Oktagon 24: Neuveriteľný zápas! Čech Kozma po 5-kolovej vojne obhájil opasok

David Kozma obhájil opasok.
David Kozma obhájil opasok. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|29. máj 2021 o 23:08

Zápas o titul velterovej váhy priniesol všetko.

BRNO. A je to tu, hlavný zápas večera na turnaji Oktagon 24. Avšak čo je ešte dôležitejšie, v hre bude opasok velterovej váhy.

Ten bude hájiť najdlhšie pôsobiaci šampión v rámci organizácie Oktagon MMA, David Kozma. Kozmu čaká azda najťažší súper kariéry v osobe Leandra Silva s prezývkou "Apollo".

Silva tradične počas nástupu do klietky tancuje, to je pre neho typické. Rovnako typická je aj nástupová pieseň a dres "Ružového pantera" Kozmu.

1. kolo

Zápas sa začal. Trpezlivý začiatok z oboch strán. Predsa, duel je vypísaný na päť kôl, nie je sa kam ponáhľať.

Dve minúty máme za sebou, stále čakáme na prvý výrazný úder. Ale prichádza Kozmov takedown!

Silva sa trochu pozabudol a Kozma perfektne využil ponúknutú príležitosť, hoci napokon z tejto pozície veľa nevyťažil. Silva dobre a pomerne rýchlo vstal.

Posledná minúta prvého kola, Kozma je doposiaľ na dobrej ceste za víťazstvom v úvodnom kole a pomôže mu aj druhý takedown, ktorý potvrdil jeho miernu, no viditeľnú prevahu v prvých piatich minútach.

10-9 Kozma.

2. kolo

Začiatok druhého kola, Kozma znova výborne preberá Apollov útok a máme tu tretí takedown.

Apollo ale hrozí aj na zemi, Kozma nechce čokoľvek riskovať a radšej sa vracia na nohy. A nepríjemná kombinácia brazílskeho vyzývateľa. 

Rovnako Kozma zasiahol Apolla, no je to šampión, ktorého začína trápiť krv tečúca z nosa. Pravdepodobne ide o staršie zranenie, z ktorého sa ešte Kozma úplne nezotavil.

Apollo hrozí viac ako v prvom kole, no Kozma taktiež príliš nepoľavuje. Každopádne, bodovanie tohto kola už je o čosi zložitejšie a bude treba dôverovať bodovým rozhodcom.

Šampión pokojne môže viesť 2-0, lenže nepoznáme stav bodových lístkov. Rozhodcovia, ktorí sedia pri klietke, majú na zápas najlepší výhľad.

3. kolo

Súboj ide do tretieho kola. Kozma zatlačil vyzývateľa k pletivu, ale Apollo sa tam zjavne cíti komfortne a volá Kozmu k sebe.

Kozma skvelým spôsobom podrazil Silvovu nohu, ale vo výhode je Apollo. Kozma je po prvý raz na chrbte a popri problémoch s nosom má tržnú ranu na čele.

Apollo si kontroluje pozíciu, nedáva Kozmu žiadnu šancu na vstávanie. Kozma je ale veľmi aktívny aj zo spodu, Silvu zasahuje ostrými lakťami.

15 minút za nami, vynikajúci titulový zápas! 

4. kolo

Pokus o otočku teraz stál Kozmu takedown, avšak darí sa mi vstať. Sme ešte len v prvej minúte štvrtého kola. Už sme v kolách šampiónov.

Presný zdvihák Kozmu. Apollo stále hľadá cestu, akoby sa doteraz nedostal do zápasu. Kozma si verí čoraz viac, high kick z prednej nohy. 

A v sekunde je všetko inak! Kozma zrazu bojuje o prežitie. Jeden presný úder, ktorý ho poslal k zemi a Apollo sa snaží ukončiť zápas. Kozma prežil úvodné problémy, ale ešte ani zďaleka nemá vyhraté. 

Pokus o škrtenie, no Kozma je stále v hre! Neuveriteľný súboj. Obaja aktéri toho majú plné zuby, v tejto fáze je to aj duel vôle. Pôjdeme do posledného kola.

5. kolo

Kozma začína aktívne, ale musí si dávať obrovský pozor. Iba pár minút späť prežil klinickú smrť, stále môže rozhodnúť jediný úder.

Aj v piatom kole vidíme zaujímavé výmeny v postoji. Nech už to dopadne akokoľvek, Kozma mnohých prekvapil. S Apollom drží krok aj v 24. minúte zápasu.

Posledná minúta, Apollo sa zrejme pokúsi o záverečný tlak, ale Kozma nemieni len čakať.

Strhujúci záver, úžasný zápas, ktorému nechýbalo vôbec nič! Výborný duel. Ale kto odíde z klietky s opaskom šampióna?

Výsledok: Po piatich kolách David Kozma víťazí na body a obhajuje titul velterovej váhy Oktagon MMA!

Slová víťaza: Párkrát ma trafil, ale pocit z víťazstva je najlepší a ten teraz mám. 

Prípravu som nepodcenil, dal som do toho všetko. Bol to môj najlepší súper a chcem bonus za výkon večera, lebo si to zaslúžim. 

Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí ma hnali dopredu a bolo to cítiť. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 24: Neuveriteľný zápas! Čech Kozma po 5-kolovej vojne obhájil opasok