času.
57:30
Zakázané uvoľnenie Veľkej Británie, smerujeme do samého záveru.
56:55
Zhruba dve stovky nemeckých fanúšikov už oslavujú prvé tri body svojho mužstva.
56:09
Jeden z posledných útokov, a teda aj šancí pre Britov nedopadol vôbec dobre. Na hokejke ho aktuálne má Mark Richardson vo vlastnej tretine.
55:20
Leon Draisaitl po strelenom góle pri chuti, dvojica britských obrancov ale pred bránou zapracovala na výbornú.
54:45
Bekhendové nahodenie zo stredného pásma od Roberta Dowda pôsobilo iba propagačne. Ak sa Nemci nevrátia k svojmu pasívnemu výkonu z prvých dvoch tretín, tak je rozhodnuté.
54:05
Marcel Noebels dobiedzal pred Bownsom, ten radšej hru prerušil. Čaká na nás druhý reklamný brejk v krátkom časovom slede.
53:43
Frederik Tiffels si rukou spracoval prihrávku vzduchom na útočnej modrej čiare, čím ale stratil potrebnú rýchlosť. Je po šanci.
53:16
Veľká Británia držala krok so súperom niečo vyše 50 minút. Potom ale prišli zásahy Ehliza a Draisaitla, situácia sa razom otočila. Nováčik v A-kategórii ešte stále môže niečo vymyslieť, poslúžiť mu na to môže i terajšia reklamná prestávka.
52:03
52:03
goalNemecko dalo gól! Nemci zapli v záverečnej desaťminútovke a úplne im to stačilo. Krásna akcia od vlastnej brány, na ktorej konci bol LEON DRAISAITL. Strela z spomedzi kruhov, na zásah nabíjal sprava opäť Plachta. Asistenciu si pripísal i Markus Eisenschmid.

Asistencie: Matthias Plachta, Markus Eisenschmid.
50:39
50:39
goalNemecko dalo gól! Do konca trestu Swindlehursta zostávala už iba sekunda, keď sa osamotený YASIN EHLIZ dostal k puku pred bránou Bownsa! Bezproblémová dorážka do brány, veľkú robotu urobil Plachta, ktorý spomedzi kruhov donútil Bownsa puk len vyraziť pred seba.

Asistencia: Matthias Plachta.
50:12
Brett Perlini a Evan Mosey puk do stredného pásma nevytlačili, blíži sa koniec trestu ich spoluhráča.
49:28
Odpálený puk za všetky čiary, Draisaitl a spol. tak musia späť do útoku až od vlastnej svätyne.
48:39
Leon Draisaitl mohol odčiniť svoje zaváhanie, to by ale musel odrazený puk dvihnúť a poslať na telo Bena Bownsa! Nemci hrali predtým so šiestimi mužmi, keďže rozhodcovia avizovali vylúčenie Paula Swindlehursta. Dôvodom je držanie – dve minúty.
48:00
Markus Eisenschmid a pred ním Matthias Plachta pálili švihom zase len nad bránu. Neuveriteľné, ako nepresní sú nemeckí hráči.
47:20
Trochu rozhádzané sekundy duelu, hralo sa zo stranu na stranu.
46:13
Britskí fanúšikovia vycítili šancu a znovu ožili. Ich tím sa ale bráni vo vlastnej tretine už dobrú minútu.
45:54
importantChaos pred Bownsom, odrazený puk vzal obranca Marco Nowak, ktorý z možno piatich metrov od brány poslal svoju dorážku vysoko nad!
45:21
Evan Mosey a jeho dobrá práca hokejkou na vlastnej modrej proti prenikajúcemu Hagerovi.
44:34
Nahodenie Pföderla a dobrý teč Fausera. Nuž, ak sa Nemci chcú vyhnúť blamáži, musia začať hrať taký hokej, ktorý ich charakterizoval na ZOH 2018.
44:27
Nemci reagujú menším tlakom, Briti sa oslobodili len icingom.
43:36
43:36
goalVeľká Británia dala gól!
Najväčšia hviezda Nemecka prihrala na gól Britom! MIKE HAMMOND dostal puk na hokejku doslova ako na zlatom podnose od Leona Draisaitla. Z minimálnej blízkosti Hammond dostal puk medzi betóny dezorientovaného Niederbergera.
42:20
Nebezpečná strela Holzera, ktorého rana od mantinelu bola tečovaná kĺbkom hráčom, napokon Bownsa výraznejšie neohrozila.
41:57
Frank Mauer neudržal nervy na uzde, bol o čosi skôr v útočnom pásme ako jeho kolega Tiffels. Ofsajd.
41:24
Nemci len nahadzujú puk za bránu Bownsa a idú striedať.
40:27
Dve dobré nahodenia pred bránu Niederbergera od modrej čiary. Trúfam si povedať, že ak Nemci nepredvedú výrazne lepší výkon, Britom sa podarí vyrovnať.
40:01
Začala sa tretia tretina.
So šťastím, ale predsa. Nemci sa svojím výkonom chváliť nemôžu, no v poslednej minúte tretiny vstrelili úvodný gól zápasu, ktorý bude nesmierne dôležitý. Briti tak môžu cítiť krivdu, veď Ben Bowns dnes podáva neskutočný výkon.

Strely v 2. tretine: 15 – 7.
Strely celkovo: 25 – 11.

Tretia tretina sa začne približne o 17:48.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:20
39:20
goalNemecko dalo gól! Smolný moment pre Britov! Už sa zdalo, že Bowns má puk pod kontrolou, no nebolo tomu tak. Nemci ho z bránkoviska vydolovali, poslali ho na modrú čiaru, kde si Seidenberg vymenil puk s kolegom z obrany a MORITZ SEIDER už prepálil všetko, čo mu stálo v ceste!

Asistencia: Yannic Seidenberg.
39:00
39:00
Poslednú minútu tejto tretiny otvárala tečovaná strela v podaní Kahuna.
38:05
importantLiam Kirk s dobrou a presnou krížnou strelou k tyčke, ktorú Niederberger vyrazil. Po dorážke sa naťahoval Myers, puk ale minul o pár centimetrov!
37:27
Gerrit Fauser a jeho spoluhráči z útoku nedokázali pri točení puku pred Bownsom nič vymyslieť.
36:42
Pre zmenu icing reprezentácie z ostrovnej krajiny.
36:18
importantUž ani neviem koľká šanca pre Leonharda Pföderla! Prakticky samostatný únik pre hráča s číslom 83 na drese, Nemcom nie sú na gól dobré ani dorážky.
35:43
Prudkú delovku z medzikružia vyslal Patrick Hager, Bowns ju ponadvihol ramenom.
35:30
Prihrávku zo stredného pásma dobiehal Ben Lake. Mathias Niederberger bol pri puku skôr, pre istotu ho prikryl.
35:11
Nemci pokračujú priam v tragickom výkone. Zakázané uvoľnenie v ich podaní, previnil sa útok s Kahunom a Tiffelsom.
34:51
Z oboch strán je to nejaké nemastné-neslané. Elitná formácia Veľkej Británie dostala súpera pod tlak, k žiadnemu priamemu ohrozeniu brány však neprišlo.
33:47
Znovu súboj tejto dvojičky, britský gólman len ponadvihol puk na ochrannú sieť.
33:42
Tvrdá rana Nowaka od modrej, Ben Bowns ale všetko pozorne videl.
33:36
Štvrtý útok Nemecka dokončil striedanie až do hvizdu rozhodcu, po ktorom už nasleduje reklamný brejk. Prerušenie prišlo po zrazenej strele Noebelsa na ochrannú sieť.
33:04
Nahodenie od modrej od Nowaka trafilo len korčuľu cloniaceho Bergmanna.
32:05
importantNeskutočné, čo Nemci zahadzujú. V tandeme šli Leonhard Pföderl a Frederik Tiffels, no ani po dorážkach sa tejto dvojici nepodarilo doraziť puk do siete.
31:30
Diváci sa v Steel Aréne bavia aj napriek bezgólovému stavu. Nechýbajú ani tradičné mexické vlny, či pokriky britských priaznivcov.
30:49
Frederik Tiffels a na druhej strane David Phillips. Zakončenia z pravých kruhov neboli dostatočne presné.
29:59
Yannic Seidenberg s dobrou vzťahovačkou a následnou ranou, Nemcov sa ale nedarí prekonať defenzívu Veľkej Británie.
29:00
importantMarkus Eisenschmid nevyužíva prepadnutie súpera v útoku po prečíslení traja na dvoch, zo strednej vzdialenosti trafil len vyrážačku Bownsa.
28:35
Zase je tu útok Lachowicza, ktorý robí oštary Niederbergerovi.
28:15
Tvrdý náprah z pravého kruhu od Marca Nowaka. Do strely sa hodil ešte aj Mosey, puk ukryl vo výstroji Ben Bowns.
27:35
Yasin Ehliz pri svojom striedaní s dvomi bekhendovými dorážkami, ani jedna sa neujala.
26:54
Seidenberg krásne na teč, hľadalKahuna, ten ale z medzikružia míňa bránu.
26:21
26:21
Nemci riadne zaskočení elánom súpera. Briti po prestávke ukazujú, že vedia hrať rýchly, ale najmä presný hokej.
25:49
importantRobert Lachowicz ponúkol Daviesovi šancu iba doklepnúť puk do brány, ale stopercentná tutovka zostáva nepremenená!
25:43
Betteridge a Farmer dosledovali dráhu puku, potom donútili Niederbergera ukryť puk v lapačke. Vhadzuje sa po jeho pravici.
25:14
importantPrečíslenie traja na jedného, Liam Kirk po prihrávke od Perliniho z ľavého kruhu míňa bránu!
24:52
Z tlaku sa Briti vyslobodili len vďaka icingu.
24:37
Yannic Seidenberg s dvomi zablokovanými strelami po sebe. Nie je to hokej, ktorý by nestranného diváka bavil.
23:27
Predtým dokonca zvonila žŕdka. Na druhej strane skončilo nahodenie Davida Phillipsa len na prvom obrancovi.
22:35
importantGerrit Fauser si nakorčuľoval pred bránu, odkiaľ bez prípravy len tesne minul pravú žŕdku.
22:05
Kúskovanie hry jednoznačne vyhovuje Britom, pískal sa ofsajd.
21:37
Slabý nástup Nemcov do druhej tretiny, favorit nenapĺňa očakávania.
20:44
Benjamin Davies si krásne počkal na okamih, zmocnil sa puku v strednej tretine. Pri svojom nájazde sprava ale netrafil bránu.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Nemci boli lepší na puku, vypracovali si šance, no nevedia si dať rady s dôkladným, tesným, ale najmä tvrdým bránením a celkovo poňatím hry od Britov. Nováčik na turnaji sa aj dostáva do akých-takých možností, jeho slabinou sú ale rýchle prechody do útoku, respektíve prihrávky.

Strely na bránu: 10 – 4.

Druhá tretina sa začne približne o 17:02.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:59
So záverečným klaksónom tu bola ešte hrozba v podaní Draisaitla, Ben Bowns odíde do šatne neporazený.
19:25
Britskí obrancovia hrozia čoraz viac. Tesne spred brány vystrašil Nemcov Evan Mosey. Nemecký gólman svojich spoluhráčov pochváliť rozhodne nemôže.
19:17
Ben O'Connor sa parádne uvoľnil na pravej strane útočnej tretiny, zakončil švihom, no Mathias Niederberger bol na svojom mieste. Akúkoľvek dorážku znegovala dvojica nemeckých obrancov.
18:37
Prerušenie prichádza až teraz, dôvodom je vyhodenie puku cez všetky čiary od Nemcov.
18:20
Strela od pravého mantinelu v podaní Leonharda Pföderla len tak preletela okolo pravej tyčky svätyne Bownsa.
17:51
Nie, nie. Liam Kirk vedel, že jeho spoluhráči už nemajú sily na útočenie, preto len posunul puk do stredného pásma a tiež odišiel striedať.
17:00
Už dlhšiu dobu sa hrá bez prerušenia, diváci sa tak majú aspoň na čo pozerať. Škoda len, že nevidíme viacero striel priamo na bránu.
16:21
Britom odskakujú puky od hokejky, potvrdil to prípad Farmera a Betteridgea.
15:34
Aj teraz to mysleli Nemci dobre, hľadali teč pred bránou, avšak defenzíva reprezentácie Veľkej Británie funguje doposiaľ na výbornú.
15:12
Ďalší postupný útok favorita tohto duelu, Nemcov sa zatiaľ nedarí odkliať bránu súpera.
14:28
Hostia v plnom počte.
14:06
14:06
importantAni Kahun, ani Pföderl neupratali puk do siete Bownsa z bezprostrednej blízkosti. Množstvo dorážok, stav zostáva nezmenený.
13:23
Yannic Seidenberg už neudržal puk po prihrávke od Draisaitla, Briti si môžu na chvíľu vydýchnuť.
12:42
Hra je vykázaná do stredného pásma, pravdepodobne kvôli postaveniu hráča v bránkovisku.
12:28
Presilovka pre Nemecko. Svoj menší dvojminútový trest za podrazenie si mieri odpykať Robert Dowd.
12:13
Tvrdé súboje za nemeckou bránou, Benedikt Schopper tam Brita trafil tvrdo.
11:56
Znovu ten istý nemecký hráč sa teraz čuduje, no rozhodcovia svoj verdikt nemenia a trvajú na tom, že ofsajd bol odpískaný oprávnene.

Reklamná prestávka.
11:14
Matthias Plachta so zaujímavým pokusom zľava, puk po jeho strele šiel iba nad hornú žŕdku.
10:45
Domáci v plnom počte.
10:34
importantObrovská smola v podaní Bretta Perliniho, ktorý zlomil hokejku pri svojej strele napravo od brány. Koncovka mohla skončiť v opustenej svätyni, nestalo sa tak.
10:21
Tak až teraz, Colin Shields a jeho strela bola zrazená.
09:45
Minúta z presilovky za nami, Nemecko svojmu protivníkovi nedovolí usadiť sa v útočnej časti ihriska.
08:45
Moritz Müller ukončil akciu Nemcov z vrchu kruhu strelou, Ben Bowns si pripisuje zákrok. Tým to však nekončilo, Korbinian Holzer šiel zbytočne do súboja po odpískaní hry, za čo putuje na trestnú lavicu na dve trestné minúty za faul lakťom.
08:16
importantPrvá šanca duelu putuje na konto nováčika turnaja. Oliver Betteridge si vymenil puk s Robertom Farmerom, aby druhý menovaný z ľavého kruhu nestačil včas poslať puk do brány.
07:58
Veľká Británia sa nebojí osobných súbojov, čo je plus. Veľmi ich ale brzdí nepresnosť v prihrávkach.
06:51
Briti to hrajú jednoducho. Benjamin Davies s vysokým pukom temer od vlastnej modrej, Mathias Niederberger radšej puk ukrýva pod lapačkou.
06:37
Lean Bergmann dobiedzal v útočnom pásme aj napriek tomu, že bol avizovaný ofsajd. Hra je prerušená, nasleduje reklamný brejk.
06:17
Jednoduché vyhodenie pozdĺž mantinela od Britov, icingom sa o štyri sekundy neskôr previnili aj nemeckí reprezentanti.
05:43
Nahodenie spoza červenej čiary sa trestá. Oliver Betteridge sa akoby pozabudol, vhadzovať sa bude po pravici jeho spoluhráča v bráne.
04:48
Na dorážku pred bránou už čakal Leonhard Pföderl. Na bránu hostí letí kvantum pukov, mnohé z nich sú tečované.
04:35
Veľká Británia pod tlakom. Nemci ju uzavreli vo vlastnom pásme, outsider šampionátu sa ubránil len pomocou zakázaného uvoľnenia.
03:47
Frank Mauer s dobrou strelou k ľavej žŕdke, Ben Bowns pozorný.
03:19
Ben Lake a Robert Dowd mali možnosť ísť do rýchleho brejku, Briti ale doplácajú na nepresnosť v prihrávkach.
02:19
Skvelá atmosféra panuje v Steel Aréne, aj napriek tomu, že nie je vypredané. Starajú sa oň najmä fanúšikovia z ostrovnej krajiny.
01:58
Leonhard Pföderl a Yasin Ehliz v rýchlom útoku nemeckého mančaftu. Prvý menovaný sa krásne predral cez dvojicu obrancov, trafil len ľavý betón Bownsa. Ehlizova dorážka bola taktiež malinou pre gólmana Britov.
01:36
Zrazená strela na ochrannú sieť, Nemci s menším tlakom na protivníka.
01:25
Od úvodu si nikto nič nedaruje, Briti sa vôbec neboja hrať do tela. V tejto chvíli sa ale nováčik A-kategórie previnil icingom.
00:37
Benjamin Davies mohol skórovať po prvej polminúte, keď vystihol rozohrávku súpera, dostal sa do uhla, odkiaľ z pravej strany možno dva metre od brány minul cieľ.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Nemecko: Niederberger (Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, Reul – Plachta, Draisaitl, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Ehliz, Hager, Pföderl – Noebels, Fauser, Bergmann.

Veľká Británia: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Richardson, Lee, Ehrhardt, Mosey, Swindlehurst, Billingsley – Farmer, Perlini, Betteridge – Lake, Hammond, Dowd – Lachowicz, Davies, J. Phillips – Kirk, Myers, Shields.

Rozhodca: Olivier Gouin (CAN), Jan Hribik (CZE) – Andreas Malmqvist (SWE), Lauri Nikulainen (FIN).


Nemecko

Minuloročné dva vrcholy boli pre Nemecko určite úspešné. Nemci šokovali celý hokejový svet, keď získali striebornú medailu na ZOH. Pred MS boli teda z ich strany väčšie očakávania, ale Nemecko sa napokon do vyraďovacích bojov nedostalo. Nemecký reprezentačný výber patrí medzi celky, ktoré pravidelne bojujú o štvrťfinálovú miestenku, určite je to cieľ aj pre tohtoročný výber. Dopomôcť by im k tomu mal najmä útočný tandem z NHL – Leon Dreisaitl a Dominik Kahun.

Výsledky v príprave na MS:

7. máj – Nemecko 2:5 USA
27. apríl – Nemecko 5:1 Rakúsko
25. apríl – Nemecko 2:3 Rakúsko
18. apríl – Česko 5:4 Nemecko
17. apríl – Česko 5:4 Nemecko
13. apríl – Nemecko 3:1 Slovensko
11. apríl – Nemecko 2:1 Slovensko

Nominácia na MS 2019

Brankári: Mathias Niederberger (Düsseldorf), Dustin Strahlmeier (Schwenningen), Niklas Treutle (Norimberg)

Obrancovia: Korbinian Holzer (Anaheim, NHL), Jonas Müller (Eisbären Berlín), Moritz Müller (Kolín nad Rýnom), Marco Nowak (Düsseldorf), Denis Reul, Moritz Seider (obaja Mannheim), Yannic Seidenberg (EHC Mníchov), Benedikt Schopper (Straubing)

Útočníci: Lean Bergmann (Iserlohn), Leon Draisaitl (Edmonton, NHL), Yasin Ehliz, Patrick Hager, Frank Mauer (všetci EHC Mnichov), Markus Eisenschmid a Matthias Plachta (obaja Mannheim), Gerrit Fauser (Wolfsburg), Dominik Kahun (Chicago, NHL), Stefan Loibl (Straubing), Marc Michaelis (Minnesota State University, NCAA), Marcel Noebels (Eisbären Berlín), Leonhard Pföderl (Norimberg), Frederik Tiffels (Kolín nad Rýnom)


Veľká Británia

Nováčik elitnej kategórie má svoj cieľ jasný, je ním záchrana. Skôr sa však predpokladá, že Veľká Británia po skončení šampionátu poputuje do nižšej kategórie. V prvej polovici 20. storočia patrila Veľká Británia medzi veľmi silné celky, dokonca má na svojom konte aj medaily z MS a ešte aj zo zaniknutých ME v hokeji. Naposledy sa Veľká Británia predstavila v A kategórii v roku 1994, odvtedy hrala len nižšie kategórie. Uvidíme, aké výkony predvedie nováčik v Košiciach.

Výsledky v príprave na MS:

4. máj – Slovensko 6:1 Veľká Británia
28. apríl – Veľká Británia 2:5 Nižnij Novgorod
27. apríl – Veľká Británia 5:4 Nižnij Novgorod
21. apríl – Veľká Británia 3:1 Maďarsko
19. apríl – Veľká Británia 2:5 Taliansko

Nominácia na MS 2019:

Brankári: Ben Bowns, Thomas Murdy (obaja Cardiff), Jackson Whistle (Sheffield)

Obrancovia: Tim Billingsley, Steve Lee (obaja Nottingham), Dallas Ehrhardt (Manchester), Evan Mosey, Mark Richardson (obaja Cardiff), Ben O´Connor, David Phillips (obaja Sheffield), Paul Swindlehurst (Belfast)

Útočníci: Ollie Betteridge, Robert Farmer, Robert Lachowicz, Brett Perlini (všetci Nottingham), Robert Dowd, Jonathan Phillips (obaja Sheffield), Luke Ferrara, Ben Lake (obaja Coventry), Ben Davies (Guildford), Mike Hammond (Manchester), Liam Kirk (Peterborough, Kanada), Joseph Lewis (Kaufbeuren, Nemecko), Matthew Myers (Cardiff), Colin Shields (Belfast)
Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní všetkého podstatného z druhého hracieho dňa 83. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

Rok 2019 bude v tomto smere veľkou udalosťou pre Slovensko, keďže MS sa odohrávajú na našom území. Dejiskom šampionátu sú dve najväčšie mestá na Slovensku – Bratislava a Košice.

Pohľad slovenského fanúšika sa bude sústreďovať najmä na východ republiky. Svoje duely základnej skupiny tu totiž odohrá slovenská reprezentácia.

Pred večerným duelom medzi Slovenskom a Fínskom sa v Košiciach stretnú Nemecko a Veľká Británia. Nováčik elitnej kategórie veľa šancí na body nemá, toto ale bude jedna z nich.

Stretnutie sa začne o 16:15.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019. (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nemecko zdolalo outsidera z Británie, jeho odpor zlomilo až v tretej tretine