Old Firm je späť. Rangers po štyroch rokoch medzi elitu

(Autor: TASR/AP)
SITA|6. apr 2016 o 08:14

Slávny škótsky klub pred štyrmi rokmi preradili pre obrovské dlhy až do štvrtej ligy.

GLASGOW. Päťdesiatštyrinásobný škótsky futbalový šampión Glasgow Rangers po štyroch sezónach prenikol do najvyššej tamojšej ligovej súťaže Premiership.

Rozhodlo o tom utorkové domáce víťazstvo Rangers 1:0 nad Dumbartonom v rámci 33. kola The Championship.

Dlhovali 166 miliónov

Rangers ako lídri druhej najvyššej súťaže majú nepreklenuteľný náskok a istý postup do Premiership 2016/17. Klub s bohatou históriou po krachu v roku 2012 klesol až do štvrtej súťaže škótskej ligovej hierarchie. Rangers preradili do štvrtej najvyššej súťaže pre insolventnosť klubu a dlhy vo výške 166 miliónov eur.

Vlani neuspeli v baráži

Počas nasledujúcich dvoch sezón postúpil do II. ligy, vlani však v baráži o účasť v najvyššej súťaži nestačil na Motherwell, keď v prvom súboji prehral 1:3 a v odvete 0:3.

Futbaloví priaznivci v Škótsku aj na celom svete sa od novej sezóny môžu tešiť na tradičný ligový súboj glasgowských Celtic a Rangers, tzv. Old Firm derby.

Periodikum World Soccer v decembri 2015 zaradilo glasgowské derby na druhú priečku v rámci duelov najväčších futbalových rivalov hneď za súboje AC Miláno s Interom Miláno. Nižšie sa umiestnili napríklad zápasy Realu Madrid s FC Barcelona, rímskych AS a Lazio či merania síl medzi Manchestrom United a FC Liverpool.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Old Firm je späť. Rangers po štyroch rokoch medzi elitu