Ölvecký sa dočkal premiérovej šance

SITA|31. jan 2009 o 16:22

Peter Ölvecký má za sebou premiérový duel v kanadsko-americkej NHL.

EDMONTON. Na prvý súboj nastúpil rodák z Nových Zámkov, ktorý svoj talent cibril aj v trenčianskej liahni talentov, v piatok v drese Minnesota Wild proti Edmontonu. Divosi na súperovom ľade prehrali 1:3, Ölvecký strávil na ľade takmer 10 minút bez výraznejšieho štatistického zápisu.

Generálny manažér Wild Doug Risebrough pre denník Star Tribune potvrdil, že 23-ročný útočník zotrvá s tímom počas celej cesty na klziskách súperov. Ölvecký debutoval v Edmontone ako krídelník. Slovák sa zároveň stal prvým hráčom s odohraným zápasom v NHL zo skupiny, ktorých si Wild vybrali v drafte 2004. Ölvecký sa na rad pred piatimi rokmi dostal ako 78. v poradí. „Má veľmi dobré vlastnosti, vie výborne kontrolovať puk. Teraz má možnosť nás o tom všetkom presvedčiť, dostane pár šancí,“ vyjadril sa pre Star Tribune tréner Wild Jacques Lemaire.

O zaradení Ölveckého do prvého mužstva uvažovali v Minnesote už počas prípravného kempu. Ten mu však nevyšiel podľa predstáv a na prvú šancu si musel ešte počkať. „Na tento moment som čakal roky. V Houstone som sa snažil podávať najlepšie výkony a robil som všetko preto, aby ma povolali. Po kempe som bol sklamaný, ale tvrdo som pracoval, aby prišla táto šanca,“ povedal pre Star Tribune Ölvecký.

Nachádzate sa tu:
Domov