Oktagon 26: Titulová šanca Piráta, návrat Petráška a test pre Szabovú

(Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|22. júl 2021 o 14:54 (aktualizované 22. júl 2021 o 14:54)

Na Štvanici sa odohrá veľkolepý turnaj.

PRAHA. Už v sobotu sa uskutoční turnaj najväčšej československej organizácie zmiešaných bojových umení Oktagon 26.

Podujatie, ktorého vyvrcholením bude titulový zápas slovenského bojovníka Samuela "Piráta" Krištofiča sa uskutoční v areáli tenisových kurtov na pražskej Štvanici aj s tisíckami divákov v hľadisku.

Okrem iného sa na karte predstavia hviezdy domácej scény ako Miloš "Meloun" Petrášek, veteránka UFC Lucie Pudilová, víťazka ženskej Oktagon výzvy Lucia Szabová alebo kráľ minuloročného projektu Oktagon Underground a zároveň bývalý zápasník GLORY Daniel "DeeDee" Škvor.

Ďalší opasok do zbierky?

Mal to byť legendárny Karlos "Terminátor" Vémola, ktorý sa mal na Štvanici zabojovať o titul strednej váhy.

Kvôli zraneniu pretrhnutého bicepsu českého bojovníka ho však na poslednú chvíľu v dueli o titul nahradil Samuel Krištofič.

Pre Piráta pôjde o doposiaľ najväčší profesionálny zápas, pričom v prípade víťazstva by po triumfe v druhej sérii Oktagon výzvy pridal do zbierky aj opasok strednej divízie a vyslúžil si tak súboj s obávaným Terminátorom.

V ceste bude slovenskému bojovníkovi stáť neľahká výzva - Marcin Naruszczka, šampión poľskej organizácie FEN a premožiteľ veterána UFC Erica Spicelyho.

Štylisticky by malo ísť o atraktívny súboj dvoch skúsených postojárov, ktorý by mohol skončiť predčasne knokautom.

Meloun sa vracia, Juráčka šplhá na vrchol divízie

Veľký príbeh píše pred turnajom Oktagon 26 český bojovník Miloš Petrášek, ktorý sa po roku a pol od posledného súboja rozhodol vrátiť.

Pre Melouna pôjde tentorkát proti Ivanovi Neferanovicovi po nepriaznivej série troch prehier najmä o napravenie si reputácie a o to, aby dokázal, že stále má má čo poloťažkej divízii ponúknuť.

Petrášek nenecháva nič na náhodu a posledné mesiace sa rozhodol dokonca opustiť dobre platené zamestnanie a venovať sa stopercentne tréningu a kariére.

Na hlavnej karte tiež uvidíme duel rebríčkovo vysokopostavených weltrovej divízie medzi Matúšom "Slávistom" Juráčkom a Tatom Primerom.

Juráček sa môže víťazstvom výrazne priblížiť šanci zabojovať o titul, zatiaľ čo u jeho súpera ide o to vrátiť sa po prehre späť a uhájiť svoju pozíciu medzi elitnými bojovníkmi váhy do 77 kilogramov.

Ženy ovládli kartu

V histórii Oktagonu ešte nikdy neboli na jednom podujatí štyri ženské duely. Je potrebné povedať, že diváci dostanú v podobe Lucie Pudilovej, Lucie Szabovej, Magdy Šormovej a Terky Bledej absolútnu špičku československej ženskej scény.

Ani jedna zápasníčka nemá v zápase proti sebe ľahké súperky a je tak viac než jasné, že sa na sobotnom turnaji bude na čo pozerať.

Pudilovú čaká veteránka UFC, Szabovú skúsená bojovníčka preferujúca boj na zemi, Šormovú súperka so skúsenosťami z Bellatoru a Bledú preverí Brazílčanka, ktorá má skoro šesťkrát viac profesionálnych duelov a pozitívne skóre.

Pyramída mužov a druhý zápas Škvora pod pravidlami MMA

Súčasťou turnaja je aj druhé semifinále bantamovej pyramídy mužov, kde proti sebe nastúpia zahraniční zápasníci Janne Elonen-Kulmala a Farid Basharat.

Pre oboch pôjde o debut v organizácii. Veľké nádeje sa vkladajú do mladšieho brata Javida Basharata, Farida, ktorý trénuje v Londýne v klube Shootfighters a počas trojročnej kariéry zmiešaných bojových umení ešte nepoznal chuť porážky.

Naopak len v druhom profesionálnom zápase MMA sa zase o premiérovú výhru pokúsi skvelý kickboxer Daniel Škvor, v ceste mu bude stáť Ukrajinec Ilya Lupinov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 26: Titulová šanca Piráta, návrat Petráška a test pre Szabovú