Kanada vyhrala 4:0. Výsledok nezodpovedá dianiu na ľade, znie z Francúzska

Francúzsko malo šance, no nedokázalo ich premeniť.
Francúzsko malo šance, no nedokázalo ich premeniť. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. máj 2016 o 16:21

Francúzsko malo príležitosti, no bolo málo efektívne.

MS 2016 - B-skupina (Petrohrad)

Kanada - Francúzsko 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Stone (Hall, McDavid), 36. Duchene (Perry, Ellis), 44. Scheifele (Stone, Marchand), 55. Perry (O'Reilly, Gallagher).

Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Öhlund (Švéd.) - Kilian (Nór.), Suominen (Fín.), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Kanada: Pickard - Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Dumba, Matheson - Stone, Scheifele, Marchand - Perry, Brassard, Hall - Duchene, McDavid, Domi - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Reinhart

Francúzsko: Quemener - Auvitu, Moisand, Beron, Dieude Fauvel, Janil, Raux - Fleury, Bellemare, S. Treille - Bertrand, Lamperier, Perret - Desrosiers, Ritz, Claireaux - Berthon, T. da Costa, Meunier - Bozon

Kanada vstúpila do stretnutia premiérovo s obrancom Ellisom vcelku vlažne. Francúzi ju "hrýzli" a najmä v prvej tretine viackrát hrozili pred Pickardom.

Aj keď to obhajcom titulu nešlo úplne podľa predstáv, so skórovaním napokon nemali problém, čo v 9. minúte potvrdil Stone.

Kanada porazila Francúzsko jednoznačne 4:0: fotogaléria

16.5.2016

Nový muž v kanadskej defenzíve Ellis zatiahol na začiatku druhú tretiny ručnú, Bertrand však nariadené trestné strieľanie nepremenil.

hlasy po zápase /zdroj: IIHF/:

Calvin Pickard, brankár Kanady: "Všetkých šesť zápasov sme odohrali veľmi dobre a v každom sme sa snažili zlepšiť. Vieme, že Fíni budú náročný súper, ale je to ďalší krok, ktorý musíme zvládnuť na našej ceste za medailou."

Pierre-Edouard Bellemare, útočník Francúzska: "Výsledok 4:0 nezodpovedá dianiu na ľade. Podali sme lepší výkon, než ukazuje skóre. Kanada hrala nátlakovo a skórovala na konci našich presiloviek v momentoch, keď sme boli unavení. Sú to veci, z ktorých sa môžeme do budúcnosti poučiť."

Francúzi hrali obetavo aj agresívne smerom dopredu, no vyprodukovali len malé množstvo striel. Z druhého gólu Duchena sa síce "Les Bleus" ešte otriasli, ale po prestávke ich tretím zaklincoval Scheifele.

Sympatická francúzska snaha nepriniesla zníženie, naopak kanadská pohoda potvrdenie ďalšieho triumfu, ktorý zavŕšil Perry.

Šesť výhier v normálnom hracom čase v sérii pre Kanadu

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kanada vyhrala 4:0. Výsledok nezodpovedá dianiu na ľade, znie z Francúzska