Futbalové prestupy ONLINE: Koštrna si pod odchode z Trnavy našiel nový klub (štvrtok, 27. jún)

Kristián Koštrna (vľavo).
Kristián Koštrna (vľavo). (Autor: Lukáš Grinaj TASR)
Sportnet|27. jún 2024 o 12:30 (aktualizované 27. jún 2024 o 20:23)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí vo štvrtok, 27. júna. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už aj v Premier League či na Slovensku.

V Španielsku, Taliansku, Nemecku a Francúzsku sa však prestupové obdobie začína až 1. júla. Vo väčšine krajín sa uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za štvrtok, 27. júna.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


ViOn posilní český stopér

Skúsený český stopér Matěj Helebrand.sa s klubom FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble dohodol na ročnej zmluve. Odchovanec opavského futbalu vysvetľuje, ako sa zrodil jeho prestup na Požitavie.

„Po poslednom zápase sezóny v Opave ma ako prvý oslovil pán tréner Roman Hudec, následne sa so mnou skontaktoval aj generálny manažér klubu Marek Ondrejka. Ponuka ma ihneď oslovila, nakoľko ma ViOn zaujal svojimi ambíciami, zázemím a taktiež som chcel skúsiť pôsobenie mimo Česka.”

Matěj Helebrand.
Matěj Helebrand. (Autor: FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble)

Koštrna posilní Podbrezovú

18:40 Novou posilou futbalistov FK Železiarne Podbrezová sa stal obranca Kristián Koštrna.

Na Horehronie prichádza po vyše trojročnom pôsobení v Trnave. So Spartakom sa nedohodol na predĺžení zmluvy a "železiarom" sa upísal ako voľný hráč.

"Rozhodovanie nebolo až také ťažké, pretože po skončení zmluvy v Trnave sme sa nedohodli na novom kontrakte. Prišla táto možnosť.

Najskôr som síce neveril, že sa to môže stať, ale nakoniec sa to podarilo. Som veľmi rád, že môžem byť v Podbrezovej.

Teším sa na spoluhráčov, ľudí, ktorí dúfam, že budú chodiť na futbal a my ich budeme baviť našou hrou, ale musím sa poďakovať aj Trnave. Vážim si, že tu môžem byť," uviedol Koštrna pre web účastníka Niké ligy.


Stanišič predĺžil zmluvu s Bayernom Mníchov

17:10 Chorvátsky futbalový reprezentant Josip Stanišič sa dohodol s Bayernom Mníchov na predĺžení zmluvy až do júna 2029.

Dvadsaťštyriročný obranca bol v uplynulej sezóne na hosťovaní v konkurenčnom Bayeri Leverkusen, s ktorým získal bundesligový titul a triumfoval aj v Nemeckom pohári.

"Som potešený, že som mohol podpísať nový kontrakt s Bayernom. Vždy som bol fanúšik tohto klubu. Som vďačný aj Leverkusenu, v jeho farbách som sa toho veľa naučil - na ihrisku i mimo neho. Odohral som za Bayer veľa zápasov, ukázal, čo vo mne je a dostal sa do herného rytmu," citovala Stanišiča agentúra DPA.


Nacho ukončil pôsobenie v Reale

16:50 Španielsky futbalista Nacho opúšťa Real Madrid. Hrať bude v Saudskej Arábii za nováčika tamojšej najvyššej súťaže Al Kadsiah.

Tridsaťštyriročný obranca pôsobil v Reale od roku 2001, v prvom tíme debutoval v roku 2011. V zbierke má šesť titulov v Lige majstrov, štyri v La Lige a dva v Španielskom pohári.


Kankava končí v Slovane

15:35 Gruzínsky futbalista Jaba Kankava po troch sezónach opúšťa ŠK Slovan Bratislava.

Vedenie úradujúceho slovenského majstra malo záujem predĺžiť zmluvu s 38-ročným stredopoliarom, no ten sa rozhodol v klube ďalej nepokračovať.

Jaba Kankava (v strede) v zápase Lille OSC - ŠK Slovan Bratislava v Európskej konferenčnej lige.
Jaba Kankava (v strede) v zápase Lille OSC - ŠK Slovan Bratislava v Európskej konferenčnej lige. (Autor: TASR)

Kankava prišiel na Tehelné pole v roku 2021 z Valenciennes. V tíme sa zaradil medzi hlavné opory.

Za Slovan si pripísal 127 štartov, s klubom získal tri majstrovské tituly, trikrát si s ním zahral v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy a slávil dva postupy do jej jarnej vyraďovacej fázy.


Hladík predĺžil kontrakt s Ružomberkom

15:30 Účastník futbalovej Niké ligy MFK Ružomberok podpísal vo štvrtok nový kontrakt s českým legionárom Janom Hladíkom. Tridsaťročný útočník zostane pod Čebraťom do 31. mája 2026.

"V Ružomberku som spokojný, takže nebol dôvod nad niečím premýšľať. Už vlani na jeseň, začiatkom septembra, to bol dobrý krok, keď sa zrealizoval môj prestup zo Zbrojovky Brno, kde som už bol dosť dlho.

Navyše s Ružomberkom mám za sebou aj vydarenú sezónu. Keď som prišiel do klubu, mužstvo sa v lige nachádzalo niekde okolo 10. miesta a napokon z toho bola horná šestka a víťazstvo v Slovnaft Cupe. A teraz sú pred nami predkolá európskych pohárových súťaží," uviedol Hladík.


Girona získala posilu z Portugalska

14:50 Objav uplynulej sezóny La Ligy, Girona FC, podpísala päťročnú zmluvu s 24-ročným Španielom Abelom Ruizom.

Ten prichádza z portugalskej Bragy za 8,5 milióna eur a tiež výmenou za 21-ročného Gabriho Martíneza, ktorý strávil uplynulú sezónu na hosťovaní.


Chelsea má na dosah ďalší talent

13:45 Devätnásťročný Argentínčan Aaron Anselmino z Boca Juniors súhlasil s prestupom do Chelsea FC. Čaká sa na uzavretie dohody medzi klubmi, informuje Fabrizio Romano.

Talentovaný mladík nemal žiadne problémy s osobnými podmienkami. Kluby rokujú o konečnej prestupovej sume, súčasná klauzula presahuje hodnotu 25 miliónov dolárov.


Spartak sa dohaduje s bývalým hráčom Trenčína

12:00 Spartak Trnava je v pokročilých rokovaniach s Milanom Corrynom. Klub by mal podľa informácií Sportnetu jeho prestup predstaviť v najbližších dňoch.

Ide o 25-ročného hráča, ktorý pôsobil posledný rok a pol v holandskom Almere City. Mužský futbal prvýkrát okúsil v drese AS Trenčín.

Zsolt Kalmár a Milan Corryn (vpravo) v zápase DAS Trenčín - DAC Dunajská Streda.
Zsolt Kalmár a Milan Corryn (vpravo) v zápase DAS Trenčín - DAC Dunajská Streda. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)

Banská Bystrica získala skúseného útočníka

12:00 Najlepší strelec najvyššej slovenskej súťaže zo sezóny 2013/2014 Tomáš Malec sa podľa informácií Sportnetu stal novou posilou Dukly Banská Bystrica.

V uplynulom ročníku pôsobil v českom druholigovom 1. SK Prostějov, kde zaznamenal 9 gólov a 7 asistencií.

Tomáš Malec ešte v drese AS Trenčín.
Tomáš Malec ešte v drese AS Trenčín. (Autor: SITA)

Tridsaťjedenročný Malec pôsobil na Slovensku v Trenčíne, Liptovskom Mikuláši, DAC Dunajská Streda či v Senici. Vyskúšal si aj viacero zahraničných súťaží.

Za Banskú Bystricu nastúpil už aj v stredajšom prípravnom zápase proti Viktorii Plzeň. Český tím vyhral 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Koštrna si pod odchode z Trnavy našiel nový klub (štvrtok, 27. jún)