Poliaci avizujú protest. Naruszczka cíti krivdu, Vémola mu dal za pravdu

Marcin Naruszczka.
Marcin Naruszczka. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|26. sep 2021 o 15:50

Poľský tím zrejme podá protest.

PRAHA. Poľský bojovník Marcin Naruszczka nebude na posledné dva zápasy v rámci Oktagon MMA spomínať v najlepšom.

V lete mal vyrovnaný duel so Samuel Krištofičom na pražskej Štvanici. Bodoví rozhodcovia sa nakoniec po piatich kolách priklonili na stranu Krištofiča, ktorý získal dočasný pás.

Naruszczka s týmto verdiktom nesúhlasil, no veril, že si v českom hlavnom meste napraví chuť na sobotnom Oktagone 28. Jeho súperom v O2 Universum bol domáci David Hošek.

Súboj dospel do druhého kola, ktoré prinieslo kontroverzné ukončenie. Na prvý pohľad sa zdalo, že Hošek poslal Naruszczku k zemi čistým úderom. Hlavný rozhodca Michal Popelák však okamžite priskočil a ukončil zápas, hoci Naruszczka pracoval na vylepšení pozície.

Poliak protestoval voči rozhodnutiu. Naruszczka avizoval, že bol v poriadku a mohol pokračovať. To potvrdili aj opakované zábery. Úder, ktorý inkasoval, vlastne nebol taký čistý a Naruszczka skôr stratil stabilitu.

V žiadnom prípade nestratil vedomie, nebol knokautovaný a v podstate ihneď chcel využiť situáciu a zavesiť sa na Hošekove nohy. 

Cítia krivdu

Rozhodnutie sa ale nedá vrátiť späť. Popelákova chyba stála Naruszczku šancu na víťazstvo. Zápas mal pritom veľmi dobre rozbehnutý a niet sa čomu diviť, že cítil krivdu.

V pozápasovom rozhovore sa sťažoval na to, že takéto ukončenie patrí na amatérsku scénu. V podobnom duchu sa na sociálnych sieťach vyjadril aj Naruszczkov tréner Mirosław Okniński.

„Druhá prehra Naruszczku v Česku, druhá prehra po chybách rozhodcov. Mrzí ma, že máme v Európe takých zlých rozhodcov. Ale čo sa dá robiť.

Vyzeralo to ako ukončenie amatérskeho zápasu. Naruszczka stál na svojej slabšej nohe, do toho dostal úder, pošmykol sa a spadol. Okamžite sa postavil, nemalo tam byť žiadne prerušenie. Stále bol v zápase. Organizácia je veľmi dobrá, ale tí rozhodcovia, musia s tým niečo spraviť,“ hromžil Okniński.

Vémola mu dal za pravdu

Marcin Naruszczka debutoval v Oktagone v zápase, ktorý bol označovaný ako „Bitka o Vémolu“. Víťaz si vybojoval právo vyzvať "Terminátora".

V máji Naruszczka porazil Američana Erica Spicelyho a na Štvanici sa mal stretnúť s Vémolom. Toho ale vyradilo zranenie a zvyšok je minulosť.

„Mne je toho chudáka Naruszczku ľúto. Najprv ho okradli s Pirátom a dneska ho zase okradli. Chudák Poliak,“ povedal Vémola vo videu, ktoré zverejnil na svojom instagramovom profile.

Naruszczkov tím potvrdil, že sa s Vémolovm rozprávali aj v zákulisí. Práve vzájomná konverzácia ich údajne presvedčila, aby podali protest.

„Budeme o tom hovoriť s manažérom. Podáme protest. Marcin hovoril s Karlosom, ktorý tiež povedal, že ho po druhý raz okradli. To nás utvrdilo v tom, aby sme podali protest,“ potvrdil Naruszczkov tréner Okniński.

V najbližších dňoch sa zrejme dozvieme, či napokon tím Marcina Naruszczku skutočne podal oficiálny protest voči nešťastnému ukončeniu.

Každopádne, aj keby sa tak udialo, Naruszczka zrejme nebude spokojný s výsledkom arbitráže. Protesty majú zvyčajne v MMA minimálnu šancu na úspech.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Poliaci avizujú protest. Naruszczka cíti krivdu, Vémola mu dal za pravdu