29.06.2024 12:40
1. Etapa
Florencia > Rimini
206 km
sport-ground-additional-data
kopcovitý
Romain Bardet
Team DSM-Firmenich Postnl

Tour de France 2024: Prvú etapu ovládol domáci pretekár Romain Bardet

Tour de France 2024 - 1. etapa LIVE cez online prenos.
Fotogaléria (24)
Tour de France 2024 - 1. etapa LIVE cez online prenos. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|29. jún 2024 o 09:40

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z 1. etapy cyklistických pretekov Tour de France 2024.

29.06.2024 12:40
1. Etapa
Florencia > Rimini
206 km
sport-ground-additional-data
kopcovitý
Romain Bardet
Team DSM-Firmenich Postnl

FLORENCIA. Fanúšikovia cyklistiky sa dočkali, 1. etapou sa dnes začala Tour de France 2024.

V poradí ide už o 111. ročník TdF. Štart najprestížnejšieho podujatia cyklistiky bol tentoraz v talianskom meste Florencia.

Trasa úvodnej etapy poviedla z Florencie do Rimini s celkovou dĺžkou 206,4 kilometrov a hneď so siedmimi hlavnými stúpaniami, pričom štyri z nich boli zaradené do 3. kategórie

Fotogaléria z 1. etapy na Tour de France 2024

Cyklistiku ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Tour de France 2024 - 1. etapa LIVE (cyklistika, naživo, sobota, výsledky)

Tour de France  2024
29.06.2024 o 12:40
1. etapa: Florencie - Rimini
Víťaz: Romain Bardet(Team DSM-firmenich PostNL)
Ukončený
Prenos
S konštatovaním, že Romain Bardet získal žltý dres za triumf v náročnej úvodnej kopcovitej etape na Tour de France 2024 po skvelom úniku s tímovým kolegom Van den Broekom z tímu DSM-firmenich, sa s Vami lúčim a prajem Vám príjemný zvyšok dňa!
importantTOP 5 v cieli 1. etapy Tour de France 2024:
1. Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL)
2. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL)
3. Wout van Aert (Visma-Lease a Bike) +5”
4. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)
5. Maxim van Gils (Lotto-dstny)
cieľ
importantZároveň treba podotknúť, že 33-ročný Bardet sa v tomto roku lúči s Tour de France, takže je to naozaj skvelý začiatok so žltým dresom pre domáceho hrdinu!
cieľ
importantDvojica tímových kolegov to napokon zvládla v neuveriteľne dramatickom závere a nakoniec domáci miláčik Romain Bardet sa stal víťazom úvodnej etapy na Tour de France 2024 pred tvrdo pracujúcim domestikom Frankom Van den Broekom, zároveň sa stáva držiteľom žltého dresu!
1 km
importantV poslednom kilometri má dvojica Van den Broek a Bardet náskok iba 10 sekúnd!
3 km
importantPelotón teraz výrazne zabral a znížil stratu už len na 20 sekúnd!
5 km
Do cieľa zostáva už len 5 kilometrov a strata pelotónu je v tejto chvíli 35 sekúnd.
8 km
importantJe to veľmi dramatický súboj s časom pre Van den Broeka a Bardeta, keďže strata pelotónu sa zmenšila na 40 sekúnd!
11 km
importantTak už len 53 sekúnd náskoku pre dvojicu Van den Broek a Bardet, takže momentálne to vyzerá nádejnejšie pre pelotón!
13 km
Pelotón znížil stratu na 1 minútu a 10 sekúnd a do konca ešte dlhých 13 kilometrov po rovine pre dvojicu Van den Broek a Bardet.
17 km
Van den Broek a Bardet si v záverečnom zjazde držia konštantný náskok, ale predsa len ich ešte čaká rovinatý dojazd, ktorý ešte stále dáva malú nádej pelotónu.
20 km
Pelotón sa ešte snaží bojovať, ale jeho strata je stále 1 minútu a 30 sekúnd.
24 km
importantHealy sa už zaradil späť do pelotónu, ktorý stráca na vedúcu dvojicu 1 minútu a 40 sekúnd, tak uvidíme, či sa to podarí tímovým kolegom z DSM-firmenich dotiahnuť do úspešného konca!
25 km
Výsledky stúpania na vrch 3. kategórie Cote de San Marino:
1. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL), 2 body
2. Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL), 1 bod
26 km
importantNáskok Van den Broeka a Bardeta sa na vrchole posledného stúpania vôbec nezmenšil, naopak je veľmi komfortný a spomínanú dvojicu už čaká len zjazd do cieľa v Rimini!
30,5
importantTak ešte približne štyri kilometre delí dvojicu Van den Broeka a Bardeta od vrcholu posledného stúpania a vyzerá to stále viac nádejnejšie s prípadným víťazstvom domáceho pretekára!
33 km
Náskok Van den Broeka a Bardeta pre prenasledovateľom Healym je približne jedna minúta a pelotón stráca už dve minúty pred posledným stúpaním.
35 km
Výsledky stúpania na vrch 3. kategórie Cote de Montemaggio:
1. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL), 2 body
2. Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL), 1 bod
37 km
importantV tejto chvíli sa vedúca dvojica tímových kolegov Van den Broek a Bardet nachádza v zjazde pred posledným stúpaním dnešnej etapy 3. kategórie Cote de San Marino, v ktorom sa môže rozhodnúť o víťazstve a žltom drese pre francúzskeho miláčika!
40 km
importantMadouas už neudržal tempo Van den Broeka a Bardeta, takže táto dvojica tímových kolegov zostáva na čele pretekov s celkom nádejným náskokom jednej minúty a tridsiatich sekúnd na pelotón!
41 km
V stúpaní na predposledný kopec dnešnej etapy 3. kategórie Cote de Montemaggio sa z pelotónu odtrhol írsky pretekár Ben Healy, ale má ešte stále veľkú stratu na vedúcu trojicu.
42 km
importantV tejto chvíli už odpadol z čela pretekov Abrahamsen a vpredu sa tak nachádza už len trojica Bardet s tímovým kolegom Van den Broekom a Madouas!
45 km
Výsledky stúpania na vrch 2. kategórie Cote de San Leo:
1. Valentin Madouas (Groupama-FDJ), 5 bodov
2. Jonas Abrahamsen (One-X), 3 body
3. Romain Bardet (Team dsm-firmenich PostNL), 2 body
4. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL), 1 bod
48 km
Madouas vyhral túto vrchársku prémiu a získal 5 bodov, ale Abrahmsen bol druhý a vo virtuálnom poradí je stále držiteľom bodkovaného dresu, zatiaľ čo trochu odpadol Van den Broek, ale aspoň sa snaží potiahnuť na čelo pretekov svojho tímového kolegu Bardeta!
50 km
importantZaujímavé veci sa nám dejú, pretože vpredu zostáva už len trojica Jonas Abrahamsen, Valentin Madouas a Frank van den Broek, zatiaľ čo z pelotónu sa odpútal domáci miláčik Romain Bardet z tímu DSM-firmenich a PostNL pokúsi sa zabojovať o etapový triumf!
51 km
importantVíťazstva a žltého dresu sa dnes určite nedočká holandský pretekár Mathieu van der Poel, ktorý odpadol z pelotónu s ďalšími jazdcami a táto skupina na čelo pretekov stráca už takmer päť minút!
52 km
Tak sme zvedaví, či sa pelotónu, v ktorom sa nachádza už iba približne 60 pretekárov, opäť podarí znížiť dvojminútovú stratu v ďalšom stúpaní na vedúcu päťčlennú skupinu.
57 km
importantStrata Cavendishovej skupiny na čelo pretekov sa už blíži k symbolickým 20 minútam a to má ešte pred sebou tri náročné stúpania!
60 km
Opäť krátky priestor na oddych pre pretekárov v zjazde, ale potom ich čaká stúpanie na posledný kopec 2. kategórie v dnešnej etape Cote de San Leo, následne ešte pred cieľom ďalšie dve vrchárske prémie 3. kategórie.
64 km
Už to nevyzerá vôbec ružovo nz pohľadu šance na víťazstvo pre vedúcu päťčlennú skupinu v úniku, keďže pelotón stiahol stratu na úroveň dvoch minút.
66 km
Výsledky stúpania na vrch 2. kategórie Cote de Barbotto:
1. Jonas Abrahamsen (One-X), 5 body
2. Valentin Madouas (Groupama-FDJ), 3 body
3. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL), 2 body
4. Matej Mohorič (Bahrain Victorious), 1 bod
69 km
Tím UAE Emirates naďalej odvádza veľmi dobrú právu na čele pelotónu a strata na vedúcu skupinu sa neustále znižuje.
70 km
importantJonas Abrahamsen ukázal najlepšie nohy v tomto stúpaní a získal tak najvyšší počet 5 bodov, zároveň využil odpadnutie Izagirreho a vo virtuálnom poradí je držiteľom bodkovaného dresu!
72 km
Na čele pelotónu už pracuje tím UAE Emirates, ktorý sa jednoznačne snaží vystupňovať tempo a pripraviť čo najlepšiu pozíciu pre Tadeja Pogačara.
73 km
Počet pretekárov v pelotóne sa opäť znižuje a sme zvedaví, či z neho v tomto stúpaní prekvapivo neodpadne aj nejakí z favoritov a pri zvýšenom tempe sa darí hlavnému balíku sťahovať náskok vedúcej skupiny.
76 km
Skupina na čele začala ďalšie nepríjemné stúpanie na kopec 2. kategórie Cote de Barbotto a pelotón už zrejme bude musieť v tomto stúpaní poriadne zabrať, ak nechce dopriať víťazstvo niekomu z úniku.
80 km
Môžeme si teda pripomenúť, že vo vedúcej skupine sa momentálne nachádza šesť pretekárov: Matej Mohorič (Bahrain Victorious), Valentin Madouas (Groupama-FDJ), Ion Izagirre (Cofidis), Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL), Jonas Abrahamsen (Uno-X) a Ryan Gibbons (Lidl-Trek). Ich náskok na pelotón je 80 kilometrov do cieľa presne 4 minúty a 33 sekúnd.
87,5
importantOficiálne evidujeme prvé odstúpenie na tohtoročnej Tour de France a je ním taliansky pretekár Michel Gazzoli z Astany, ktorý už nepomôže Cavendishovi v dnešnej náročnej etape!
91 km
Počet pretekárov v pelotóne je už tiež pomerne okresaný, keďže už viacero slabších vrchárov z neho vypadlo a strata na vedúcu skupinu sa drží približne na piatich minútach.
93 km
Strata Cavendishovej skupiny na čelo pretekov je už pätnásť minút, takže to vyzerá na veľmi náročný súboj s časovým limitom.
100 km
Opäť sa pretekári nachádzajú v rýchlejšej časti trate dnešnej etapy, keďže ich čaká mierny zjazd a potom ešte ďalšie štyri náročné stúpania.
102 km
importantNáskok vedúcej skupiny na pelotón sú tri minúty približne v polovici dnešnej etapy, naopak Cavendish stráca celkovo už trinásť minút!
104 km
Výsledky stúpania na vrch 3. kategórie Cote de Carnaio:
1. Ion Izagirre (Cofidis), 2 body
2. Jonas Abrahamsen (One-X), 1 bod
107 km
Opäť to bol zaujímavý súboj medzi Abrahamsenom a Izagirrem na ďalšej vrchárskej prémii 3. kategórie, pričom úspešnejší bol v tomto prípade španielsky pretekár.
111 km
importantStrata Cavendishovej skupiny na čele pretekov sa prehupla už cez desať minút, ale aj ďalší traja pretekári Lenny Martinez, Jasper Philipsen a Arnaud Demare neudržali tempo pelotónu a tiež sú v problémoch.
113 km
Okrem Dujardina stratil kontakt so skupinou na čele aj Clément Champoussina, takže vpredu zostáva už len šesť pretekárov, ktorých čaká stúpanie na ďalší vrch 3. kategórie Cote de Carnaio.
114 km
Výsledky šprintérskej prémie Santa Sofia:
1. Sandy Dujardin (TotalEnergies), 20 bodov
2. Jonas Abrahamsen (Uno-X), 17 bodov
3. Ryan Gibbons (Lidl-Trek), 15 bodov
4. Valentin Madouas (Groupama-FDJ), 13 bodov
5. Matej Mohoric (Bahrain Victorious), 11 bodov
6. Clément Champoussin (Arkéa-B&B Hotels), 10 bodov
7. Ion Izagirre (Cofidis), 9 bodov
8. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL), 8 bodov
9. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck), 7 bodov
10. Mads Pedersen (Lidl-Trek), 6 bodov
11. Sam Bennett (Decathlon-Ag2r La Mondiale), 5 bodov
12. Bryan Coquard (Cofidis), 4 body
13. Biniam Girmay (Intermarché-Wanty), 3 body
14. Jasper Stuyven (Lidl-Trek), 2 body
15. Stefan Bissegger (EF Education-EasyPost), 1 bod
116 km
Dujardin však po vyhranej šprintérskej prémii už odpadáva od vedúcej skupiny, zatiaľ čo pelotón znížil stratu už k trom minútam, naopak Cavendishova strata sa zvyšuje už celkovo takmer k deviatim minútam.
118 km
Taktiež sme sledovali súboj o prvé body do súťaže o zelený dres na šprintérskej prémii v rámci vedúcej osemčlennej skupiny a tú sa podarilo vyhrať Sandymu Dujardinovi pred Jonasom Abrahamsenom.
122 km
Výsledky stúpania na vrch 3. kategórie Cote des Forche:
1. Jonas Abrahamsen (One-X), 2 body
2. Ion Izagirre (Cofidis), 1 bod
124 km
Vyzerá to tak, že druhú vrchársku prémiu dnešnej etapy 3. kategórie vyhral Jonas Abrahamsen, keď v tesnom súboji porazil Izagirreho, ale na oficiálne potvrdenie si ešte musíme počkať.
129 km
Vedúca skupina už stúpa na druhý kopec dnešnej etapy zaradený do 3. kategórie Cote des Forche, tak uvidíme, kto si pripíše ďalšie body do súťaže o bodkovaný dres.
131 km
Na čele pelotónu sa nachádza tím EF Education-EasyPost, ktorý sa snaží ešte v závere zjazdu znížiť štvorminútovú stratu na osemčlennú vedúcu skupinu.
139 km
Pelotón v zjazde oficiálne pohltil Verchera a odstup od vedúcej skupiny je zatiaľ na konštantnej úrovni, ale Cavendishova strata na hlavný balík sa vôbec neznižuje.
142 km
importantCavendish má žalúdočné problémy, a preto je jeho dnešný výkon výrazne poznačený nepríjemnými zdravotnými ťažkosťami a na skupinu na čele stráca približne osem minút, zatiaľ čo pelotón iba 4 minúty a 30 sekúnd!
145 km
Výsledky stúpania na vrch 2. kategórie Col de Valico Tre Faggi:
1. Ion Izagirre (Cofidis), 5 bodov
2. Valentin Madouas (Groupama-FDJ), 3 body
3. Jonas Abrahamsen (One-X), 2 body
4. Frank Van den Broek (Team dsm-firmenich PostNL), 1 bod
148 km
Skupina na čele sa nachádza v rýchlom zjazde, zatiaľ čo Cavendish sa v stúpaní na vrch 2. kategórie čím ďalej viac trápi a jeho odstup od pelotónu je už viac ako tri minúty.
153 km
importantCavendish má pri sebe hneď štyroch kolegov z Astany, ale napriek tomu stráca na pelotón už takmer dve minúty a celkovo už približne 7 minút a 30 sekúnd na vedúcu skupinu, takže to vyzerá na dosť vážny problém pre Brita!
156 km
Zaujímavý súboj vo vedúcej skupine o prvé body do súťaže o bodkovaný dres, napokon bol najúspešnejší španielsky pretekár Ion Izagirre a získal 5 bodov.
157,5
Vedúcej skupine chýba ešte jeden a pol kilometra na vrch 2. kategórie, kde sa dozvieme aj víťaza prvej vrchárskej prémie, zatiaľ čo Vercherova strata narástla na dve a pol minúty.
159 km
importantVyzerá to na problémy pre britskú 39-ročnú legendu Marka Cavendisha, ktorý je samozrejme špecialista na rovinaté dojazdy, a preto už v prvom náročnom stúpaní stráca na pelotón.
160 km
Na čele pelotónu sa zatiaľ príliš nespolupracuje, preto jeho strata narástla už na 5 minút a 30 sekúnd a takisto aj Vercher stráca na vedúcu skupinu každým metrom stúpania stále viac.
162 km
Náskok skupiny ôsmich pretekárov na Verchera sa blíži už presne k minúte a pelotón je pozadu už takmer o päť minút.
163 km
Domáci pretekár Matteo Vercher po začiatku náročného stúpania odpadol od vedúcej skupiny a stráca na ňu tridsať sekúnd.
165 km
V tejto chvíli je to už oficiálne a na čele dnešnej etapy je skupina s celkovo deviatimi pretekármi, pričom vrch Col de Valico Tre Faggi je pre nich vzdialený ešte deväť kilometrov a pelotón stráca na únik už tri a pol minúty.
166 km
Skupina siedmich pretekárov už stúpa na kopec 2. kategórie a je stíhaná ďalšími dvomi pretekármi Jonasom Abhamsenom z Nórska a Juhoafričanom Ryanom Gibbonsom, ktorí sa k nej veľmi rýchlo priblížili na úroveň dvadsiatich sekúnd, a preto sa zdá, že sa skupina na čele o chvíľu rozrastie.
169 km
importantVingegaard sa však vrátil do pelotónu úplne bez problémov, keďže tempo hlavného balíka opäť trochu upadlo a náskok vedúcej skupiny sa už navýšil takmer k dvom minútam.
171 km
importantPrvé technické problémy hlási dánsky víťaz posledných dvoch ročníkov Jonas Vingegaard, ktorý potreboval vymeniť bicykel, a preto sa teraz nachádza s menšou stratou za pelotónom, ale snaží sa veľmi rýchlo vrátiť do hlavného balíka.
173 km
Obaja nórski jazdci sú už však späť v pelotóne, ktorý sa postupne snaží zvýšiť tempo a náskok skupiny na čele sa trochu znížil k minúte a desať sekúnd.
177 km
O chvíľu skupinu siedmich pretekárov na čele v úniku čaká začiatok náročného stúpania, ale od pelotónu sa medzitým odtrhli dvaja nórski kolegovia Rasmus Tiller a Odd Christian Eiking z tímu Uno-X Mobility, ktorí budú chcieť dohnať únik.
185 km
V tejto chvíli to už vyzerá na zaujímavý únik nasledujúcich siedmich pretekárov: Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious), Valentina Madouas (Groupama-FDJ), Iona Izagirreho (Cofidis), Clémenta Champoussina (Arkéa-B&B Hotels), Franka Van den Broeka (Team dsm-firmenich PostNL), Sandyho Dujardina a Mattea Verchera (TotalEnergies). Náskok spomenutej skupiny sa blíži už k jednej minúte.
191 km
O ďalší neúspešný pokus utrhnúť sa od pelotónu sa postaral španielsky zástupca Raúl Garcia Pierna z tímu Arkéa-B&B Hotels, ale trvalo to naozaj len chvíľu a hlavný balík ho rýchlo pohltil.
200 km
Stále vidíme len neúspešné pokusy o roztrhanie pelotónu, ale o chvíľu jazdcov čaká veľmi náročné stúpanie 2. kategórie na vrch s názvom Col de Valico Tre Faggi, ktoré síce nie je až tak prudké, ale je to najvyšší bod dnešnej ťažkej kopcovitej etapy.
202 km
Úvodné kilometre sa idú v celkom vysokom tempe, ale pelotón zatiaľ nedovolil skupine pár jazdcov vytvoriť si väčší náskok.
206 km
V tejto chvíli oficiálne odštartoval 111. ročník Tour de France, tak budeme sledovať, či sa nám hneď od začiatku utrhne niekto od hlavného balíka.
Štartovná listina 1. etapy Tour de France 2024

Tím Alpecin-Deceuninck:
DILLIER Silvan (Sui)
GHYS Robbe (Bel)
KRAGH ANDERSEN Søren (Den)
LAURANCE Axel (Fra)
PHILIPSEN Jasper (Bel)
RICKAERT Jonas (Bel)
VAN DER POEL Mathieu (Ned)
VERMEERSCH Gianni (Bel)

Tím Arkéa-B&B Hotels:
CAPIOT Amaury (Bel)
CHAMPOUSSIN Clément (Fra)
DÉMARE Arnaud (Fra)
GARCÍA Raúl (Esp)
MCLAY Dan (GBr)
MOZZATO Luca (Ita)
RODRIGUEZ Cristian (Esp)
VAQUELIN Kévin

Tím Astana-Qazaqstan:
CAVENDISH Mark (GBr)
MØRKØV Michael (Den)
LUTSENKO Alexey (Kaz)
FEDOROV Yevgeniy (Kaz)
GAZZOLI Michele (Ita)
TEJADA Harold (Col)
BALLERINI Davide (Ita)
BOL Cees (Ned)

Tím Bahrain-Victorious:
MOHORIČ Matej (Slo)
POELS Wout (Ned)
BILBAO Pello (Esp)
BAUHAUS Phil (Deu)
BUITRAGO Santiago (Col)
HAIG Jack (Aus)
WRIGHT Fred (GBr)
ARNDT Nikias (Deu)

Tím Bora-Hansgrohe:
DENZ Nico (Ger)
HALLER Marco (Aut)
HINDLEY Jai (Aus)
JUNGELS Bob (Lux)
ROGLIČ Primoz (Slo)
SOBRERO Matteo (Ita)
VAN POPPEL Danny (Ned)
VLASOV Aleksandr (Rus)

Tím Cofidis:
ALLEGAERT Piet (Bel)
COQUARD Bryan (Fra)
GESCHKE Simon (Deu)
HERRADA Jesus (Esp)
IZAGIRRE Ion (Esp)
MARTIN Guillaume (Fra)
RENARD Alexis (Fra)
ZINGLE Axel (Fra)

Tím Decathlon AG2R La Mondiale:
GALL Felix (Aut)
PETERS Nans (Fra)
GODON Dorian (Fra)
NAESEN Oliver (Bel)
BENNETT Sam (Ire)
PRODHOMME Nicolas (Fra)
LAPEIRA Paul (Fra)
ARMIRAIL Bruno (Fra)

Tím dsm-firmenich PostNL:
BARDET Romain (Fra)
BARGUIL Warren (Fra)
DEGENKOLB John (Deu)
EEKHOFF Nils (Ned)
JAKOBSEN Fabio (Ned)
ONLEY Oscar (GBr)
VAN DEN BROEK Frank (Ned)
WELTEN Bram (Ned)

Tím EF Education-EasyPost:
BETTIOL Alberto (Ita)
POWLESS Neilson (USA)
HEALY Ben (Ire)
VAN DEN BERG Marijn (Ned)
COSTA Rui (Por)
QUINN Sean (USA)
BISSEGGER Stefan (Sui)
CARAPAZ Richard (Ecu)

Tím Groupama-FDJ:
GAUDU David (Fra)
GENIETS Kevin (Lux)
GRÉGOIRE Romain (Fra)
KÜNG Stefan (Sui)
MADOUAS Valentin (Fra)
MARTINEZ Lenny (Fra)
PACHER Quentin (Fra)
RUSSO Clément (Fra)

Tím Ineos Grenadiers:
RODRÍGUEZ Carlos (Esp)
THOMAS Geraint (GBr)
PIDCOCK Tom (GBr)
KWIATKOWSKI Michał (Pol)
BERNAL Egan (Col)
DE PLUS Laurens (Bel)
TURNER Ben (GBr)
CASTROVIEJO Jonathan (Esp)

Tím Jayco-AlUla:
DURBRIDGE Luke (Aus)
GROENEWEGEN Dylan (Ned)
HARPER Chris (AuS)
JUUL-JENSEN Chris (Den)
MATTHEWS Michael (Aus)
MEZGEC Luka (Slo)
REINDERS Elmar (Ned)
YATES Simon (Gbr)

Tím Intermarché-Wanty:
GIRMAY Biniam (Eri)
GOOSSENS Kobe (Bel)
MEINTJES Louis (RSA)
PAGE Hugo (Fra)
REX Laurenz (Bel)
TEUNISSEN Mike (Ned)
THIJSSEN Gerben (Bel)
ZIMMERMAN Georg (Deu)

Tím Israel-Premier Tech:
ACKERMANN Pascal (Deu)
BOIVIN Guillaume (Can)
FUGLSANG Jakob (Den)
GEE Derek (Can)
HOULE Hugo (Can)
NEILANDS Krists (Lat)
STEWART Jake (GBr)
WILLIAMS Stevie (GBr)

Tím Lidl-Trek:
BERNARD Julien (Fra)
CICCONE Giulio (Ita)
DECLERCQ Tim (Bel)
GIBBONS Ryan (RSA)
PEDERSEN Mads (Den)
SKUJINŠ Toms (Lat)
STUYVEN Jasper (Bel)
VERONA Carlos (Esp)

Tím Lotto Dstny:
VAN GILS Maxim (Bel)
DE LIE Arnaud (Bel)
CAMPENAERTS Victor (Bel)
VAN MOER Brent (Bel)
DRIZNERS Jarrad (Bel)
VANHOUCKE Harm (Bel)
GRIGNARD Sébastien (Bel)
BEULLENS Cedric (Bel)

Tím Movistar:
MAS Enric (Esp)
LAZKANO Oier (Esp)
OLIVEIRA Nelson (Por)
FORMOLO Davide (Ita)
ARANBURU Alex (Esp)
GAVIRIA Fernando (Col)
ROMO Javier (Esp)
MÜHLBERGER Gregor (Aut)

Tím Soudal Quick-Step:
EVENEPOEL Remco (Bel)
HIRT Jan (Cze)
LAMPAERT Yyves (Bel)
LANDA Mikel (Esp)
MOSCON Gianni (Ita)
PEDERSEN Casper (Den)
VAN WILDER Ilan (Bel)
VERVAEKE Louis (Bel)

Tím TotalEnergies:
BURGAUDEAU Mathieu (Fra)
CRAS Steff (Bel)
TURGIS Anthony (Fra)
JEGAT Jordan (Fra)
GACHIGNARD Thomas (Fra)
VERCHER Mattéo (Fra)
DUJARDIN Sandy (Fra)
GRELLIER Fabien (Fra)

Tím UAE Team Emirates:
POGAČAR Tadej (Slo)
ALMEIDA João (Por)
AYUSO Juan (Esp)
POLITT Nils (Deu)
SIVAKOV Pavel (Fra)
SOLER Marc (Esp)
WELLENS Tim (Bel)
YATES Adam (GBr)

Tím Uno-X Mobility:
CORT Magnus (Den)
KULSET Johannes (Nor)
TILLER Rasmus (Nor)
EIKING Odd Christian (Nor)
KRISTOFF Alexander (Nor)
WÆRENSKJOLD Søren (Nor)
JOHANNESSEN Tobias Halland (Nor)
ABRAHAMSEN Jonas (Nor)

Tím Visma-Lease a Bike:
BENOOT Tiesj (Bel)
JORGENSON Matteo (USA)
KELDERMAN Wilco (Ned)
LAPORTE Christophe (Fra)
LEMMEN Bart (Ned)
TRATNIK Jan (Slo)
VAN AERT Wout (Bel)
VINGEGAARD Jonas (Den)
Zaujímavosťou 111. ročníka Tour de France je skutočnosť, že vôbec po prvýkrát v histórií sa štartuje v Taliansku a to na počesť talianskeho pretekára Ottavia Bottecchia, ktorý presne pred sto rokmi dosiahol prvý taliansky triumf. Do Francúzska sa preteky presunú až v rámci štvrtej etapy a špecifický je aj koniec tohto ročníka Tour de France, keďže pre štart olympijských hier v Paríži nás čaká veľmi zaujímavá záverečná etapa v podobe individuálnej časovky s dvomi náročnými stúpaniami, v ktorej sa reálne môže rozhodovať o celkovom víťazovi.
Vitajte pri sledovaní úvodnej etapy na Tour de France 2024, ktorej trasa povedie z Florencie do Rimini s celkovou dĺžkou 206,4 kilometrov a hneď so siedmimi hlavnými stúpaniami, pričom štyri z nich sú zaradené do 3. kategórie, ale ďalšie tri už patria do 2. kategórie. Možno tak označiť túto etapu za jeden z najnáročnejších štartov v histórii Tour de France, keďže podľa profilu trate ju možno označiť za stredne náročne kopcovitú, a preto by v nej hneď už mohli ukázať svoju silu aj favoriti pomýšľajúci na celkový triumf ako dvojnásobný víťaz Tadej Pogačar zo Slovinska, jeho krajan Primož Roglič alebo ďalší kvalitný vrchár Wout van Aert z Belgicka. Otázna je však forma dánskeho víťaza posledných dvoch ročníkov Jonasa Vingegaarda, ktorý sa vracia po ťažkom zranení. Možno sa však dočkáme úplne iného prekvapujúceho víťaza, ktorý vypáli rybník veľkým favoritom, keďže profil trate zvyšuje šancu na úspešný únik. Každopádne nás však čaká veľmi zaujímavý štart najslávnejších cyklistických pretekov na svete a každý bude chcieť zabojovať o zisk žltého dresu v nevyspytateľnej a veľmi náročnej úvodnej etape.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:40.
Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2024»Tour de France 2024: Prvú etapu ovládol domáci pretekár Romain Bardet