Mladí Slováci porazili Severné Írsko, rozhodol Bénes

Na snímke sa raduje po strelení gólu hráč Slovenska Lászlo Bénes.
Na snímke sa raduje po strelení gólu hráč Slovenska Lászlo Bénes. (Autor: TASR)
Sportnet|5. sep 2017 o 00:00

Slováci sa dostali na čelo kvalifikačnej skupiny.

Kvalifikácia ME 2019 futbalistov do 21 rokov - 2. skupina:

Slovensko - Severné Írsko 1:0 (0:0)

Gól: 61. Bénes

ŽK: 26. Balaj, 80. Sipľak - 26. Donnelly, 48. Gorman, 50. J. Thompson, 66. Doherty, rozhodoval: Meler (Tur.), 2339 divákov

Slovensko: Rodák - Šulek (80. Kružliak), Vavro, Sipľak, Hancko - Lesniak - Čmelík (70. Špalek), Hromada, Bénes, Polievka (90.+1 Jirka) - Balaj

Severné Írsko: Mitchell - Dummigan, Donnelly, Johnson, Doherty (78. McDonagh) - Gorman (57. Gordon), Hall, Thompson - Smyth (78. Parkhouse), Kennedy, Owens

SENICA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov uspeli aj vo svojom druhom vystúpení v kvalifikácii o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska.

Po piatkovom víťaznom vstupe v Estónsku (2:1) mladí Slováci v utorok v Senici v rámci kvalifikačnej 2. skupiny zvíťazili 1:0 nad rovesníkmi zo Severného Írska.

Gólovým hrdinom duelu bol László Bénes, skóroval po hodine hry.

Zverenci českého trénera Pavla Hapala majú na konte šesť bodov a sú na čele skupiny.

V 2. skupine sú aj mladí Španieli, Islanďania a Albánci. Z pohľadu SR nasledujú dve domáce vystúpenia - v októbri v NTC Poprad proti Islandu (5. 10.) a Španielsku (10. 10.).

Pozrite si, ako mladí Slováci zdolali Severné Írsko: fotogaléria

6.9.2017

Priebeh zápasu

I. polčas

V 3. minúte sa na vlastnej polovici dopustil veľkého zaváhania pri spracovaní lopty pravý obranca Šulek a Smyth sa ocitol hneď skraja stretnutia vo vyloženej príležitosti, ktorú však nepremenil, keď prestrelil slovenskú bránku.

Hostia boli nebojácni aj naďalej, domáci chceli prevziať kontrolu futbalovo. Prvý náznak bola prihrávka Polievku a zakončenie Hancka, severoírsky brankár Mitchell si s ním poradil na dva razy. Slováci už boli s pribúdajúcimi minútami istejší na lopte, Hancko si pripísal ďalšiu strelu.

Štart do kvalifikácie sa podaril, viem si však predstaviť v určitých fázach lepšiu hru.


Pavel Hapal, tréner SR 21

Na opačnej strane zahrozil z druhej vlny Thompson, aj on minul priestor troch súperových žrdí. Bénes rozohral v závere úvodnej dvadsaťminútovky priamy kop, Hancko zakončil do tretice neúspešne.

Nasledoval však roh, Bénes sa dostal k prudkej strele, ktorú len s námahou vykopol Mitchell. Hancko sa z pozície ľavého obrancu neúnavne snažil skórovať, jeho ďalší a dosiaľ najnádejnejší projektil Mitchell vytesnil na spojnicu.

Hancko sa neskôr presunul od úlohy centrujúceho hráča, ani po tomto nebezpečí sa neotvorilo skóre. Hostia držali v prestávke bezgólový stav najmä vďaka svojmu brankárovi.

II. polčas

Bénes vypálil krátko po zmene strán z priameho kopu, Mitchell sa natiahol a opäť podržal Severné Írsko. Obliehanie hosťujúcej bránky pokračovalo, no snaha Balaja ani Čmelíka nepriniesla gólové ovocie.

Slováci konečne dokázali prelomiť defenzívu protivníka v 61. minúte, keď sa po prihrávke Čmelíka z pravej strany Bénes presadil umiestneným pokusom - 1:0. Čmelík sa neskôr takmer rozbehol do samostatného úniku, ale Doherty ho zastavil za cenu žltej karty.

Ako sa blížil záver, domácim sa otváral priestor na rýchlejšie kontry, no ani hostia neskladali zbrane a o vyrovnanie sa pokúšali centrovanými loptami.

Šulek napádal protihráčov v ich šestnástke, lopta sa odrazila k Balajovi, ten však nemal dostatok času na presnejšiu reakciu. Slovákov to nemuselo mrzieť, nepripustili drámu ako v Estónsku a za troma bodmi dokráčali na domácej pôde s čistým kontom.

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Pavel Hapal (tréner SR "21"): "Bolo to vydreté, lebo sme nepremenili šance. Ich brankár chytil tri či štyri góly. Bol tam strach o výsledok, takéto víťazstvá sú napokon veľmi dôležité. Hráči sa zomkli. Som rád, že sme vyhrali, je to pre nás veľmi dôležité. Boli sme oveľa kvalitnejší a vypracovali sme si oveľa viac šancí. Štart do kvalifikácie sa podaril, viem si však predstaviť v určitých fázach lepšiu hru. V októbri to bude náročný dvojzápas; verím, že hráči budú zdraví, budú hrávať v kluboch a budú pripravení pobiť sa o výsledok."

Jakub Hromada (stredopoliar a kapitán SR "21"): "Vypracovali sme si veľké množstvo šancí. Našťastie, jednu sme premenili. Musíme byť efektívnejší. Na konci nás trochu zatlačili, no nedostali sa do šancí. Veľká poklona pre mužstvo za bojovnosť, odmakali sme to. Máme šesť bodov, rozbehnuté to je dobre. Kvalifikácia je však veľmi dlhá, čaká nás ešte kopec driny."

Dávid Hancko, obranca SR 21: "Pocity sú fantastické. Myslím si, že sme si zaslúžili počas celého zápasu zvíťaziť a získať tri body. Dominovali sme, Severných Írov sme nepustili do ničoho vážneho. Naopak, vypracovali sme si veľa šancí, jediná nás môže mrzieť efektivita, že sme dali iba jeden gól."

Lukáš Čmelík, stredopoliar SR 21: "Pripravovali sme sa, že Severné Írsko bude hrať 3-5-2, ale nečakal som, že krajní záložníci budú až tak v línii. Niekedy bránili piati v línii, ťažko sa presadzovalo, nedalo sa hrať za obranu, lebo boli veľmi blízko pri brankárovi. Nakoniec sme to 'ukopali', som rád."

Ďalší zápas 2. kvalifikačnej skupiny o postu na ME 2019:

Estónsko - Španielsko 0:1 (0:0)

Tabuľka 2. skupiny:

1.Slovensko22003:16
2.Severné Írsko32013:26
3.Albánsko31113:34
4.Španielsko11001:03
5.Estónsko40132:51
6.Island10012:30

Online prenos: Slovensko U21 - Severné Írsko U21 (kvalifikácia ME 2019, futbal)

Kvalifikácia na ME U21 Skupina 2 2017/2018
05.09.2017 o 20:30
Slovensko
1:0
(0:0, 1:0)
90+4 minúta
Ukončený
Sev. Írsko
Prehľad
Góly: 61. Bénes. ŽK: 27. Balaj (SVK), 80. Sipľak (SVK) – 26. Donnelly (NIR), 48. Gorman (NIR), 50. Thompson (NIR), 65. Doherty (NIR). Rozhodca: Meler – Kan, Ersoy (všetci TUR). Diváci: 2339.
Prenos
Zaznel záverečný hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje dnešné stretnutie. V ňom sme mali možnosť vidieť len jeden presný zásah a to v 61. minúte z kopačky Bénesa. Slovensko nám predvádzalo pekný kombinačný futbal a naopak Severné Írsko sa sústredilo na pevnú defenzívu a udrieť sa snažilo po rýchlych protiútokoch. Slovensko si tak z dnešného stretnutia odnáša plný bodový zisk a posúva sa na prvú priečku skupiny 2. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek.
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 5:0.
Střely mimo: 6:6.
Rohy: 7:3.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 16:16.
90+4
Koniec zápasu.
90+3
Jakub Hromada bol v súboji na vlastnej polovici ihriska faulovný, čo si Halil Umut Meler všimol a okamžite reagoval. Pri lopte tak budú sokolíci, ktorí sa s rozohrávkou príliš ponáhľať nebudú.
90+2
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Erik Jirka.
90+1
importantŠtvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť v druhom polčase ešte štyri minúty navyše.
90
Severné Írsko zahrávalo voľný kop takmer z poliacej čiary. Centrovaný pokus smeroval až do šestnástky domácich, kde sa najlepšie zoorientoval Marek Rodák, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
89
Sokolíci sa rozhodli rohový kop zahrať krátkou formou, čo znamená, že aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
88
László Bénes poslal loptu do pokutového územia súpera, ale len do priestorov, kde nestál ani jeden jeho spoluhráč. Slovensko bude zahrávať rohový kop.
87
Denis Vavro stál v správnom čase na správnom mieste, keď dokázal zachytiť a odkopnúť nepríjemný center Camerona Dummigana.
86
Nikolas Špalek sa snažil nájsť lepšie postaveného spoluhráča na ľavej strane ihriska. Jeho prihrávka bola však veľmi nepresná a smerovala až za postrannú čiaru.
85
Filip Balaj sa snažil od posledného brániaceho hráča získať loptu, čo sa mu aj podarilo, ale za cenu faulu. Filip Balaj si musí dať na podobné situácie pozor. V dnešnom stretnutí už jednu žltú kartu získal.
84
Podobnú situáciu sme sledovali aj na opačnej strane, kde sa útočným faulom prezentoval Ben Hall.
83
Nikolas Špalek bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Ten svojim hvizdom vstupuje do diania hry. Pri lopte budú hostia.
82
Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zoorientoval jeden z brániacich hráčov, ktorý loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
81
Napokon z toho bola centrovaná lopta, do ktorej sa oprel Jakub Hromada a poslal ju do zámedzia. Severné Írsko bude zahrávať rohový kop.
80
yellowCardŽltú kartu dostáva Michal Sipľak (Slovensko). Po tejto udalosti budú hostia zahrávať voľný kop z pozície vhodnej na priame ohrozenie.
80
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Martin Šulek, prichádza Dominik Kružliak.
78
changeStriedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Ben Doherty, prichádza Jamie McDonagh.
Striedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Paul Smyth, prichádza David Parkhouse.
77
Filip Balaj sa dostal k odrazenej lopte, ale pravdepodobne tento odraz nečakal a loptu poslal veľmi nepresne vedľa pravej tyčky. Nasledovať bude odkop od bránky Severného Írska.
76
importantHlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 2339 platiacich divákov.
74
importantJordan Thomspon poslal veľmi presný center do priestorov šestnástky Slovenska, kde sa do hlavičkového zakončenia dostal Ben Kennedy, ale lopta si to namierila nad brvno Rodákovej bránky.
73
Ben Doherty poslal center z ľavej strany ihriska, ale ani tento nenašiel toho správneho adresára. Hostia sa na dlhší čas usadili na našej polovici ihriska a vytvárajú si menší tlak.
72
Severné Írsko malo výhodu voľného kopu. K realizácii sa postavil Charlie Owens, ktorého center síce prepadol v šestnástke Slovenska, ale ako prvý bol pri lopte Jakub Hromada, ktorý loptu poslal do bezpečia.
71
Slovenský tím zatiaľ výborne kontroluje priebeh stretnutia. Napriek tomu, že domáci futbalisti vyhrávajú, tak sa aj naďalej snažia o ďalší presný zásah a svojho súpera takmer k ničomu nepúšťajú.
70
changeStriedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Lukáš Čmelík, prichádza Nikolas Špalek.
69
Lukáš Čmelík sa snažil odcentrovať z pravej strany ihriska, ale jeho pokus dokázal zblokovať Ben Doherty.
68
Máme tu čas na malé štatistické okienko. Pomer držania lopty je: 65% – 35%.
67
67
Paul Smyth si spracoval mäkkučký center v šestnástke súpera a ocitol sa voľný pred Marekom Rodákom. Ten napokon nemusel vôbec zasahovať, pretože Paul Smyth zakončil úplne mimo bránky.
66
Pri lopte sú momentálne sokolíci, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska formou krátkych prihrávok.
65
yellowCardŽltú kartu dostáva Ben Doherty (Severné Írsko).
64
Jakub Hromada dostal veľmi dobrú prihrávku do behu, ale celý individuálny prienik zbrzdil a napokon o loptu ešte pred šestnástkou prišiel.
63
Severné Írsko má výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska. Budú sa snažiť usadiť na polovici súpera a vytvoriť si potrebný tlak.
61
61
goalSlovensko dalo gól!
Lukáš Čmelík si zbehol do voľného priestoru, kde inkasoval prihrávku. Loptu takmer okamžite preposlal formou prízemnej prihrávky do šestnástky súpera, kde sa zjavil LÁSZLÓ BÉNES, ktorý strelou z prvej našiel voľný priestor pri ľavej žrďke. Stav stretnutia je 1:0!
60
Ben Kennedy sa postavil k voľnej lopte a zvolil prudký prízemný center. Ten dokázal zachytiť jeden z domácich obrancov a vyviesť loptu do bezpečia.
59
Severné Írsko bude mať po nedovolenom zákroku nášho hráča výhodu voľného kopu zo strednej vzdialenosti.
58
Pri lopte sú hostia, ktorí sa s loptou nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa budú snažiť založiť útok smerom dopredu.
57
changeStriedanie v tíme Severné Írsko: z ihriska odchádza Dale Gorman, prichádza Shea Gordon.
56
Centrovaná lopta po rohovom kope si našla cestu len k brániacemu hráčovi, ktorý ju s veľkým kľudom poslal do bezpečnej vzdialenosti.
55
Filip Lesniak poslal dlhú loptu až pred bránku Conora Mitchella, ktorý vyutekal zo svojej obvyklej pozície, ale loptu nezachytil. Tá napokon smerovala do zámedzia. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. Slovensko bude zahrávať rohový kop.
53
53
importantLukáš Čmelík stál v pokutovom území súpera, keď mu bola poslaná prudká prihrávka. Loptu len tečoval a nasmeroval ju smerom k bránke. Conor Mitchell si na svoje konto pripíše ďalší dôležitý zákrok.
52
Róbert Poliavka ostáva po súboji ležať na trávniku. Domáce publikum si pýta ďalší voľný kop, ale tentoraz to bude len odkop od bránky Severného Írska.
51
Ben Kennedy po tom, čo po súboji spadol na trávnik sa dožadoval voľného kopu. Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukázal opačným smerom. Ben Kennedy bol tým hráčom, ktorý sa previnil voči pravidlám.
50
yellowCardŽltú kartu dostáva Jordan Thompson (Severné Írsko).
49
importantKu realizácii voľného kopu sa postavil László Benés, ktorý skúsil priamo ohroziť gólmana. Loptu nasmeroval do ľavej šibenice, ale aj toto dokázal Conor Mitchell zachytiť. Neskutočné!
48
A hneď vzápätí jeden z hráčov hostí fauloval nabiehajúceho Róberta Polievku. Slovensko môže opäť ohroziť súpera po voľnom kope.
48
yellowCardŽltú kartu dostáva Dale Gorman (Severné Írsko).
47
47
importantCentrovanú loptu z voľného kopu poslal Jakub Hromada, ktorý našiel hlavu Michala Sipľaka. Jeho hlavičkový pokus dokázal Conor Mitchell vyraziť na rohový kop.
46
Domáce publikum si pýta gól. Ako Slovensko vynaloží s ponúknutým voľným kopom z dobrej vzdialenosti?
46
Začal sa druhý polčas.
Štvrtý rozhodca sa nerozhodol nadstaviť ani jednu minútu navyše a tak ten hlavný ukončuje prvý polčas. Ten možno označiť ako priemerný. Nemali sme síce možnosť vidieť ani jeden presný zásah, ale videli sme zopár zaujímavých šancí na oboch stranách. Slovensko je tým tímom, ktorý v dnešnom zápase dominuje. Slovensko dnes vsadilo na kombinačný štýl hry a hostia naopak na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 13 minút.
45+0
Prvý polčas sa skončil.
44
Dale Gorman si v strede pola vyšliapol na Lászla Bénesa. Halil Umut Meler stál dostatočne blízko, aby mu táto skutočnosť neunikla a okamžite odpískal.
43
David Hancko teraz úplne zbytočne stratil loptu v strede ihriska, vďaka čomu mohli hostia založiť rýchly útok smerom dopredu, ale bude z toho len outové vhadzovanie v prospech Severného Írska.
42
42
Lászlo Bénes zbytočne nešpekuloval a poslal loptu približne z tridsiatich metrov. Conor Mitchell sa na loptu len pozeral, pretože nemuse ani zasahovať. Slabý strelecký pokus si to namieril mimo bránky.
41
Hostia sa snažia niečo vymyslieť na polovici súpera, ale nedarí sa im dostať bližšie k vápnu. Za to môže zatiaľ dobre fungujúca defenzíva Slovenska, ktorá svojmu súperovi dáva len minimum priestoru na hracej ploche.
40
Sokolíci mali výhodu rohového kopu. Ku realizácii sa postavil Jakub Hromada, ktorý z rohovej zástavky poslal centrovaný pokus na vzdialenejšiu žrď. Tam sa do zakončenia tlačil jeden z domácich hráčov, ale nepochodil. Conor Mitchell bude odkopávať od vlastnej bránky.
38
Lukáš Čmelík prihrával vedľa stojacemu Jakubovi Hromadovi, ktorého však sklamal prvý dotyk s loptou, ktorá napokon smerovala až do zámedzia. Nasledovať bude odkop od bránky Sev. Írska.
37
Lászlo Bénes šikovnou prihrávkou vysunul rozbehnutého Jakuba Hromadu, ktorý priviezol loptu až do šestnástky súpera. Odtiaľ sa snažil pravdepodobne prihrávať, ale lopta mu ideálne nesadla a napokon o ňu prišiel.
36
Michal Sipľak sa snažil rozbehnúť rýchlu akciu svojho tímu. Zvolil si na to dlhý nákop k nabiehajúcemu Balajovi. Pri lopte bol v tomto prípade ako prvý Conor Mitchell.
35
Podobnú situáciu sme mali možnosť vidieť aj na opačnej strane. Nariadený voľný kop sa rozhodol rozohrať Lászlo Bénes. Jeho center nebol vôbec zlý, no napriek tomu skončil len na hlave brániaceho hráča.
34
Po tomto voľnom kope sa v šestnástke Slovenska najlepšie zoorientoval Marek Rodák, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol k sebe.
33
Ben Kennedy sa snažil vrátiť loptu do zadných rad, čo mu nevyšlo, ale bol faulovaný. Sokolíci sa teraz budú brániť, pretože súper bude zahrávať voľný kop.
32
Domáci hráči rozbiehali rýchly protiútok, ktorý však Filip Lesniak v strede pola zbytočne zbrzdil. Napriek tomu sú domáci aj naďalej pri lopte a obliehajú súperovú polovicu.
30
Liam Donnelly neustál súboj s protihráčom a spadol na trávnik. Hlavný arbiter prerušuje hru a pri lopte budú hostia.
29
Ben Kennedy zahral loptu rukou, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Slovensko bude zahrávať voľný kop z veľkej vzdialenosti.
28
V hre sa po dlhšom prerušení pokračuje ďalej. Loptu majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí sa na dlhší čas usadili na polovici súpera.
27
yellowCardŽltú kartu dostáva Filip Balaj (Slovensko).
26
yellowCardŽltú kartu dostáva Liam Donnelly (Severné Írsko).
25
25
importantDavid Hancko zbytočne nešpekuloval a poslal tvrdý projektil medzi tri žrde približne z dvadsiatich metrov. Conor Mitchell loptu vyrazil na vlastné brvno, od ktorého sa lopta odrazila presne na kopačku Lukáša Čmelíka, ale jeho dorážka smerovala len do bočnej siete. To bola šanca!
24
Domáci futbalisti získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
23
Jakub Hromada ostáva po súboji otrasený ležať na trávniku a tak hlavný arbiter je nútený prerušiť hru. Vyzerá to však tak, že nebude potrebovať opateru lekárského tímu.
22
Dale Gorman sa snažil prekvapiť mareka Rodáka strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil si našiel cestu len niekde medzi divákov. Nasledovať bude odkop od bránky Slovenska.
21
Lopta sa dostala až na kopačku Conora Mitchella, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal ju čo najďalej od vlastného vápna.
20
importantDo obrovskej príležitosti sa dostal Lászlo Bénes, ktorý pálil z bezprostrednej blízkosti, ale jeho strelecký pokus z voleja dokázal Conor Mitchell zázračným zákrokom zachytiť.
19
19
Slovensko má po nedovolenom zákroku Bena Halla možnosť skórovať po nariadenom voľnom kope. Ten sa rozohraje zo strednej vzdialenosti.
18
Po sérii krátkych prihrávok sa k lopte dostal aj Marek Rodák, ktorý s veľkým kľudom na kopačke posiela loptu vedľa stojacemu spoluhráčovi.
17
importantCentrovaná lopta po rohovom kope síce skončila v domácej bránke, ale až po nedovolenom zákroku na Mareka Rodáka. Gól tak nie je platný a stav ostáva nezmenený.
16
Charlie Owens si spracoval prihrávku svojho spoluhráča a pokračoval bližšie k vápnu súpera, odkiaľ sa rozhodol zakončiť. Jeho strelecký pokus síce smeroval mimo bránky, ale po dotyku nášho brániaceho hráča. Sev. Írsko bude zahrávať rohový kop.
15
Jordan Thompson si zbehol pred hranicu veľkého vápna súpera na odrazenú loptu, do ktorej sa oprel z prvej, ale jeho prízemná strela smerovala vedľa pravej tyčky.
14
Lukáš Čmelík sa snažil zachytiť dlhú prihrávku spoluhráča, ale pri lopte bol ako prvý brániaci hráč, ktorého však Lukáš Čmelík prinútil loptu zahrať do outu.
13
Domáci futbalisti sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera. Tá zatiaľ funguje výborne a sokolíkom neumožnuje strieľať z lepších pozícii.
12
Róbert Polievka sa skúsil presadiť hneď proti štvorici brániacich hráčov, ale ani v tomto prípade nepochodil. Na hranici veľkého vápna mu nevyšla finálna kľučka a o loptu prišiel.
11
Paul Smyth si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
10
Filip Balaj bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý hvizdom vstupuje do diania hry. Pri lopte budú futbalisti Severného Írska.
9
Priebeh hry sa nám troška upokojil. Lopta sa nachádza na polovici Slovenska, kde si ju domáci hráči formou krátkych prihrávok medzi sebou vymieňajú.
8
Už to vyzeralo tak, že sa Róbert Polievka dostane do vážnejšej príležitosti na skórovanie, ale v tom ho zastavil verdikt postranného arbitra. Ofsajd!
7
importantRóbert Polievka perfektnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Davida Hancka, ktorý sa ocitol zoči-voči gólmanovi. Jeho strelecký pokus však smeroval len do miest, kde stál pripravený Mitchell, ktorý pokus chytá.
6
6
Jeden z hráčov hostí dlhým pasom hľadal niekoho lepšie postaveného zo svojich spoluhráčov, ale jeho úmysel bol pridlhý a lopta smerovala do zámedzia. Slovensko bude pokračovať s odkopom.
5
László Bénes sa snažil individuálne presadiť proti dvojici brániacich hráčov, čo sa mu však nepodarilo a o loptu prišiel.
4
importantPo neúspešnom rohovom kope sa hostia dostali do rýchleho protiútoku. Bol to Paul Smyth, ktorý individuálnym spôsobom potiahol loptu až do nášho pokutového územia, odkiaľ nedokázal z väčšieho uhlu trafiť úplne prázdnu bránku.
3
3
Šulek sa svojim nadýchaným centrom snažil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale našiel len nohu brániaceho hráča, ktorý poslal loptu do zámedzia. Nasledovať bude rohový kop v prospech Slovenska.
2
Hostia budú vhadzovať na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ sa budú snažiť založiť úvodnú akciu smerom dopredu.
1
Severné Írsko malo výhodu úvodného výkopu.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Rodák – Šulek, Vavro, Sipľak, Hancko – Lesniak – Čmelík, Hromada (C), Bénes, Polievka – Balaj
Náhradníci: Jakubech – Kružliak, Káčer, Vestenický, Černák, Špalek, Jirka

Severné Írsko: Mitchell – Dummingan, Donnelly (C), Johnson, Doherty – Gorman, Hall, Thompson – Smyth, Kennedy, Owens
Náhradníci: Hazard – McDermott, Gordon, McGonigle, McDonagh, Parkhouse, McClean

Rozhodca: Meler – Kan, Ersoy (všetci TUR).

Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na kvalifikáciu Eura U21, kde Slovensko U21 privíta sa štadióne v Senici Severené Írsko U21. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

SLOVENSKO U21: Sokolíci odohrali v skupine 2 zatiaľ len jedno stretnutie, ktoré bolo však úspešné a so ziskom troch bodov figurujú na priebežnej tretej priečke. Na svoj prvý kvalifikačný zápas vycestovali do Estónska, kde v 14. minúte otvoril stav stretnutia Sipľak. Diváci potom dlho presný zásah nevideli. To sa zmenilo až v 83. minúte, kedy vyrovnal Poom. O žiadne veľké prekvapenie sa napokon nejednalo, pretože v 89. minúte si Mutso vsietil neštastný vlastný gól, vďaka čomu si Slovensko odnieslo plný bodový zisk. Mužstvo prešlo aj výraznou obmenou. Zo súčasného kádra bolo na šampionáte v Poľsku len sedem hráčov, pričom do hry nastúpili len Haraslín a Bénes. Naopak, kostru mužstva tvoria hráči, ktorí sa pred štyrmi rokmi dostali do osemfinále MS hráčov do 17 rokov. Viac ako polovica nominovaných futbalistov pôsobí v domácej súťaži.

SEVERNÉ ÍRSKO U21: Mladíci Severného Írska odohrali v skupine 2 dovedna dve stretnutia, v ktorých vždy dokázali naplno bodovať a tak momentálne obsádzajú prvú priečku tabuľky. V prvom zápase vycestovali do Estónska, kde v nadstavenom čase strhol Donnelly vedenie na svoju stranu, vďaka čomu jeho tím odchádzal s víťazstvom 2:1. Naposledy však hrali pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorých potešili v zápase proti Albánsku opäť v nadstavenom čase, kedy opäť Donnelly vsietil jediný a zároveň víťazný gól.

Slovenský sokolíci sa zatiaľ s výberom Severneho Írska nestretli, napriek tomu svetoví bookmakeri favorizujú práve ich. Na víťazstvo Slovenska U21 je vypísaný kurz 1.38, na remízu 4.45 a na prekvapivé víťazstvo hostí je vypísaný kurz 8.20.

Z pozície komentátora sa na Vás teší Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladí Slováci porazili Severné Írsko, rozhodol Bénes