Futbalové prestupy ONLINE: Útočník Manchestru City prestupuje do Madridu (utorok, 6. august)

Julian Alvarez (vpravo) a Erling Haaland.
Julian Alvarez (vpravo) a Erling Haaland. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. aug 2024 o 08:00 (aktualizované 6. aug 2024 o 18:57)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v utorok 6. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v utorok 6. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


Prestup Olma do Barcelony je na spadnutie, píšu Španieli

18:57 Funkcionári španielskeho klubu FC Barcelona sa dohodli s predstaviteľmi nemeckého RB Lipsko na prestupe ofenzívneho stredopoliara Daniho Olma.

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, transfer je údajne blízko k spečateniu.

Zainteresované strany sa už ústne dohodli, pričom FC Barcelona by mal za hráča zaplatiť sumu 55 miliónov eur rozloženú do viacerých splátok plus prípadných sedem miliónov na bonusoch. Olmo by mal podpísať šesťročný kontrakt.

Lipsko predtým odmietlo dve ponuky barcelonského klubu, no keďže 26-ročný Dani Olmo prejavil veľký záujem o prestup, zástupcovia nemeckého klubu zostali za rokovacím stolom.


Rumunská reprezentácia má staronového trénera

17:04 Mircea Lucescu bude opäť trénovať futbalovú reprezentáciu Rumunska. Sedemdesiatdeväťročný kormidelník sa vrátil na post po dlhých 38 rokoch.

Lucescu viedol národný tím v rokoch 1981 až 1986. Teraz na poste vystriedal Edwarda Iordanescua, ktorý odstúpil po tom, čo krajinu priviedol do osemfinále na ME 2024 v Nemecku.

"Robil som všetko, čo som mohol, aby som ponuku odmietol," vyhlásil na tlačovej konferencii Lucescu, podľa ktorého mal zobrať funkciu niekto mladší. "No nemôžem povedať nie národnému tímu, to by odo mňa bolo zbabelé," dodal skúsený tréner, ktorý podpísal dvojročný kontrakt.


Tah blízko k prestupu do Bayernu

14:33 Nemecký reprezentačný stopér Jonathan Tah je podľa denníka Kicker blízko dohody o prestupe do FC Bayern Mníchov.

Dvadsaťosemročný rodák z Hamburgu strávil predchádzajúcich deväť bundesligových sezón v tíme Bayer 04 Leverkusen, s ktorým v uplynulom ročníku získal titul v I. bundeslige.

Spomenutý zdroj uvádza, že prvú ponuku Bavorov v hodnote 18 miliónov eur „farmaceuti“ odmietli.

Tridsaťtrinásobný nemecký šampión však svoj záujem navýšil o sedem miliónov, čo sa stretlo s kladnou odozvou.

Kicker však pripomína, že príchod stredného obrancu s koreňmi v Pobreží Slonoviny je podmienený odchodom stopéra Matthija de Ligta, ktorý rokuje s anglickým veľkoklubom Manchester United.


Manchester City prijalo ponuku Atletica

13:38 Argentínsky futbalista Julian Alvarez je blízko prestupu z Manchestru City do Atletica Madrid. Úradujúci anglický majster má zaňho získať 95 miliónov eur.

Dvadsaťštyriročný útočník prišiel na Etihad Stadium z argentínskeho River Plate v januári 2022, anglický klub zaňho vtedy zaplatil približne 20 miliónov.

V drese "Citizens" odvtedy Alvarez odohral 103 zápasov, v ktorých strelil 36 gólov.

S národným tímom triumfoval na MS 2022 a dvakrát na juhoamerickom šampionáte Copa America (2021, 2024). V útoku City je však jednotkou nórsky kanonier Erling Haaland, pripomenula agentúra AFP.


Maresca kritizuje pravidlá Premier League

8:11 Nový manažér Chelsea Enzo Maresca povedal, že kluby z anglickej Premier League musia predávať hráčov z akadémie kvôli finančným pravidlám ligy o zisku a udržateľnosti.

Londýnsky klub predal za posledných pár rokov množstvo hráčov, ktorí prešli jej akadémiou, pričom najnovšie je s odchodom spájaný záložník Conor Gallagher, ktorý je blízko k podpisu zmluvy v španielskom Atleticu Madrid.

Nový manažér Chelsea Enzo Maresca povedal, že kluby z anglickej Premier League musia predávať hráčov z akadémie kvôli finančným pravidlám ligy o zisku a udržateľnosti.

Londýnsky klub predal za posledných pár rokov množstvo hráčov, ktorí prešli jej akadémiou, pričom najnovšie je s odchodom spájaný záložník Conor Gallagher, ktorý je blízko k podpisu zmluvy v španielskom Atleticu Madrid.

"Nie je to problémy iba Chelsea, je to problém pravidiel Premier League. Také sú pravidlá. Pre všetky kluby je v tejto chvíli takmer povinné, že sú nútené predávať hráčov z akadémie kvôli pravidlám. Netýka sa to len nás, ale všetkých klubov," uviedol Maresca.


Brighton získal talentovaného stredopoliara

8:00 Paraguajský futbalový stredopoliar Diego Gomez sa stane novou posilou Brightonu & Hove Albion.

S klubom anglickej Premier League sa dohodol na podmienkach kontraktu a pripojí sa k svojmu krajanovi Juliovi Encisovi. Informovali o tom juhoamerické médiá.

Dvadsaťjedenročný Gomez bol doposiaľ spoluhráčom Argentínčana Lionela Messiho v Interi Miami a v uplynulej sezóne patril k najväčším objavom zámorskej MLS.

Na OH 2024 v Paríži priviedol Paraguaj ako kapitán do štvrťfinále, kde "La Albirroja" prehrala s Egyptom po rozstrele zo značky 11 m.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Útočník Manchestru City prestupuje do Madridu (utorok, 6. august)