Oktagon 28: Luboš Lesák si pripísal dôležitú výhru

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|25. sep 2021 o 18:46 (aktualizované 25. sep 2021 o 18:52)

Po vyrovnanom súboji sme videli split decision.

PRAHA. Podujatie Oktagon 28 otvoril súboj, ktorý mohli vidieť fanúšikovia úplne zdarma cez jeden z YouTube kanálov organizácie a priniesol stret dvoch elitných postojárov. 

Vladimíra Lengála poznáme z reality šou Oktagon Výzva a na konte má viac než sto výhier v thajskom boxe a K1. Na druhej strane stál Luboš Lesák, ktorý s takmer 60 výhrami v postojárskych disciplínach za svojim protivníkom v ničom nezaostával.

Priebeh zápasu

1. kolo

Úvod zápasu prebral do svojej iniciatívy Lengál, ktorý sa snažil tlačiť na súpera a ťažiť z klinču. Lesákovi ale v tejto pozícii vyšlo pár pekných kolien.

Najlepšie momenty priniesla posledná minúta, keď Lengál zaznamenal niekoľko čistých úderov a po jednom začal Lesák krvácať. 

2. kolo

Lengál aj začiatkom druhého kola pokračoval v nasadenej taktike, keď sa tlakom na súpera snažil zaznamenať strh na zem. Lesák si ale pozíciu vedel postrážiť už o poznanie lepšie.

Po výborných výmenách to bol práve Lesák, ktorý preniesol súboj na zem, tu ale Lengál hrozil trianglom. Koniec kola patril tentokrát Lesákovi, ktorí aj druhykrát dokázal zaznamenať takedown a súpera si až do klaksónu s prehľadom ukontroloval.

3. kolo

Po dvoch kolách to vyzeralo, že vo vedení je Lesák a také informácie zrejme dostal aj Lengál, ktorý na súpera už od úvodu vybehol. Lesák si ale situáciu postrážil a preniesol súboj zasa na zem.

Pekné výmeny v postoji sme videli v závere duelu, keď Lengál cítil, že cesta k víťazstvu bude viesť iba cez knokaut. Aj keď dával do úderov všetky sily, nakoniec nedokázal zvrátiť priebeh súboja na svoju stranu. 

Výsledok: Luboš Lesák vyhráva na body ( 30-27, 30-27, 27-30)

Slová víťaza: Vedel som, že bude držať a asi to nebude knokaut. Dobre si to kontroloval. Trafil ma dobre, ale nebol som vôbec otrasený, alebo niečo podobné.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 28: Luboš Lesák si pripísal dôležitú výhru