Futbalové prestupy ONLINE: Bývalý majster Slovenska mieri do siedmej ligy (piatok, 12. júl)

Na snímke v modrom je brankár FC Košice Matúš Putnocký.
Na snímke v modrom je brankár FC Košice Matúš Putnocký. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|12. júl 2024 o 10:05 (aktualizované 12. júl 2024 o 19:40)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v piatok 12. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v piatok, 12. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)


23:45 Minútu po minúte sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť.


Chelsea získala mladíka z Bazileja

22:20 Portugalský futbalista Renato Veiga prestúpil z Bazileja do FC Chelsea. S anglickým klubom podpísal sedemročný kontrakt.

Podľa agentúry Reuters si švajčiarsky klub vypýtal za 20 ročného stredopoliara približne 14 miliónov eur. Veiga odohral 13 zápasov v bundesligovom Augsburgu v sezóne 2022/23. Chelsea skončila vlani v Premier League na šiestom mieste.


Gomez opúšťa Man City

21:00 Španielsky futbalista Sergio Gomez zamieril z Manchestru City do Realu Sociedad San Sebastian. Kluby sa dohodli na prestupovej čiastke 10 miliónov eur.

Dvadsaťtriročný stredopoliar strávil v City dve sezóny, počas ktorých odohral 38 duelov, no skórovať sa mu nepodarilo ani raz. Hoci s obhajcom anglického titulu získal šesť trofejí, nedokázal si vybojovať stabilné miesto v základnej zostave. Gomez prišiel do City z belgického RSC Anderlecht. Informovala o tom agentúra AP.


19:40 Severoírsky futbalista Jonny Evans predĺžil o rok zmluvu s Manchestrom United.

Tridsaťšesťročný obranca sa vlani vrátil na Old Trafford po ôsmich sezónach, ktoré strávil v tímoch West Bromwich Albion a Leicester City.

Evans odohral v uplynulej sezóne 23 zápasov v anglickej Premier Legaue a pridal dva štarty v Lige majstrov.


Španieli majú pre De la Fuenteho pripravenú novú zmluvu

16:30 Španielska futbalová federácia (RFEF) plánuje dať reprezentačnému trénerovi Luisovi de la Fuentemu nový kontrakt.

Uviedol to denník As, podľa ktorého kouč dostane od RFEF návrh na predĺženie zmluvy bez ohľadu na výsledok nedeľného finále EURO 2024 v Berlíne, v ktorom bude "La Furia Roja" bojovať o titul proti Anglicku.

Podľa denníka As má tréner dostať výrazne lepšie finančné ohodnotenie. Kým jeho súčasný ročný plat sa pohybuje na úrovni 600.000 eur, nová zmluva mu ho strojnásobí až na 1,8 milióna eur plus bonusy.


Yakin zostáva trénerom Švajčiarska

14:00 Trénerom švajčiarskych futbalistov bude naďalej Murat Yakin.

Štyridsaťdeväťročný kormidelník sa dohodol na ďalšej spolupráci so Švajčiarskou futbalovou asociáciou (ASF-SFV) po postupe do štvrťfinále ME v Nemecku. Pre Helvétov to bol najväčší úspech na tomto podujatí.

Yakin je na lavičke Švajčiarov od augusta 2021 a v Nemecku ich doviedol k prvému štvrťfinále na vrcholnom podujatí od domácich MS 1954.


Zostane ukrajinský brankár v Madride?

13:15 V predošlej sezóne Ligy majstrov doviedol ukrajinský brankár Andrij Lunin Real Madrid až do finále, v ktorom napokon pre chorobu nechytal. 

Počas väčšiny súťažného ročníka 2023/2024 nahradil zraneného Thibaulta Courtoisa, no jeho zotrvanie v metropole Španielska je otázne.

"Chcem tu zostať, ale moja budúcnosť je v rukách klubu. Courtois je jedným z najlepších brankárov, ale ja chcem hrávať," povedal pre denník Marca.

Andrij Lunin počas odvety semifinále Ligy majstrov Real Madrid - Bayern Mníchov.
Andrij Lunin počas odvety semifinále Ligy majstrov Real Madrid - Bayern Mníchov. (Autor: TASR/AP)

Kováčik môže mať nového spoluhráča

12:00 Nováčik Serie A Calcio Como rokuje o podpise 32-ročného ľavého obrancu Alberta Morena. Ten je aktuálne voľným hráčom. V minulosti pôsobil aj v FC Liverpool.

V mužstve pod vedením Cesca Fabregasa bude pôsobiť v novej sezóne aj slovenský futbalista Peter Kováčik, či napríklad bývalý útočník AS Rím Andrea Belotti.


Zlanári PSG opory Neapolu?

10:30 Francúzsky futbalový klub a úradujúci majster Paríž St. Germain sa údajne chystá rozvíriť letné prestupové vody. 

Podľa talianskeho športového denníka Corriere dello Sport rokuje s SSC Neapol o príchode dvojice Victor Osimhen - Chviča Kvaracchelija, za ktorú je ochotný zaplatiť gigantické odstupné 200 miliónov eur.

PSG hľadá náhradu do ofenzívy po odchode Kyliana Mbappého do Realu Madrid.


Putnocký si vyskúša dedinský futbal

10:15 Siedmu najvyššiu slovenskú súťaž bude hrať niekdajší trojnásobný majster so Slovanom Bratislava a bývalý reprezentant Matúš Putnocký. 

Najlepší brankár poľskej ligy za sezónu 2016/2017 sa dohodol s BFC 2018 Bardejov. V minulej sezóne chytal za FC Košice, kde ho viedol Ján Kozák ml.


Fiorentina získa Argentínčana zadarmo

10:05 Dvadsaťtriročný argentínsky futbalista Nicolás Valentini sa v januári stane novým hráčom Fiorentiny, zadarmo prestúpi z Bocy Juniors.

Zmluva je uzavretá a lekárska prehliadka prebehne v piatok v Argentíne. Podľa portálu transfermarkt je trhová hodnota hráča na úrovni 6 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Bývalý majster Slovenska mieri do siedmej ligy (piatok, 12. júl)