Futbalové prestupy ONLINE: Slot priviedol do Liverpoolu prvú letnú posilu (štvrtok, 29. august)

Federico Chiesa.
Federico Chiesa. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. aug 2024 o 13:25 (aktualizované 30. aug 2024 o 00:18)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v štvrtok 29. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra. Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste vo štvrtok 29. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Koniec online prenosu

0:18 Dnešný online prenos je na konci, ďakujeme za sledovanie. Ďalšie prestupy vám prinesieme už zajtra.

Škriniar odmietol ponuku od Al Nassr

23:48 Slovenský futbalový reprezentačný obranca Milan Škriniar odmietol ponuku od saudskoarabského klubu Al Nassr.

Napriek dohode medzi Al Nassr a jeho aktuálnym zamestnávateľom francúzskym PSG k prestupu nedôjde.

Informáciu priniesol renomovaný novinár Fabrizio Romano na sociálnej sieti.

V saudskoarabskom klube pôsobí aj portugalský fenomén Cristiano Ronaldo. V obrane by stopérsku dvojicu tvoril spoločne s Aymericom Laportem.

Škriniar sa aktuálne nachádza na prestupovej listine klubu, ktorý s jeho službami už nepočíta.

O služby kapitána slovenskej reprezentácie prejavili záujem aj kluby z Talianska, no len na hosťovanie. Parížsky veľkoklub však preferuje jeho predaj.


Druholigista ukončil spoluprácu s Pirlom

21:43 Andrea Pirlo už nie je hlavný tréner futbalistov UC Sampdoria. Taliansky druholigista s ním ukončil spoluprácu po tom, čo jeho zverenci vydolovali z troch zápasov iba jeden bod.

Štyridsaťpäťročný taliansky kouč sa ujal vedenia tímu v júni 2023, krátko po tom, čo mužstvo zostúpilo zo Serie A. V uplynulej sezóne dokázal so Sampdoriou obsadiť siedme miesto, 18 bodov ich delilo od priameho postupu do najvyššej súťaže.

Sampdoria v úvodnom zápase novej sezóny Serie B remizovala, ale nasledujúce dva prehrala a v novovznikajúcej tabuľke zostala tretia od konca.

Pre Pirla to bol tretí trénerský angažmán v kariére. V sezóne 2020/21 viedol Juventus Turín. Od júna 2022 do roku 2023 trénoval turecký Fatih Karagümrük. Správu priniesla agentúra AP.


Lukaku novým spoluhráčom Lobotku

17:14 Belgický futbalista Romelu Lukaku skompletizoval svoj prestup z Chelsea do SSC Neapol. S talianskym klubom vo štvrtok podpísal trojročný kontrakt a stal sa tak spoluhráčom slovenského stredopoliara Stanislava Lobotku.

Prestup belgického útočníka sa "ťahal" viac než mesiac, dôvodom boli finančné podmienky. Londýnsky klub zaňho napokon inkasoval 30 miliónov eur. Lukaku odohral za Chelsea v priebehu troch sezón len 44 zápasov a dva ročníky strávil na hosťovaniach v Interi Miláno a AS Rím.

Tridsaťjedenročný Belgičan mal aj ponuky zo Saudskej Arábie, do Neapolu chcel prestúpiť hlavne pre možnosť opätovnej spolupráce s trénerom Antoniom Contem. Pod ním hral v Interi, s ktorým získal v roku 2021 ligový titul. Informácie priniesla agentúra AFP.


Chiesa definitívne do Liverpoolu

16:33 Taliansky futbalista Federico Chiesa si prvýkrát v kariére zahrá v anglickej Premier League. Dvadsaťšesťročný krídelník prestúpil z Juventusu Turín do Liverpoolu.

Chiesa pôsobil v Juventuse od zimy 2020. V drese "starej dámy" odohral celkom 131 zápasov, v ktorých strelil 32 gólov a pridal 23 asistencií. Na konte má aj 51 štartov v národnom tíme, s ktorým triumfoval na ME 2020.

"Som veľmi šťastný, že som hráčom Liverpoolu. Keď mi zavolal športový riaditeľ Richard Hughes a tréner s otázkou, či chcem prísť, áno bola moja okamžitá odpoveď. Poznám históriu tohto klubu a viem, čo predstavuje pre fanúšikov. Neviem sa dočkať, kedy začnem," citovala Taliana agentúra AP.

Chiesa sa stal prvým hráčom v poli, ktorého anglický klub angažoval od príchodu nového trénera Arneho Slota. V utorok podpísali Angličania zmluvu s brankárom Gruzínska Giorgim Mamardašvilim z Valencie, no ten ešte do konca sezóny bude pôsobiť v La Lige.


Trippier ukončil reprezentačnú kariéru

15:15 Kieran Trippier si už viac neoblečie dres anglickej futbalovej reprezentácie. Ukončiť kariéru v národnom tíme sa 33-ročný obranca Newcastlu United rozhodol po tom, ako zaň odohral 54 medzištátnych zápasov. Informovala AP.

Trippier už nefiguruje v kádri dočasného trénera Albiónu Leea Carsleyho na septembrový dvojzápas Ligy národov.

Jeho najslávnejší moment v reprezentačnej kariére sa odohral v semifinále MS 2018, keď z priameho kopu skóroval do siete Chorvátska pri semifinálovej prehre 1:2. Hral aj na ME 2020 a 2024, na ktorých Anglicko v oboch prípadoch prehralo vo finále.


Bournemouth získal brankára Chelsea

15:04 Anglický futbalový klub Bournemouth získal na hosťovanie brankára Kepu Arrizabalagu. Dvadsaťdeväťročný hráč prišiel z Chelsea do konca prebiehajúcej sezóny.

Arrizabalaga strávil predošlý ročník na hosťovaní v Reale Madrid, no vo všetkých súťažiach odohral dokopy len 20 zápasov. Nový tréner Chelsea Enzo Maresca s ním v základnej zostave nepočíta, ale napriek tomu podpísal s londýnskym tímom zmluvu na ďalší rok.

Do Chelsea prišiel v roku 2018 z Athletica Bilbao za 71 miliónov libier, čo je historicky najvyššia čiastka za brankára.


Paríž poslal Mukieleho na hosťovania do Nemecka

14:02 Francúzsky futbalista Nordi Mukiele bude do konca prebiehajúcej sezóny pôsobiť v rámci hosťovania v Bayere Leverkusen. Do tímu úradujúceho nemeckého šampióna zamieril z Paríža Saint-Germain.

Dvadsaťšesťročný obranca prišiel ako náhrada za Odilona Kossounoua z Pobrežia Slonoviny, ktorého bundesligista poslal do júna budúceho roka do talianskej Atalanty.

Mukiele sa nepresadil v drese PSG, s ktorým získal dva ligové tituly. V minulej sezóne nastúpil na 16 ligových zápasov a v ročníku predtým na 19 duelov. Už má skúsenosti z Bundesligy, keďže pred svojím prestupom do PSG v roku 2022 strávil štyri roky v RB Lipsko.


Neapol posilní McTominay

13:25 Neapol získal stredopoliara Scotta McTominaya z Manchestru United, kluby sa dohodli na prestupovej čiastke približne 25 miliónov eur.

Pre škótskeho reprezentanta to bude prvá zmena dresu, v anglickom tíme pôsobil od roku 2017. Dvadsaťsedemročný McTominay odohral za United celkovo 178 zápasov, v ktorých zaznamenal 19 gólov.

McTominay vo štvrtok priletel do Neapolu, aby dotiahol všetky záležitosti ohľadom zmluvy s novým klubom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Slot priviedol do Liverpoolu prvú letnú posilu (štvrtok, 29. august)