Oktagon 24: Neuveriteľný obrat v treťom kole, Macek zvíťazil na submisiu

(Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|29. máj 2021 o 21:33 (aktualizované 29. máj 2021 o 21:35)

Víťazstvo v poslednej chvíli.

BRNO. Prvý semifinálový duel pyramídy o titul bantamovej divízie obstará Filip Macek (23-16-1 MMA) a Luca Iovine (13-6 MMA).

1. kolo

Dobrý lowkick Iovineho, ktorý drží stred oktagonu. Macek si musí dávať pozor na predĺžený zadný plavák súpera, ktorý teraz naznačil Iovine. 

Macek zaberá gilotínu pri pokuse Iovineho o takedown, dostane sa talianský bojovník z pokusu o submisiu? Nie, Iovine hlavu dobre vytiahol a v necelých dvoch minútach do konca kola má šancu pridať na ležiaceho súpera nejaké údery.

Ďalší pokus, tentokrát sa Macek snaží utrhnúť ruku Iovine na armbar. Nie, ani tento pokus nevyšiel a Macek sa stavia späť na nohy. 

V posledných sekundách ešte prišiel strh zo strany Macka, Iovine sa však takmer okamžite dostal zo zlej pozície a naopak on zabral súperov chrbát.

2. kolo

Inštrukcie z Mackovho rohu cez prestávku sú jasné: viac priamych, dlhých úderov. Iovine predvádza tradičný postoj, zatiaľ čo sa Macek pokúša o rôzne neortodoxné techniky, ako napríklad. naskočené koleno, všetko neúspešne.

Dobrý kop Iovineho kop na nohu súpera, v tomto kole už tretí či štvrtý.

Nevydarný kop Macka využíva Iovine a súboj tak pokračuje na zemi. Úder lakťom spôsobil Mackovi tržnú ránu na hlave, z ktorej tečie pomerne dosť krvi. 

3. kolo

Macek začal okamžite v tlaku, Iovine to ale ustál. Talian ďalší kop, predná noha Macka začína strácať rovnováhu. 

V situácii, kedy sa Macek rozhodol takticky ľahnúť na zem, dokonáva nemožné! Obrat je na svete, keď veľmi dobre chytil armbar.

Výsledok: V treťom kole víťazí na techniku armbar Filip Macek

Slová víťaza: Cítil som, ako mu pri mojej technike niečo prasklo v ruke, tak som už len čakal, kedy to vzdá. Noha ma po jeho kopoch dosť bolela, vyzerá to, že nejaký čas budem krívať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 24: Neuveriteľný obrat v treťom kole, Macek zvíťazil na submisiu