Omsk prepustil Říhu, v Rusku považujú za nástupcu Vůjtka

Miloš Ríha Chimik Voskresensk, Atlant Mytišči, Spartak Moskva či SKA Petrohrad.
Miloš Ríha Chimik Voskresensk, Atlant Mytišči, Spartak Moskva či SKA Petrohrad. (Autor: TASR)
TASR|11. mar 2014 o 12:37

Dôvodom okamžitej výpovede má byť neúčasť Miloša Říhu na pondelkovom tréningu.

OMSK. Čech Miloš Říha už nie je trénerom hokejistov Avangardu Omsk. Vedenie klubu KHL skúseného kouča odvolalo po tom, čo sa v pondelok údajne nedostavil na tréning. Informáciu priniesli viaceré ruské médiá.

Říhov koniec prišiel neplánovane a nečakane. Klub správu o jeho odvolaní zatiaľ oficiálne nepotvrdil, no Říha v rozhovore pre agentúru ITAR-TASS uviedol, že už v Omsku nechce pracovať.

O konci sa dozvedel po telefóne

"Táto sezóna sa pre mňa skončila. Neviem, čo ďalšie by som k tomu dodal. Viac by mali asi povedať predstavitelia klubu," uviedol Říha, ktorý sa o svojom vyhadzove dozvedel telefonicky.

Päťdesiatpäťročný tréner prevzal mužstvo v septembri, keď nahradil odvolaného Fína Petriho Matikainena. I napriek zlepšeným výkonom sa mu ale nepodarilo doviesť Omsk do play off, sibírsky klub obsadil v tabuľke Východnej konferencie 10. miesto.

Miesto po českom kormidelníkovi, ktorý v minulosti viedol v Rusku i Voskresensk, Spartak Moskva a Petrohrad a na Slovensku priviedol Slovan Bratislava k dvom extraligovým titulom, prevezme jeho doterajší asistent Jevgenij Kornouchov. Avangard čakajú v tomto ročníku ešte zápasy o Pohár nádeje.

S Vůjtekom nerokovali

Ruské médiá už v pondelok informovali, že Říhu by od budúcej sezóny mohol na striedačke Omsku nahradiť Vladimír Vůjtek, ktorý má do konca majstrovstiev sveta 2014 v Minsku zmluvu so slovenskou reprezentáciou.

Hráčsky agent Vladimír Vůjtek mladší, ktorý svojho otca zastupuje, ale pre české médiá uviedol, že so zástupcami Avangardu nerokoval.

Podľa portálu sport-express.ru je na zozname kandidátov na uvoľnený post až osem trénerov, medzi nimi aj Fín Raimo Summanen. Dres Avangardu v závere sezóny obliekali aj dvaja slovenskí hokejisti - obranca Ivan Baranka a útočník Štefan Ružička.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Omsk prepustil Říhu, v Rusku považujú za nástupcu Vůjtka