Nemecko porazilo aj Francúzsko, na MS ešte nestratilo ani bod

Francúz Tim Bozon a Nemec Patrick Hager v ostrom súboji zápaasu Francúzsko - Nemecko na MS 2019.
Francúz Tim Bozon a Nemec Patrick Hager v ostrom súboji zápaasu Francúzsko - Nemecko na MS 2019. (Autor: TASR/AP)
Športové prenosy SME|14. máj 2019 o 20:15

Nemecko vyhralo 4:1.

MS v hokeji - Skupina A

Nemecko - Francúzsko 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer - 25. Fleury (Bozon, Manavian).

Rozhodovali: Sidorenko (Biel.), Romasko - Lazarev, Šišlo (všetci Rus.), vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4013 divákov.

Nemecko: Grubauer (31. Treutle) - M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul - Ehliz, Hager, Pföederl - Kahun, Draisaitl, Tiffels - Plachta, Michaelis, Eisenschmid - Noebels, Fauser, Mauer

Francúzsko: Hardy - Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil - Perret, Ritz, Valier - Bozon, Claireaux, Fleury - Y. Treille, Texier, Rech - Leclerc, Guttig, Bertrand

KOŠICE. Hokejisti Nemecka zvíťazili v zápase A-skupiny na MS v Košiciach nad Francúzskom 4:1.

O svojom víťazstve rozhodli v druhej tretine, v ktorej odskočili súperovi na dvojgólový rozdiel.

Po troch zápasoch sú na čele košickej A-skupiny, keďže ako jediní získali plný počet 9 bodov.

MS v hokeji 2019: Momenty zo zápasu Nemecko - Francúzsko: fotogaléria

15.5.2019

Nemci nastúpia na ďalší zápas v stredu od 20.15 proti Slovensku, Francúzi budú hrať vo štvrtok od 16.15 proti Kanade.

Nemecko uspelo aj v oboch predchádzajúcich stretnutiach, Francúzi majú na konte dve prehry v riadnom hracom čase a jednu prehru po samostatných nájazdoch.

Hlasy po zápase:

Dominik Kahun, útočník Nemecka: "Na víťazstvo sme sa nadreli, Francúzi sa snažili hrať veľmi rýchlo. My sme často prepadávali v strednom pásme a viackrát sme čelili francúzskemu prečísleniu. To potom uberá veľa síl. Dôležité bolo, že sme odskočili na dva góly. Mrzieť nás môže presilovka o dvoch hráčov, ktorú sme nevyužili. Z toho musí padnúť gól."

Olivier Dame-Malka, obranca Francúzska: "Myslím si, že sme hrali dosť dobre na to, aby sme mali aspoň bod. Snažili sme sa o rýchlu hru a nepúšťať súpera do šancí. Podali sme dobrý výkon, možno aj náš najlepší na turnaji."

Online prenos: Nemecko - Francúzsko (MS v hokeji 2019, LIVE, NAŽIVO, A-skupina, Košice)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2018/2019
14.05.2019 o 20:15
Nemecko
4:1
(1:0, 2:1, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Francúzsko
Prehľad
Góly a asistencie: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian). Rozhodca: Romasko, Sidorenko – Lazarev, Šišlo.
Prenos
Nemecko v priebehu tretej tretiny predvádzalo zodpovedný a presvedčivý výkon. Aj napriek nevyužitiu presilovej hry piatich proti trom dokázali Nemci zvíťaziť. Svoje presilovky nevyužili Francúzi a nezdramatizovali duel. O konečný stav 4:1 sa v záverečnej minúte gólom do prázdnej brány postaral Holzer a Nemecko teda zdolalo Francúzsko trojgólovým rozdielom.

Ďakujeme za pozornosť.
Koniec zápasu.
59:38
Kahun dlhou prihrávkou nenaštartoval Tiffelsa. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením a hra sa presúva pred Treutleho.
59:25
Nemci zvládli vhadzovanie v obrannom pásme. Bezpečne sa im podarilo dostať puk do strednej tretiny.
59:02
59:02
goalNemecko dalo gól!
Nemci vyhrajú tento zápas a rozhodujú o zisku troch bodov. KORBINIAN HOLZER si to pri mantineli pripravil na strelu a dlhým zakončením puk doplachtil do odkrytej bránky.
Bez asistencie.
58:46
Sledujeme buly v útočnom pásme, Francúzi sú znovu v šestici na ľadovej ploche a brána je odkrytá.
58:44
Spomedzi kruhov sa strelecky chcel presadiť Claireaux. Treutle jeho pokus vyrazil na ochrannú sieť a je z toho francúzsky oddychový čas.
58:00
Seidenbergova delovka od modrej čiary smerovala tesne vedľa brány. Medzitým sa už Hardy vrátil späť do bránky a Francúzi končia so svojím riskom.
57:22
Na os ihriska si posunul puk Fleury a snažil sa prekvapiť gólmana Treutleho. Nemecký brankár použil na elimináciu strely vyrážačku.
57:08
Chakiachviliho prihrávka smerovala na Damiena Fleuryho, ktorý tvrdo vypálil spoza ľavého kruhu. Jeho delovku príklepom si Treutle našiel na hrudi.
56:41
importantFlorian Hardy už je von zo svojej bránky a Francúzi rozbiehajú svoju powerplay.
56:30
Francúzi už sú momentálne nasťahovaní v útočnom pásme. Snažia sa o odvolanie brankára.
55:46
Anthony Rech šikovne prenikal po ľavom krídle, na ľavom kruhu sa vyhol obrancovi, prekonal tento súboj a natlačil sa pred bránku. O puk však skoro prišiel.
55:30
Francúzi prečkali totálne peklo pred svojou bránkou a môžu sa ešte vrátiť do zápasu. Korbinian Holzer odchádza na trestnú lavicu za držanie.
54:56
54:56
Leon Draisaitl strieľal v závere presilovky piatich proti štyrom z pravého kruhu. Mieril do bočnej siete. Ani táto príležitosť však neskončila gólom. A šancí bolo ako maku.
54:16
importantFantastický bol v tejto chvíli Hardy. Nemci vytvorili drvivý tlak, zblízka zakončoval Kahun, ale nedokázal premeniť stopercentnú šancu.
53:50
Plachta to opäť dával krížnou prihrávkou na Eisenschmida, ktorému znova nevyšla strela. Cieľ Nemcov v presilovke zatiaľ stále nie je dosiahnutý.
53:23
Krížna prihrávka z hokejky Kahuna hľadala na presilovky typicky stavaného Eisenschmida, no odtiaľ mu strela nesadla.
52:56
Galskí kohúti si to poriadne komplikujú. Olivier Dame-Malka dostáva dve minúty za napadnutie a bude z toho nemecká presilovka o dvoch hráčov.
52:34
Presilovku si teda zahrá nemecký tím. Dve minúty za seknutie dostáva Valentin Claireaux.
52:16
Francúzom sa kráti čas v presilovej hre a pomaly sa im kráti aj riadny hrací čas. A pre trénera Bozona prídu starosti, Francúzi budú vylúčení.
51:46
importantV dobrej streleckej príležitosti spomedzi kruhov sa ocitol Anthony Guttig. Jeho pokus dokázal Treutle zneškodniť, mal však aj kusisko šťastia.
51:00
Rech dokázal získať pre svoj tím útočné pásmo a presunul puk na modrú čiaru Hecquefeuillovi. Následne prišlo zrazené zakončenie z hokejky Bertranda.
50:28
Presilovkovú možnosť majú k dispozícii hokejisti Francúzska. Dve minúty za vyhodenie puku dostáva Markus Eisenschmid.
50:09
importantPlachtova perfektná prihrávka smerovala pred bránku na Michaelisa. Takmer si to do vlastnej bránky zrazil obranca Jonathan Janil.
49:34
Opustenú časť ihriska využíval na svoj rýchly presun do útočného pásma Leon Draisaitl. Dostal sa k strele z kruhu, nasmeroval ju vedľa.
49:10
Kahunova strela spoza pravého kruhu alebo tesne spoza hranice bola zblokovaná a puk letel na zadný mantinel. Teraz sa akcie ukazujú ako na hojdačke.
48:20
Od modrej čiary sa k streleckej pozícii dostal Korbinian Holzer. Využil manévre Moritza Müllera, ktorý zatiahol puk do pásma.
47:42
Zo stredného pásma nahodil puk dopredu Thomas Thiry. Jeho spoluhráči však za ním nekorčuľovali a skončilo sa to strateným pukom zo strany Francúzov.
47:15
importantVeľkú príležitosť na hokejke mal Marcel Noebels, ktorý si spracoval prihrávku pred bránkoviskom, prehodil si puk na bekhend a zakončoval na Hardyho.
46:43
Rýchlo však napokon dokázali francúzski korčuliari vybojovať puk po nepresnej nemeckej prihrávke v útočnom pásme. Dopredu sa presúval Tim Bozon a strelou z kruhu preveril Treutleho.
46:32
46:32
Nemci sú silní na puku v útočnom pásme. Od puku sa nenechal v rohu klziska odtlačiť Michaelis a ponúkal ho svojím spoluhráčom.
45:54
Berthonova strela spoza pravého kruhu Treutlemu vypadla z hrude. K dorážke sa dostal Chakiachvili a tento pokus už mal nemecký gólman pod kontrolou.
45:20
Do útočného pásma korčuľoval za pukom Matthias Plachta, no k puku sa napokon neprebojoval. Francúzi nepresne zakladali útočnú akciu a je znovu z toho puk pre nemecké hokejky.
44:26
Texier rozbehol francúzske prečíslenie po ľavom krídle a podarilo sa mu dostať puk medzi kruhy, no odtiaľ už jeho spoluhráč prihrávku nespracoval.
43:55
Zo stratenej hokejky od nemeckého hokejistu pramenila taká nevídala početná prevaha na strane Francúzska. Napokon to však dokázali Nemci bez problémov ubrániť.
43:27
Damien Fleury sa snažil prekvapiť strelou spoza ľavého kruhu a podarilo sa mu preveriť pripravenosť Niklasa Treutleho.
42:38
Od modrej čiary to znovu skúšal Florian Chakiachvili. Jeho strelecký pokus letel opäť vedľa a jeho spoluhráči sa k teču alebo dorážke nedostali.
41:53
Plachta nachádzal na útočnej modrej čiare Eisenschmida. Posúvali sa už do vnútra útočného pásma, odkiaľ chceli ohroziť Hardyho, no bolo z toho napokon nepresné nastrelenie.
41:12
Chakiachviliho nahodenie od modrej čiary neznamenalo pre Treutleho riziko a Nemci mohli v pokoji založiť útočnú akciu.
40:37
Videli sme nastrelenie od modrej čiary od už predtým spomínaného Yasina Ehliza. Jeho strelecký pokus letel priamo na Hardyho.
40:22
Jednoducho akciu riešil Yasin Ehliz, ktorý nakorčuľoval do pásma a získal pre svoj tím útočnú tretinu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V prostrednej časti hry sa skóre dokopy menilo trikrát. Najprv sa podarilo vyrovnať Francúzom vďaka Fleurymu. Nemci však udreli dvakrát. Najprv sa presadil Plachta, na ktorého nadviazal Draisaitl.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:14
Pekne prenikal cez útočné pásmo Patrick Hager, ktorý sa prebojoval až do útočného pásma pred bránku a skúsil prekvapiť Hardyho, no veľmi mu to nevyšlo.
38:38
A aj po strelenom góle pokračujú Nemci vo svojej nátlakovej hre v útočnom pásme. Vymieňajú si navzájom pozície a Francúzom vytvárajú chaos.
37:54
37:54
goalNemecko dalo gól!
Nemci vďaka aktívnej hre zvyšujú na rozdiel dvoch gólov. Cez útočné pásmo prekorčuľoval Kahun, ktorý sa dostal za bránku. Počkal si na voľného LEONA DRAISAITLA. Tento útočník sa ukázal pred bránkou a z prvej zakončil za Hardyho chrbát.
Asistencia: Dominik Kahun.
37:24
Brankár Treutle pristavil puk svojim spoluhráčom a Nemci sa opäť dostávajú na puk a snažia sa s ním ísť dopredu.
36:46
Teraz však na opačnej strane prenikal Valentin Claireaux, ktorý korčuľoval po ľavom krídle, bol však ukážkovo vytlačený Nowakom.
36:22
Nemeckí hokejisti momentálne predvádzajú úspešné manévre v útočnom pásme a nechávajú Francúzov pomerne dlho hrať bez puku.
36:01
Noebelsova prihrávka smerovala na voľného Reula, ktorý si zbehol až pred bránku a výdatne podporil ofenzívu.
35:30
Fauser si prebral puk v obrannom pásme a pomohol si prihrávkou na Dennisa Reula. Nemci rozbiehajú nový útok.
34:41
A nemeckí hráči pokračujú v ďalších bojoch o puk v útočnom pásme a predvádzajú svoju aktívnu hru. O niečo sa teraz snaží Hager.
33:55
33:55
goalNemecko dalo gól!
Nemci idú v stretnutí po druhýkrát do vedenia. Eisenschmid nabíjal na modrú čiaru MATTHIASOVI PLACHTOVI, ktorého delovka prestrelila všetko, čo stálo v ceste.
Asistencie: Markus Eisenschmid, Jonas Müller.
33:34
Plachtova prihrávka smerovala popred bránku na hokejku Markusa Eisenschmida, ktorý len tesne netrafil puk.
33:02
Geritt Fauser sa dokázal na istý moment zbaviť brániacich francúzskych spoluhráčov. Veľmi mu to však nevyšlo, puk v útočnom pásme už nezachytil.
32:16
Seidenbergova krížna prihrávka smerovala na opačnú stranu ihriska, kde si už korčuľoval Tiffels. Nemci udržali puk v pásme.
31:29
O puk v rohu klziska bojovali dvaja hráči na oboch stranách. Dokopy sme tam teda videli poriadne klbko hráčov. Nemci vzišli zo súbojov ako víťazi.
31:01
V tejto chvíli a tesne skôr sú už na ľade oba tímy v plnom počte. Vzájomné vylúčenie sa skončilo pred pár sekundami.
30:10
changeŤažko povedať, čo sa udialo s Philippom Grubauerom. Odchádza do šatne a na jeho miesto prichádza Niklas Treutle.
30:10
Po prihrávke rukou je hra prerušená a mali by sme vidieť vhazdovanie v strednom pásme. V prostrednej tretine zatiaľ sledujeme vyrovnaný hokej s minimom zaváhaní v defenzíve.
29:33
Nastrelenie od modrej čiary z hokejky Oliviera Dameho-Malku bolo zblokované a nemeckí hráči si bez problémov s touto strelou poradili. Vytlačili puk preč z pásma.
28:49
Sledujeme obojstranné vylúčenie. Nicolas Ritz dostáva dve minúty za seknutie a nemecký hokejista Frederik Tiffels dve minúty za krosček.
27:46
Dobre to mieril od modrej čiary Patrick Hager. Napriek tomu, že bolo pred bránkou viacero hráčov, strela smerovala mimo a nebolo z toho ohrozenie Hardyho bránky.
27:18
Seidenbergovo nastrelenie puku od modrej čiary bolo ešte párkrát tečované. Hardy si tentokrát vydýchol, keďže puk smeroval mimo bránky.
26:31
Noebels vyťažil z Plachtovej práce a dostal sa k puku v útočnom pásme. Prenikol popri mantineli, časoval prihrávku na modrú čiaru, no napokon z toho bol nepresný pas.
25:57
Plachta ponúkol dobrú spätnú prihrávku na ľavý kruh, odkiaľ tvrdo pálil Jonas Müller. Jeho strelecký pokus letel na Hardyho betón.
25:19
Od modrej čiary smeroval puk na bránku Moritz Müller, ktorého zakončenie smerovalo na Hardyho. Francúzsky brankár si potom musel dať pozor aj na Draisaitlove manévre.
24:29
Nedobre to vyzeralo s Florianom Chakiachvilim, ktorý ostal v pokľaku na ľade a aj s pomocou spoluhráčov odchádza na striedačku. Bolo to po zrážke so spoluhráčom Janilom.
24:10
24:10
goalFrancúzsko dalo gól!
Francúzi vyrovnávajú stav stretnutia a sú späť v hre o body. Bozon si efektne spracoval puk v strednom pásme, prekorčuľoval na pravý kruh a krížnou prihrávkou nabíjal DAMIENOVI FLEURYMU, ktorý sa z čistej šance nemýlil.
Asistencia: Tim Bozon, Antonin Manavian.
23:35
V ďalšej nemeckej príležitosti sa ocitol Yasin Ehliz, ktorého strelu nemal Hardy rozhodne pod kontrolou. Bol si istý v zákroku, no puk mu vypadol. Do dorážky už Nemci nešli.
23:21
Vyhodený puk z obranného pásma Francúzska chcel tečovať Leclerc, čo sa mu aj podarilo. Uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.
22:39
Na modrej čiare už napriahol hokejku Moritz Müller, ale napokon si prehodil puk na bekhend a takou žabkou ohrozil Hardyho.
21:52
Chakiachvili nedovolil Draisaitlovi, aby sa dostal za pukom smerujúcim po mantineli do obranného pásma Francúzska.
21:13
importantYannic Seidenberg si šikovne prikorčuľoval medzi kruhy a zakončoval po otočke. Jeho bekhend smeroval pod Hardyho betón.
20:38
Bozon spoločne s Fleurym vyrazili dopredu, ale dostali sa len po útočnú modrú čiaru. Na opačnej strane sa zase chcel presadiť Yasin Ehliz. Zdalo sa, že to už nedá, no ešte ohrozil Hardyho.
20:12
Damien Fleury ešte stihol dokorčuľovať puk, ktorý francúzski obrancovia vyhodili preč z obranného pásma.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V úvodnej tretine sme sledovali dve francúzske presilovky, z ktorých sa galskí kohúti nepresadili. Využili to Nemc, v 18. minúte skóroval Seider. Odvtedy sa stav nezmenil.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:37
importantObrovskú príležitosť na hokejke mal Guillaume Leclerc, ktorý sa vysunul v oslabení do samostatného úniku, no v kľúčovej pozícii pred bránkoviskom mu puk ušiel z hokejky.
19:04
Francúzom sa podarilo úspešne vybojovať puk a okamžite ho aj preč odstreliť. Striedajú oba tímy.
18:25
Nemci kombinujú v útočnom pásme a napokon sme videli streleckú pozíciu pre Matthiasa Plachtu. Jeho pokus smeroval vedľa, ďalšie jeho zakončenie zblokoval Bozon.
17:46
Prvú početnú výhodu v zápase budú mať Nemci, ktorí pred chvíľou strelili gól. Dve minúty dostáva Jordann Perret a je to za držanie.
17:07
17:07
goalNemecko dalo gól!
Nemci potrestali chybné francúzske striedanie a dostávajú sa do vedenia. Draisaitl v strednom pásme získal puk, posunul ho medzi kruhy MORITZOVI SEIDEROVI, ktorý si to pripravil a šikovne prekonal Hardyho.
Asistencie: Gerrit Fauser, Patrick Hager.
16:44
Francúzi rozťahujú hru v útočnom pásme, no pomaly sa už chýli ku koncu trest Patricka Hagera. Od modrej dirigoval hru Rech, no veľmi sa mu nepodarilo nájsť správneho spoluhráča.
15:49
Fleury si šikovne prehodil puk na opačnú stranu a posielal prihrávku Charlesovi Bertrandovi medzi kruhy, odkiaľ smerovala strela mimo bránky.
15:19
Pri mantineli zvádzali hráči súboje o puk. K puku sa napokon ako posledný prebojoval Korbinian Holzer a okamžite oslobodzoval svoj tím.
14:49
Presilovku budú hrať po druhýkrát v stretnutí Francúzi. Patrick Hager dostáva dve minúty za držanie.
14:43
Nebezpečný projektil vyslal od modrej čiary Dennis Reul. Jeho tvrdé strelecké zakončenie skončilo na Hardyho pravom betóne.
14:04
Strela od modrej čiary z hokejky Oliviera Dame-Malku trafila Kahuna a puk uletel Francúzom von z útočného pásma. Ako hostia písaní Francúzi to musia skúsiť z hĺbky obrannej tretiny.
13:24
importantJordann Perret sa činil opäť a predviedol dobrú prácu hokejkou v útočnom pásme. Vybojoval puk, pálil z kruhu a Grubauerovi puk vypadol. Čo najskôr ho odpratal.
13:14
Svoje útočné manévre sa snažil predvádzať Jordann Perret, ktorý prekorčuľoval klzisko a zakončil svoju akciu strelou na bránku.
12:35
importantClaireaux si našliapol po ľavom krídle a pred bránkou sa mu už ukazoval Damien Fleury. Snažil sa na neho nasmerovať puk, Nemci sa však ubránili.
12:21
Aj napriek ofenzívnemu snaženiu Nemecka v posledných minútach je stav zápasu stále bezgólový, po nemeckom ofsajde je hra prerušená a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
11:45
Guttig sa snažil vysunúť voľného Guillaumea Leclerca, ktorý sa ukazoval na hybridný icing. Zakázané uvoľnenie sa pískať nebude, v hre sa pokračuje.
11:17
Puk si v obrannom pásme prevzal Mathias Plachta a prenechal ho za bránkou Marcovi Nowakovi. Nemci rozbehnú nový útok spoza Grubauera.
10:36
Eisenschmid sa zaparkoval v predbránkovom priestore. Práve na neho smerovala prihrávka od zadného mantinelu, ktorá bola pre francúzsku defenzívu nebezpečná.
09:37
importantDominik Kahun ihneď skočil na ľad a mal k dispozícii zaujímavú príležitosť. Jeho krížna strela len tesne minula opačnú žrď.
09:08
Bertrandova prihrávka na modrú čiaru odskočila Bozonovi do stredného pásma a francúzski korčuliari musia začínať od Hardyho.
08:33
Bozonova delovka spoza ľavého kruhu smerovala tesne vedľa brány. Grubauer však toho veľa naozaj nevidel. Francúzi pokračujú s pukom v pásme.
07:58
Úvod presilovky zatiaľ úspešne vychádza nemeckým hokejistom, ktorí dokázali v tejto chvíli dostať puk preč z obranného pásma.
07:32
Francúzsky tím získava prvú presilovku. Hráčska lavica Nemecka dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
06:50
Z ľavého kruhu to skúšal šikovne Nicolas Ritz. Jeho zakončenie dokázal Grubauer vytlačiť a potom mu pomohli aj jeho spoluhráči z obrany.
06:17
V útočnom pásme odviedol dobrú robotu Valentin Claireaux. Puk sa dostal na modrú čiaru na hokejku Manaviana, ktorý tvrdo pálil. Zakončenie mu však nesadlo.
05:41
Nemci odišli vo väčšom počte striedať, potom to strelecky skúšal spoza obrancu Damien Fleury. Jeho pokus mieril priamo na brankára.
05:05
Korbinian Holzer nahodil puk po mantineli, no puk sa od zadného mantinelu odrazil zvláštne pred bránku a Hardy si musel dať pozor.
04:34
Francúzski hokejisti šli prestriedať. Jasný signál dostal obranca, ktorý ostal v obrannom pásme posledný a čakal na čerstvé sily.
03:45
importantPo góle volala francúzska príležitosť. Z tesnej blízkosti sa snažil presadiť Alexander Texier, no zblízka neprekvapil nemeckého gólmana, napálil mu to do betónov.
03:18
Nemeckí hokejisti majú v týchto chvíľach menšie problémy s rozohrávkou a s pukom z obranného pásma sa im ide iba veľmi ťažko.
02:32
Po pravom krídle vyštartoval dopredu Charles Bertrand, ktorému sa podarilo ohroziť Grubauera. Nemecký gólman bol pripravený.
02:08
Floiran Hardy si pokryl svoj priestor znovu. Od modrej čiary smerovalo na bránku strelecké zakončenie Marca Nowaka. Francúzsky gólman vyrazil pred seba a prikryl.
01:38
Francúzi sa poctivo vracali do obranného pásma, aby zvládli nemecké prečíslenie a podarilo sa im to úspešne uskutočniť.
01:01
Aj nemeckí hráči sa chceli pripomenúť svojim protihráčom. K strele od modrej čiary sa dostal Seider, jeho pokus smeroval na Hardyho.
00:37
Francúzi dobre vybehli na svojho súpera. Spomedzi kruhov sa strelecky presadil Valentin Claireaux, ktorého zakončenie skončilo na Grubauerovi.
00:14
Damien Fleury si nakorčuľoval po ľavej strane ihriska. Šikovne ho však na zadný mantinel vytlačil Moritz Müller.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Nemecko: Grubauer (Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Hager, Pföderl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer.

Francúzsko: Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil – Perret, Ritz, Valier – Bozon, Claireaux, Fleury – Treille, Texier, Rech – Berthon, Leclerc, Guttig – Bertrand.

Rozhodca: Romasko, Sidorenko – Lazarev, Šišlo.
Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu skupiny A medzi Nemeckom a Francúzskom. Stretnutie sa v košickej Steel Aréne začne o 20:15 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Nemeckí hokejisti zatiaľ zažívajú úspešný vstup do turnaja a po dvoch zápasoch majú na konte šesť bodov. Nemci sa v úvodnom vystúpení síce trochu viac natrápili s Veľkou Britániou, napokon ju však dokázali zdolať 3:1. V druhom vyrovnanom zápase bodovali takisto naplno, poradili si s Dánskom výsledkom 1:2 a aj vďaka týmto výsledkom im zatiaľ v tabuľke patrí tretie miesto so skóre 5:2.

Francúzsko má zatiaľ opačný vstup do turnaja ako Nemecko. V úvodnom vystúpení Francúzi odohrali zápas, v ktorom sme videli poriadnu gólovú prestrelku. Napokon Francúzi podľahli Dánom 5:4 po samostatných nájazdoch a získali jeden bod. V ďalšom zápase bola francúzska obrana dobitá až sedemkrát a Spojené štáty inkasovali iba jeden gól. USA teda Francúzsko podľahlo vysoko 7:1.

V tejto sezóne sa v prípravnom zápase tieto tímy nestretli. Udialo sa tak naposledy minulý rok v apríli počas prípravy na MS. Francúzi podľahli Nemcom raz 7:1 a druhýkrát 2:1 po predĺžení. Posledné vzájomné šampionátové stretnutie sa uskutočnilo počas MS v roku 2016, vtedy Francúzsko zdolalo Nemecko 3:2 po nájazdoch.

Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019. (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nemecko porazilo aj Francúzsko, na MS ešte nestratilo ani bod